Нашите уютни спални - тема 10

• 28 494
  • 503
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Слагам една пролетна премяна и размер на спалнята по дължина от-до -220 см.

# 481
  • Пловдив
Здравейте,
Може ли да препоръчате красива и здрава спалня ( от качествени материали), широчина около 140 см..Има подово отопление, затова трябва да е на крака. Не държа да има механизъм за повдигане, нито чекмеджета.
 Някой има ли лични впечатления от спалните от www.bonami.bg ? Странно ми е да поръчвам мебели, без да съм ги видяла наживо.
Благодаря много! Simple Smile

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 15:33 от Vanessa_MM

# 482
Има ли вариант, леглото да е едновременно с повдигащ механизъм  с ракла за багаж и едновременно да може рамката да се регулира с дистанционно и да става ето така:

# 483
https://en.videnov.bg/bedroom-carmela-box-spring-1
Това е по търсене с гугъл ленс по вашата снимка, явно не е невъзможно Wink но пък си представих как съм натъпкала всякакви неща отдолу и като го огъна така, всичко зейва. Малко би било странно.

# 484
Но тя не пита това.
Пита дали може освен тази функция, която я имат много легла,
И да има цялостно повдигане на целите матраци с рамка.
Според мен не може, или само едното или само другото.

# 485
Да, има такива легла единствено не знам дали чак пък с дистанционно става настройването. Къде обаче се продава в България не знам.
Моторът е монтиран вътре в мястото за съхранение та не знам колко място за съхранение ще остане.

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 22:40 от Di Soleil

# 486
Явно ще търся само с повдигащ механизъм, другото става много сложно. Иска ми се да е висока и здрава и естествено да не е много скъпа , че ми трябват две. Когато купувам да е заедно и с хубав матрак, от матраци нищо не разбирам. Кои магазини и модели са доказани?

# 487
Такива има(ше) в Айко. Поне могат да се пробват.

# 488
https://en.videnov.bg/bedroom-carmela-box-spring-1
...но пък си представих как съм натъпкала всякакви неща отдолу и като го огъна така, всичко зейва. Малко би било странно.
Именно. Понякога се заиграваме с неща не толкова че ни трябват, колкото защото направата им е по-сложна и това предизвиква у нас възхищение. Ще използваме сложното веднъж-дваж, ще покажем на приятели като ни дойдат на гости и... това ще е.

С възглавнички човек може да си намести удобна поза в леглото и за четене, и за гледане на телевизор. Подобни усложнени механизми изглеждат малко като за болен човек със специални нужди. Пък че и сумати пари.

# 489
  • USA
Леглата ни са с такъв механизъм в две къщи от 20+ години. Признавам си, че го ползваме само при смяна на чаршафите, защото е много по- лесно. Иначе за всичките тези години да сме ползвали механизма най много 5 пъти общо. Хубаво е да го има като опция, но до там. Предпочитам да се намествам удобно с възглавници.

# 490
Имай предвид и друго - този механизъм изисква два единични матрака - за да може да се ползва от всеки спящ поотделно. По средата между двата се получава един “каньон” 😂 който може да е неудобен за съпружеско ползване, ако ме разбираш:-)

# 491
  • USA
Не е задължително да са два отделни матрака, нашите са цели  200x200.

# 492
Там където си, може би. Тук с такъв механизъм са си с единични.

# 493
На мен и избора на матрак ми е проблем. С едно пробване не мога да преценя дали ще ми е удобен за сън. Твърд ли , мек ли ...,разни пълнежи , цяла наука за висше образование..

# 494
Много е вероятно месец (даже два) новият матрак да не е удобен. На тялото му трябва време да свикне. Дори на някои матраци, вече не помня кои, съм го срещала това в описанието като забележка.

По-важното е да се определите в това пружинен, с пяна или хибрид. И според мен просто избягвайте свръх евтините модели.

Общи условия

Активация на акаунт