Нашите уютни спални - тема 10

• 28 529
  • 503
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
иланг - иланг, може ли линк към спалнята? Много добре се е получило при теб. А какъв е габаритния размер по дългата част? При мен всеки см е от значение, дори търся да е на 190 см спалнята, но не успявам да намеря такива дето не удължават общата дължина с поне 15 см.
момичетата вече са отговорили, но наистина е по поръчка. 180/190, защото нямам ширина на стаята, а исках шкаф срещу спалнята.

# 466
  • София
Пуснете линк, моля ви, към някоя с дължина до към 205, с място отдолу. Аз рових къде ли не из нета и под 210 не намирам, затова и вероятно ще питам фирмата с мебелите да ми направи по  поръчка за матрак 190, и сега сме с такава, мм е 180 но не му пречи. На икеа видях една дето е 200 точно, но матракът се слага без рамка и не ми се струва да е удобно за спане. Иначе е ясно, че тапициране, табли и всичко останало увеличават дължината.

# 467
# 468
Е как ще оставите на съпруга краката да стърчат от спалнята?!

# 469
Е как ще оставите на съпруга краката да стърчат от спалнята?!
Преди време не знам дали в тази тема една дама казваше по сходен повод, че ще си търси по-нисък мъж - не можела да събере спалня с подходящата дължина в стаята Simple Smile
Навремето аз (дето съм метър човек и малко отгоре) спях на диагонал на спалнята и смотавах ММ (който е над 180 см) в крайчеца на леглото, буквално на ръба. Все ме караше да си ходя в "моя персон" Simple Smile

# 470
От моята камбанария, никога няма да жертвам удобство заради външен вид. Ако нямам място, ще спя на гол матрак, но достатъчно дълъг. Висока съм, спала съм на по-късо легло.  Много е неприятно, да не говорим ако е за постоянно. И да не говорим ако някой друг ми го е натрапил. Казвам го добронамерено на дамата с въпроса, помислете пак, на мъжа може досега не му пречило, но не се знае докога ще е така.

# 471
Като добавим и място за възглавница,  тези 190см. от матрака останаха 170см. в най-добрия случай. Човек с тази височина е за матрак 220см. даже.
Висока съм 164см и предишното ни легло беше 190см. При краката имаше съвсем ниска табла и всеки път щом изпъна крака се удряха в нея. Сегашното е 200см и на двама ни краката се побират. Много е хубаво усещането да спиш като нормален бял човек.

# 472
Минат се няколко страници и се започва с тази тема, не ми се струва окей. Кой, кога, къде и с кого спи си е негов проблем.
EliG, както някой по-назад спомена вариант е да се търси само основа с матрак, а вече на стената над матрака да се монтира табла.

# 473
Сега измерих нашата..200 е дълъг матрака, откъм краката се увеличава с 1.8 см /дебелината на плоскостта на рамката/..откъм главата има рамка + 1.8 см...може да е под 210 цялото легло. По поръчка е моята.

Шантал...всеки е писал как той спи. Не как спи питащата..има малка разлика, не смяташ ли?

# 474
Написала съм точно каквото смятам. В "Е как ще оставите на съпруга краката да стърчат от спалнята?!" чие спане се коментира според теб?

# 475
Не е адекватно да се дават съвети за легло/ матрак при чийто размер краката на спящия ще висят извън него, който и да е той. Това не е височина! Той човека и на точно за ръста му легло може да спи свит на кравай, но това вече си е негов избор. Същото е като да набуташ 200кг човек на 80см матрак. Не мислиш ли?
И след като питащата е дала ръста на съпруга си и дължината на търсеното, няма как да не събуди коментари.
Не препоръчвам матрак с дължина 190см, освен, ако не се ползва от дете/ подрастващ или жена с дребна фигура/ нисък ръст.
Изключено за мъж с ръст 180см.

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 09:52 от •mimoza•

# 476
Е, добре..така да бъде. За мен е все едно...
Смятам, че хората се опитаха да дадат гледна точка, която вероятно не е видяна..тоест искат да помогнат.
Иначе и на мен и на Мимозката и на Кубратова предполагам, ни/им е все едно някакъв непознат как ще спи и удобно ли ще му е Grinning
Дето се вика и седнал да спи...нас не ни бърка в крайна сметка..

За да е под 210..трябва да няма табла над главите според мен. Само рамка.
Като това ..206 санта е!!
https://www.ikea.bg/products/brimnes-leglo-166x206-sm/39902937/

# 477
  • София
Благодаря на всички за мненията!
Скрит текст:
От години ММ спи на такава спалня и дори като я сменяхме преди 5-6 години е пак със същия размер, макар да можеше да сложим и 250 дълга. Никога не се е оплаквал да му е неудобно и не бих си и помислила да го мъча да му изтръпват висящи краката, все пак четвърт век ме търпи в будно състояние, остава и спането да му проваля, би било прекалено Sweat Smile Но към матраците е капризен, затова и ще направя по поръчка и с тапицирана закачена табла или обикновена, защото вече матраците на 190 са по-малко като разнообразие, акселерация на населението.

# 478
Така и не разбрах какво се търси. Спалня да е тапицирана, но ведно с таблата да не надскача 210 с в дължина ли?

Ако правилно съм разбрала питането... не виждам каква е толкова трудността. Купува се каквато и да било спалня/база, но отзад вместо табла се слагат тези меките стенни панели. Мисля че 4-6 см идваха в дълбочина. Всякакви разцветки, форми, височини има. Неудобството е, че като се позамърси трябва да сменяш. Сиреч си иска пазене. Но то важи и за всяка тапицирана табла.

# 479
Аз споделих вече - Тед Simple мисля беше моделът на нашата, та при нея зависи от таблата, която се избере, но матракът ни е 200 и общо не надхвърля 207. Визуално е хубава също.

Общи условия

Активация на акаунт