Майски бебета 2024г. - Тема 11

• 31 314
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Моята майка пък веднъж не ми е звъннала или видяла откакто съм бременна, добре че ѝ писах наскоро да ѝ кажа 😅.
 Аз съм си активна вече, рядко навъртам над 10 000 крачки, но поне 8 правя. Чакам с нетърпение да почна и да тренирам след раждането.

Но ми тежи този път и с отоците е кофти, едва се прибрах днес от болки в краката....

Бях на ЖК 34+4 2.4020 г, съвсем в нормите, даже е 40 персентил за тегло, не знам защо казват че е 2.5 е голямо бебе 🙄.

# 511
2.500 ми се вижда добре в 8ми месец.Тамън още 1 кг до термин.

# 512
  • Пловдив
И аз ще раждам в Селена. Днес бях на преглед, 35+2, почти е стигнал 3 кг. Лекарката каза,  че се е позиционирал чудесно в таза, то и аз доста нисичко го усещам (явно не си въобразявам). Баткото определено не беше така, до последно беше високо и си преносих.

Остават ми планирани още 2 прегледа през 2 седмици, като за последният имам съмнения дали ще го дочакам 😀

Умора чувствах преди 2 седмици, правих изследвания и ми беше паднало желязо и б12. Увеличих ги и сега се чувствам значително по-добре, не знам дали са подействали толкова бързо, но е факт. Сега като изключа леко задържане на вода чак вечер усещам умора. През деня си отмятам лека-полека задачите вкъщи, взимам детето от градина и сме в парка докато стане време за вечеря.

Кърпички взех на waterwipes, бяха на супер промоция в ДМ преди известно време. Иначе от марка до марка си има разлика, нищо че все с вода ги пишат (и в състава си има разлика като се зачетете). Ароматизирани никога не съм ползвала с баткото като бебе. Най-харесвах на Бебо с вода, плътни и мокри.

Шише взех това да имам някакво за всеки случай - https://www.ozone.bg/product/lansinoh-stakleno-shishe-s-biberon- … turalwave-160-ml/
Мислех първо Авент, но четох за тия нови биберони, че често не ги харесват бебетата (дори кърмените), та е малко проба-грешка. Една залъгалка взех на Bibs и това е 😀

Последна редакция: вт, 02 апр 2024, 21:44 от Karina*

# 513
И аз се чудя вече колко ще тежи,утре ще стане ясно,нещо ми се върти по 200 гр на седмица че качват 🤔

Бяхме на площадка с детето,заигра се с едно от нейната група телче13.05 майката каза голям инат,отговаря,като я шляпва не реагира даже отвръща ....🤷🫥аз си мислех,че моята е крива...ще видим 😁

# 514
Баткото го родих в 34гс 2400. Водиха го голям за седмицата си. Да не говорим, че имаше бебета, родени до термин, по-малки от него.

Майка ми само я тормозя да идва да ми помага вкъщи, а нея вятър я вее на бял кон 😂 Проверява ме от време на време как съм, купува ми разни работи. Аз не мога да ходя по магазините. Имам и 2-3 приятелки, които ме проверяват през ден. И те се вълнуват разбира се, знаят през колко лежане и системи минах и ми е мило и хубаво от това внимание.

# 515
Момичета ползвали ли сте при предно раждане стягащ колан за прибиране на корема? Колко време след секцио е позволен някой знае ли?

# 516
Мислех си да пиша същия пост 😀 Само с една мааалка разлика - обикновените шишета пускат много и много бързо се хранят бебоците, а това не е съвсем добре за тези с коликите. Отделно, самият процес на сукането е доста полезно нещо по отношение на проговарянето по-късно(мисля, че имаше и още нещо, но сега не се сещам) Разбира се, ако не се справя с такова шише, по добре алтернативата. Аз с каката използвах на Медела Калма, няма реклама като на Авент, но идеята е същата. И то е скъпичко, но, ако искате си вижте цената, понеже Авент са доста известни.
Тези шишета на Авент са подходящи за кърмещи майки и идеята е умишлено на бебчетата да им е по-трудно. Дупките са разположени така, че кърмата да излиза както би излизала от гърда, след като бебчето положи усилия, като се имитира максимално естествения процес . По този начин на бебчто му е еднакво трудно и от гърда и от бутилка и не свиква само на бутилка. Много бебчета, които са на гърда + изцеждане/хранене от бутилка започват да отказват храненето от гърда, тъй като през бутилка е по-лесно. Идеята на тези шишета е да се избегне този момент. Ако бебчето е само на АМ и няма да му се предлага гърда, то няма смисъл да се усложнява процеса според мен.

# 517
Аз бях секцио,не съм ползвала колан.

Докато се обезкосмявах(супер трудно,въртене,крачене с извинение🫠)си намерих на крака-отвътре по нагоре...но не на интимните части за щастие нещо като папилом мъничко е,утре ще питам аг...че се паникьосах😞

# 518
Чета ви и се чудя вече дали този nesting синдром не е някакъв мит. Грам пориви нямам да чистя. Поддържаме си нормална хигиена вкъщи и само пердетата ще са тези, които не са от ежедневните задачки.
Иначе аз вероятно(надявам се) ще съм април и вятър ме вее на бял кон - багажа ми неподготвен, ама след една нощна контракции, успяла да ме събуди, поне купихме повечето неща, за бебето има основни неща, ама дреболии като чорапки например - няма нищо. Шишета, четки, стерилизатори хич не ме вълнуват, защото съм решила да кърмя и ако нещо котка ми мине път, магазина е ей там. Изобщо съм взела 2 ката дрехи, нещата, които искат от болницата и един повивалник и съм шапка на тояга. Чудя се аз ли съм забравила всичко или бебето наистина няма нужда от почти нищо, освен едни цици, малко дрехи и легло 😀

# 519
Нямам нестинг пориви и аз, преко сили ги правя нещата. Ето днес два часа сгъвам някви дрехи, то телефона си гледам, то с кучето си играя 😂

# 520
  • Варна
Чак ме смеех и аз да напиша, че грам нямам от този порив за гнездене. Само чета и си казвам:"има време ", а всъщност съм за първите дни на м.май 🙃отделно, че и у дома още сме в ремонт. То може би и заради това така.. .
За колан за след секциото бях писала, че не само ползвах, а не можех без него месеци след раждането. Даваше ми голяма сигурност, че вдичко си е на мястото, изправяше ми стойката, а в момента в който го свалях имах чувството, че нещо увисва 😆Има няколко варианта в нета, но на всеки, който пише за след секцио според мен ще става Wink

# 521
Колко много сте изписали! Simple Smile
Днес бях на преглед, в 34+5 дни, бебето над 2500гр - било голямо. Притесних се дали ще го удържа до края на април Grinning И АГ ме сюрпризира, че можело да е извън страната на датата за секцио... Запазихме и по-ранна дата, даже вече се чудя дали тя да не остане окончателната, но... всичко някак ми се струпа като "ей сега ще стане, няма време" - опитвам да не се панирам и да измисля/реша какво кога ще правя.

Ще има ли някоя от вас, която да ражда в Селена-Пловдив?

Относно негативните коментари - като цяло няма такива покрай мен, или някак съм ги игнорирала. Мисля, че повече ме напрягат прекалено ентусиазираните около мен, защото съм по-затворен човек, често изглеждам/звуча като г*з, но си изживявам нещата вътрешно и само аз си знам какво ми е. Прекалените чужди емоции за нещо, което засяга мен и дори не се знае колко оправдани ще са, ме натоварват. Аз се опитвам да съм неутрална и да не го мисля, за да не се пренавивам - нито за хубаво, нито за лошо. Сигурно е някакъв защитен механизъм.

Аз ще раждам в Селена при Д-р Петров! Ти при кой доктор си?

# 522
Тъкмо ви чета за гнезденето.. събудих се със страшни сили и вече изчистих прозорците. Е, разглобих се и сега се до зареждам с енергия. Не знам дали е гнездене или просто обичам да пазаря, ММ ми е обещал уикенда да ме води на бебе борсата да видя там цените и да поръчвам повечето неща онлайн.
Още не съм минала през очен (32г.с.), направлението е от личния или от АГ?

# 523
Em22 аз си взех от личния лекар.

# 524
  • Пловдив
Може и от АГ, който ти е по-удобен. Аз за прегледа преди раждане не се занимавах с направление, че скоро бях взимала, но през януари бях с конюнктивит и АГ ми даде.

Общи условия

Активация на акаунт