Нашите уютни спални - тема 10

• 28 562
  • 503
  •   1
Отговори
# 75
Katnis, знам ги Ергодизайн. Но тапицираните им спални не са това, което търся - тази разширена спрямо леглото табла. При тях са си обичайните табли - по-скоро високи отколкото широки. Харесвам извитите им легла, но все пак повече си ми харесва това снижаване на таблата във височина за сметка на разширяването ѝ настрани, извън габаритите на легловата част. Това е, което търся. И по възможност без тегели по нея. Разширяването от самото тапициране + разширяването от таблата, придават един в моите очи елегантен вид, който търся.
Скрит текст:
При 10 кв.м. стая не бих търсила безсмислено разширяване, заемащо повече площ от необходимата за самото легло. Според мен това и визуално ще смали околното пространство. Леглата на картинките винаги са в просторни спални, та не са много меродавни за общия вид.

# 76
Знам, че ги снимат в големи помещения, Кубратова. Но предпочитам по-ниско и леко разширено настрани отколкото тази кубичност със 65-70 см височина на легловата площ и 120 см висока табла

# 77
Знам, че ги снимат в големи помещения, Кубратова. Но предпочитам по-ниско и леко разширено настрани отколкото тази кубичност със 65-70 см височина на легловата площ и 120 см висока табла
Държиш ли да е тапицирано? Има и по-ниски тапицирани табли, може пък да си го направиш по поръчка, ние имаме едно такова - омръзнало ми е отдавна,  ама е здраво, здраво...чак не иде да го сменя -  че не знам какво ново ще улуча, чакам да се счупи 😀
 Аз за една малка спалня си търся с тръбна декоративна табла  цвят месинг или бронз. Засега не съм намерила, само табли намерих  на скромната цена от 500 лв всяка  при това в размер за единично легло. В спалня 14 кв (пак малка идва, но въпросната е около 12 кв.м и за нея не посмях да търся легло с плътни табли)  леглото 160/200 направо я превзе. Уж само по себе си не заема чак толкова площ, но стаята видимо се смали.

# 78
Защо ме търсиш?, виж и на Екон леглата.

# 79
Кубратова, искам топлина да вкарам с текстила. Стените са сиво-бежови. Повечето хора много харесват цвета. Но на мен вече не ми харесва. Под влияние на светлината може да изглежда приятен, но и много студен понякога. Затова ми трябва леглото да ми добави малко повече топлина, текстура, уют.

Може ли спалня 160/200 изяде пространството на 12 квадрата стая? Да не би да има и доста други мебели - скрин, кресло, телевизор, огледало?
Аз затова гледам леглото да е с място за съхранение отдолу, за да избегна затрупването с мебели. Знаеш... всякакви комодчета, скринчета и т.н. Искам само гардероб, легло и нощни шкафчета. Обмислям даже да се откажа от едни супер пликтки етажерки от Икеа, от които си правех библиотечки. Идеята ми беше спалнята да е с почти никакво обзавеждане - гардероб, легло, лампион, нощни шкафчета и... книги. Ама май ще се отказвам и от тях. На 10 квадрата трябва много да внимавам. В едната спалня се отказах от гардероб и сложих само един дълъг скрин. В другата гардеробът слава богу не  изяжда от пространството, защото е в ниша. Абе трудно е с малки площи. Във всеки случай колкото повече интериори гледам толкова повече започвам да харесвам аскетиното обзавеждане в спалните като за моя случай.

mama_na_nana, заинтригува ме. Благодаря.

# 80
Вятър и мъгла, в спалнята 12 кв. м. още не съм сложила легло, сега е нещо като библиотека и понеже се явява трета спалня в селската къща, не я бързам. Ако щеш вярвай, като сложих леглото в спалня 14 кв., чак синът ми каза "Мислех, че стаята е по-голяма, сега ми изглежда малка." Няма много мебели вътре, няма и гардероб - има скрин-писалище и две малки скринчета за нощни шкафчета.  Понеже леглото е в средата, наоколо остава малко пространство. Цвят може и с текстила на леглото.

# 81
Малко в страни от темата, но когато човек не разполага с безкрайно място за съхранение, няма опасност да залитне към плюшкинство. Майка ми например има гардероб, по-голям от тези на 4-членноти ни семейство, взети заедно. Познайте колко от всички тези дрехи носи.
И аз ще обзавеждам 10кв.м. спалня, но по-нататък. Спряла съм се на икейска спалня 140/200 с повдигащ механизъм, гардероб и скрин, играещ ролята на нощно шкафче. И аз харесвам тапицираните легла, но не мога да си позволя обема им.

# 82
Мястото за съхранение под спалня с механизъм не е удобно за често ползване. Аз в него слагам сезонни дрехи и обувки, елха, по-обемни други вещи, за които нямам място. Комоди, тоалетки, нощни шкафчета все са нужни мебели в спалнята. С годините обитаване се натрупват и повече дрехи, та планирайте си ги, само със съхранение на багаж под леглото няма да стане.
Изключение са втори/трети спални, които се ползват инцидентно.

# 83
Да, благодаря, планирала съм си всичко чудесно според стаята и нуждите на семейството.

# 84
Моята спалня е 14 кв.м. и леглото е 160х200. Другите мебели са гардероб, скрин и 2 нощни шкафчета. Нищо друго. Гардеробът е по-дълбок от стандартните, но това в цялост е без значение, понеже се намира зад вратата и дори и да беше по-тесен нищо нямаше да спечеля. В цялост помещението не е претрупано, но не се и усеща така просторно, както на мен ми се иска. Леглото е разположено асиметрично - от едната му страна между него и стената има 60 см пътека за минаване и достъп до нощното шкафче, а от другата страна е значително по-широко, за да диша пространството. За мен се оказа удачно решение. Мотивите ми бяха спалнята да е най-малката стая в жилището, понеже изрично исках да е стая единствено за релакс и да няма възможност да се товари с други функции. Ако и твоето желание е такова, мисля, че си избрала удачно типа на нужните ти мебели.

# 85
Мястото за съхранение под спалня с механизъм не е удобно за често ползване. Аз в него слагам сезонни дрехи и обувки, елха, по-обемни други вещи, за които нямам място.
Точно за това ми се иска да го ползвам. Не честа употреба. А гардеробът да си остане наистина само за дрехи. Натрупвам много сезонни украси. Някои ги наричат боклуци, но аз си държа на тях. Също резервни завивки.

# 86
Здравейте, някой случайно има ли модулен дрешник/гардероб Dress на Ирим? Моля споделете дали сте доволни и ако е възможно покажете снимка.

# 87
Момичета, някоя от вас дали случайно не е със спалня Bambi?
В мебели Ралица ни допаднаха няколко модела, чиято изработка и качество изглежда добре, но ми се иска да чуя мнение от първо лице.

# 88
  • София
Здравейте, някой случайно има ли модулен дрешник/гардероб Dress на Ирим? Моля споделете дали сте доволни и ако е възможно покажете снимка.

Имаме стая дрешник с модулите Dress на Ирим. Вече 2 години. Като цяло сме доволни. Може да се избират модули според пространството. Нашите са с надстройка. Имаме и ъглов. Събират освен дрехи и друг багаж. Обаче имаме и други гардероби и тези ползваме по-рядко. Нашите са с вратички, та те имат нужда от регулиране. Фирмата беше коректна и много бързо достави всичко.

# 89
Легло с разширена табла взехме от Тед. На мен много ми харесва, но то е тип боксспринг и ако не ви допадат матраците - не е опция. За нас е ок, удобно е и е красиво.

Общи условия

Активация на акаунт