Нашите уютни спални - тема 10

• 30 220
  • 504
  •   1
Отговори
# 180
И аз съм толкова, нашата е около 60 см. На децата също са високи, не падат Simple Smile Аз лично не мога на ниско, може би съм свикнала, да.

# 181
Добре, разбрах, удобно ви е. Но кажете някакви сантиметри. Ambrosa, около 60... леле, май повредата наистина е при мен. Ще измеря като отида до къщата, но май при мен ставаше дума за 50-51-52 и ми се струва "стръмна"

# 182
А за мен ставането е това, което прави високото легло по-удобно.

Именно, майка ми едва ставаше от ниското, а като и сложихме висок матрак много се улесни.

# 183
  • Под Сините камъни
Добре, разбрах, удобно ви е. Но кажете някакви сантиметри. Ambrosa, около 60... леле, май повредата наистина е при мен. Ще измеря като отида до къщата, но май при мен ставаше дума за 50-51-52 и ми се струва "стръмна"
Нашата е между 50- 65см не помня точно колко е.
Ето това е модела, но сме я взимали от Айко
https://ergodesign.bg/store/bed-oslo

# 184
  • Пловдив
58 см - крака/ място за съхранение/ матрак

# 185
Дано си права, Черна станция. Висока съм 1,58, а мъж -1,90. На него всякак май си му бива, той е безкритичен. Ама аз с това ниско окачване... Laughing
И аз съм толкова висока, от почти две години сме с висока спалня, свиква се. За сега ми е без проблем лягането, ще видим годинките като се натрупат, но ММ се бъзика с мен, че ще ми направи стъпало Sweat Smile
Е, то не е за бъзик - снахата има стъпало Simple Smile
Въпреки това, пак казва, че по-високата спалня й е по-удобна от ниска.
Аз съм ниска и спалните ми са с различна височина в диапазон от 49-57 см - всички са ми удобни. Това е моята оптимална височина, по-нагоре не знам как бих се чувствала, по-ниско от 49 см - категорично не.
Спалнята на децата не знам колко е висока и не съм я пробвала, но щом снахата я достъпва със стъпало, а е по-висока от мен...

# 186
Моята е боксспринг, затова не отговорих първоначално на питането за височина, тъй като беше посочено за други Simple Smile На децата не са боксспринг, но пък при тях матраците са 24-6 см. и мисля, че техните са общо около 50 см. високи.

# 187
Нашата е 55 без матрак, с матрака сигурно 65. Аз съм 165, идеална ми е. Като ми се наложи да спя на ниско и ми е супер неудобно.

# 188
  • София
Ниското ни легло е 50-52,високото70 и с двете птоблеми нямам, но високото ми е по-приятно.

# 189
Добре, де, кое е по-доброто на високата спалня? Кои са предимствата на високата спалня спрямо ниската?

# 190
  • София
Вътрешно усещане. 🤷‍♀️ Чувствам се сякаш спя на облак, високо в небеста... 😁 С ниските, ососбено мн ниски все едно съм на пода ми е усещането и не ми е добре... И на матраци на пода ми се наложи да спя скоро, ужасно...
По принцип и по-лесно ставане, което могат да оценят хора с болежки. Не случайно и по болниците леглата са високи.

Ние високото не помня по коледа или малко след нова година го взехме, мн спорехме с мм... От тогава всеки ден почти ми благодари, все още... Не, че държах на високо легло, просто искахме крака и място за съхранение и то... Нямаше как да е по-ниско, като сложиш и матрака..
Сега може да ми се посмеете... Но на терасата имаме едни пласмасови столове и за да не ги духа вятъра, като не сме на къщата слагаме по 2един в друг... И мен понеже ме мързеше като дойдем да ги разстиковам и така свикнах да си седя в двойката, че сега като някой дойде и му дам единия и имам чувство, че съм наказана в някаква дупка да седя... Което са 4пръста височина разлика, стандартни столове... Но на, дори на тях на по-високо се чувствам по-добре.
Аз въобще не съм висока върлина... 166съм

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 15:47 от Angel_Dust

# 191
И аз не разбирам защо се коментира, че при ниските е по-лесно ставането. Аз от високата по-лесно ставам, а съм 1.60. Иначе да - вътрешно усещане - с еднакви матраци на различни по височина легла усещам разликата при спане.

# 192
Ставането или слизането от спалнята е по-лесно?

# 193
"Слизането" и лягането. Особено с напредването на възрастта. Не се налага да приклякаш като лягаш, а като станеш, директно краката са ти на земята и не си натоварваш толкова ставите да се изправиш.
Eто и картинка за илюстрация:

# 194
  • София
Каква е тънката разлика между ставане и слизане.(спускаш си краката на пода и потегляш) .. То и качването /сядането е по-лесно в повечето случаи при болки/след операции, защото не се свиваш.

Общи условия

Активация на акаунт