Майски бебета 2024г. - Тема 11

• 31 315
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Мале момичета то не остана. Как започнахме да говорим кой как ще държи фронта.

Моят в момента мие щорите, които свалихме от детската стая, днес ходи на пазар и като цяло не ми дава да правя нищо. Като бяхме в Икеа почна да ме стяга корема и той много се притесни, та общо взето само ми се кара да лежа и почивам.
АГ ми каза да правя леки, но чести разходки за да се държи тялото с добър тонус и бебето да си държи добра позиция за раждане. Гледам да го спазвам, но на моменти ми е много мързеливо. Днес докато той беше на пазар пуснах робота да мине пода, пуснах една пералня и каталясах, а си бях подготвила и други задачи.

# 496
Аз винаги имам вкъщи бебелан със смрадлика. Не знам дали си въобразявам, но за мен качествата на смрадликата са невероятни, както след раждането, така и за подсечено дупе. Преди ми бяха давали от тези с водата, но са ми много мокри.

# 497
Майка ми е мн емоционална все ме пита разни неща и ме изнервя 🤷
Ох, и моята ме изнервя. После като ѝ се озъбя и се чувствам тъпо, става ми жал, че съм я срзала така и я разбирам - първо внуче ѝ е, вълнува се. Но понякога не мога да се сдържа, тя иска само да лежа и да не правя нищо и ако може мъжа ми да ме храни с лъжичка в леглото, да не ми стане нещо, случайно. Ами това ме изнервя много...

# 498
Ще има ли някоя от вас, която да ражда в Селена-Пловдив?

Аз ще раждам в Селена.

Да се похваля, че днес свърших работата със зареждането на аптечката, дойде ваничката и даже количка купихме. 😀 ММ общо взето беше без никакви претенции за количката, а аз бях супер нерешителна и се спирах на 50 модела и в последния момент размислях. 😅 В крайна сметка наши познати предложиха да ни продадат тяхната Cybex Balios S, доста запазен вид има, ползвана само една година и на прилична цена. И за нея доста се почудих, защото исках нова количка, но си казах без повече умуване, без това не ми се отдава напоследък. 😂

# 499
Като говориш с АГ-то сподели ако е удобно какво ти е казал. Че съм същата като теб.

На мен също ми се подуват пръстите на ръцете и долу ходилата. Китките ме болят и то особено вечер докато спа, тогава и ръцете са ми най-подути. Май ще е синдром на карпалния канал, уж с раждането отминава. Стъпалата ми са като понички, не мога да си обуя вече чехлите за баня. Кръвното ми се повиши от 120/80 на 135/80 и ще питам АГ-то да пускам ли изследвания.

# 500
Уф същата работа и при мен, постоянно прави изказвания с почуда как едва ли не все още излизам навън…очаква като че ли да си стоя вкъщи и до кварталния магазин дори да не ходя (не че се скъсвам да правя разходки, ама поне 2-3 хил крачки около вкъщи) или ако, то мъжът ми да ме кара с колата..втф

Майка ми е мн емоционална все ме пита разни неща и ме изнервя 🤷
Ох, и моята ме изнервя. После като ѝ се озъбя и се чувствам тъпо, става ми жал, че съм я срзала така и я разбирам - първо внуче ѝ е, вълнува се. Но понякога не мога да се сдържа, тя иска само да лежа и да не правя нищо и ако може мъжа ми да ме храни с лъжичка в леглото, да не ми стане нещо, случайно. Ами това ме изнервя много...

Аз понеделник чакам да отида на прегледа при АГ, тогава ще си взема и 45дневния болничен и ще пускаме всякаквит изследвания..малко ми е неприятно, че ще ме бърника там долу за МБ, амаа какво да се прави. Искам да знам колко тежи и как е позиционирано бебето вече, как е шийката, тонове кога почваме и тн.. Надявам се най-накрая да си поговорим и за раждането, че досега все ме мотае, че е рано.

# 501
Ще има ли някоя от вас, която да ражда в Селена-Пловдив?

Аз ще раждам в Селена.

zoya ще ти пиша на лични Simple Smile

# 502
По съвет на приятелки казах по-късна дата за термин и се радвам, че не ме занимават с твърде много съвети, притеснения и суетене, в много щеше да ми дойде

# 503
Аз на никой не съм казвала термина ми, даже на нашите, само ориентировъчен период Grinning

# 504
  • София
Не се сърдете на майките си, момичета. Радвайте се, че ги имате. На мен ми е голяма мъка, че нашето дете няма да има баби. И двамата с мъжа ми сме загубили майките си. Ценете вашите и не им се сърдете. Без тях е лошо. Извинете за отклонението.

# 505
На моята майка от както и се накарах вече не ме ядосва.То не стига,че ми е изнервено пък и така само непоискани съвети и акъл да дават всички.Единствено мъжа ми не ме закача Grinning

# 506
Не се сърдете на майките си, момичета. Радвайте се, че ги имате. На мен ми е голяма мъка, че нашето дете няма да има баби. И двамата с мъжа ми сме загубили майките си. Ценете вашите и не им се сърдете. Без тях е лошо. Извинете за отклонението.
Аз именно заради това се чувствам зле след като ѝ се изрепча и всеки път си казвам, да съм благодарна, че я има. Наистина не искам да си представя какво би било без нея. Но сме хора, нормално е да си изпускаме нервите понякога. Надявам се майчетата ни да ни разбират ❤️

# 507
Моята майка, като ѝ кажа че днес съм тренирала и навъртяла 13км в парка и по магазини си трае, защото съм родена по-рано, защото е прала пердета жената😅😅😅

Но аз съм от юнската тема и съм само в 28гс, все още ми се получава да съм активна

# 508
Ние взехме също waterwipes и Чиполино атлас като бебефон. Шишета аз съм взела две на Томи типи антиколик серия, мисля че и те като Авента не текат, ако не засуче от тях.
С болничните и аз съм шах мат - не помня кой беше писал, но аз също ги виждам само като заведени, но в справката с документи за изплащане ги няма. Понеже са ми първите болнични за бременността и на мен ми е много объркано, но явно ще чакам още няколко дни до къв 5-10 число на април, преди да изпадна в паника.
Мамчето си го обичам много, но на моменти не мога да се спра да не се скарам. Същота история и при мен, хем ми е гадно да и се карам, хем не мога на моменти да водя един и същи разговор до безкрай. Но да са ни живи и здрави от любов го правят.
Моят термин също е след средата на май, да видим кое как ще бъде и кога ще реши човекът да дойде, само всичко с него да е наред Simple Smile
Дрешки почнах да гледам и аз, мисля да взема по 6 от Боди с къс, боди с дълъг ръкав, 6 пижамки. Чудя се за комплектче ританки с блузка? Дали има смисъл и от това?

# 509
Аз виждам болничните и на двете места. Имах болничен от 01.03 до 19.03 който ми изплатиха преди седмица примерно и сега имам нов от 20.03 до 30.03 за него още нямам плащане и го виждам само във въведените. От 31.03 съм в 45 дни преди раждане, но ще го взимам утре от болницата.

Общи условия

Активация на акаунт