Майски бебета 2024г. - Тема 11

• 31 333
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, момичета и от мен. Аз съм в 31 + 5 дни. Напредваме с пазара, готови сме с големите покупки.  Дрехи не съм взимала още. Много скъпи ми се струват, какво е вашето мнение? Оглеждам се за намаления, но не виждам все още... Вие какви чувалчета взехте? Аз не мога да преценя искам от angelbaby, но се чудя дали изобщо ще влезе в употреба, а за 1 месец хич не ми се дават 50 лв. и косур. . Адски неподготвена съм, но слава богу вече излязох няколко дни отпуск и след това болничния и ще започна засилено да гледам видеа Simple Smile

Погледнете в групи във ФБ от типа на Бебе Продавалник, има наистина супер запазени и почти неизползвани неща.

# 451
Какъв повивалник взе от Пепко? Не знаех, че има и такива неща 😃 Ще трябва да мина първо през там и тогава на лов за други неща. А, Комсед май ми е най-скъпо от всички детски магазини.

# 452
На мен също ми се подуват пръстите на ръцете и долу ходилата. Китките ме болят и то особено вечер докато спа, тогава и ръцете са ми най-подути. Май ще е синдром на карпалния канал, уж с раждането отминава. Стъпалата ми са като понички, не мога да си обуя вече чехлите за баня. Кръвното ми се повиши от 120/80 на 135/80 и ще питам АГ-то да пускам ли изследвания.

# 453
Ооо, не знаех, че в Пепко има и подплънки за кърмачки. Супер полезна информация, благодаря!
Гледам, че този месец в Ремедиум на промоция са шишетата на Philips Avent Natural Response, които имитират процеса на кърмене. Елена от "Училище за родители МА-МА" им правеше реклама и ми допаднаха с това, че не пускат мляко директно в устата на бебето, а само когато то засука. И сега са на добра цена. Някоя от вас ползвала ли ги е и може ли да сподели мнение?

# 454
И аз взех от тях, но от опит нищо не мога да споделя.
Доколкото чета обаче за шишетата и бибите е супер индивидуално какво ще хареса бебето така че за момента май е добре да вземем само 1-2 основни неща и ако му харесат продуктите от тази серия/марка ще допълваме, а ако не ще пробваме с други
Ооо, не знаех, че в Пепко има и подплънки за кърмачки. Супер полезна информация, благодаря!
Гледам, че този месец в Ремедиум на промоция са шишетата на Philips Avent Natural Response, които имитират процеса на кърмене. Елена от "Училище за родители МА-МА" им правеше реклама и ми допаднаха с това, че не пускат мляко директно в устата на бебето, а само когато то засука. И сега са на добра цена. Някоя от вас ползвала ли ги е и може ли да сподели мнение?

# 455
И ние взехме комплекта Natural response на Philips Avent, харесва ми и анти-колик клапата. NUK също имат бутилки със сходни характеристики, но не знам като цена как вървят. Бибките са ни каучукови на BIBS. Имаме и една силиконова, подарък на NUK, така че ще мога да сравня кой материал му харесва повече.

Аз продължавам да сънувам някакви абсурди, днес сънувах, че разхождам мъника с количката и изведнъж тя се сгъва от самосебе си и той пада на земята и започва да плаче. Направо ми се сви сърцето, горкото ми ☹️☹️☹️😂😂😂

# 456
Аз шишета взех 2 бр. на Dr Brown’s и ще сменяме, ако не ги хареса. За тези Natural Response съм чувала, че както предимство, така и недостатък било, че пускали само при засукване, тъй като на някои бебета им било трудно. Но наистина си е индивидуално.

Момичета, тъй като заради терапията ми трябва да правим предизвикано раждане, има ли някоя с опит в това? С какъв метод правихте индукция (така се наричало)? Знам за хормони, пукане на мехур.

Да споделя драмата ми с голямото търсене на общопрактикуващ за бебето. Става въпрос за София, но предполагам, че е така навсякъде. В ДКЦ-тата около нас са едни дъълги коридори, пълни с болни хора. Замислям се, когато трябва да водим бебето на профилактични, дори и да има определени часове за това, то ние ще чакаме с болните. Да не говорим за условията там. В този ред на мисли, започнахме да търсим на частно. Някои частни клиники предлагат цели пакети, които включват всичко от 0 до 12 месеца.
Има ли такъв еднорог като общопрактикуващ, към който да запишем бебето, но и да е в клиника, с обособени коридори/помещения за здрави? За източната част на София.

Последна редакция: вт, 02 апр 2024, 14:01 от Steph

# 457
Миналата седмица и аз бях при АГ-то и каза да следя кръвно 3 пъти на ден да го меря. И моето е от време на време високо, а краката и ръцете са същото като твоето. Също сега ще правя изследване на белтък в урината.

На мен също ми се подуват пръстите на ръцете и долу ходилата. Китките ме болят и то особено вечер докато спа, тогава и ръцете са ми най-подути. Май ще е синдром на карпалния канал, уж с раждането отминава. Стъпалата ми са като понички, не мога да си обуя вече чехлите за баня. Кръвното ми се повиши от 120/80 на 135/80 и ще питам АГ-то да пускам ли изследвания.

# 458
Да споделя драмата ми с голямото търсене на общопрактикуващ за бебето. Става въпрос за София, но предполагам, че е така навсякъде. В ДКЦ-тата около нас са едни дъълги коридори, пълни с болни хора. Замислям се, когато трябва да водим бебето на профилактични, дори и да има определени часове за това, то ние ще чакаме с болните. Да не говорим за условията там. В този ред на мисли, започнахме да търсим на частно. Някои частни клиники предлагат цели пакети, които включват всичко от 0 до 12 месеца.
Има ли такъв еднорог като общопрактикуващ, към който да запишем бебето, но и да е в клиника, с обособени коридори/помещения за здрави? За източната част на София.

Аз знам, че повечето, които преглеждат бебета си имат отделни дни само за детска консултация, точно за да не се блъскаш с болните. Иначе ако ти е полезно, има на частно в Поликлиника България (на бул. България до Джъмбо), моя приятелка там си записа детето и са с едногодишен пакет.

# 459
Повивалника ми е на цветя и се сгъва,мек е,нз колко ще издържи, но спестява място като се сгъва.Подплънките бяха само две кутии всичко това е около бебешките неща.
Така е в Комсед е най-скъпо.🤷
Аз взех шишета ,биби всичко на Нук силиконови,стъклени

Какъв повивалник взе от Пепко? Не знаех, че има и такива неща 😃 Ще трябва да мина първо през там и тогава на лов за други неща. А, Комсед май ми е най-скъпо от всички детски магазини.

# 460
Да, повечето имат определени дни, но в същият коридор са още минимум 5 общопрактикуващи с чакащи болни отпред. Това имах предвид с дългите коридори.

Благодаря за информацията, чувала съм и аз за там, но с доста смесени мнения.

Аз знам, че повечето, които преглеждат бебета си имат отделни дни само за детска консултация, точно за да не се блъскаш с болните. Иначе ако ти е полезно, има на частно в Поликлиника България (на бул. България до Джъмбо), моя приятелка там си записа детето и са с едногодишен пакет.

# 461
Благодаря за потвърждението, mokka
А кога ги получи за март? Защото аз още нямам нищо и в справките в нои ми излиза само на Справка по ЕГН за постъпили данни от издадени болнични листове в Електронния регистър на болничните листове. В справките за парични обезщетения го няма още. Надявам се всичко да е наред.

Аз да ви се похваля, днес и аз ходих в мола - дм, пепко, синсей и тем подобни. Всичко за болницата вече е набавено, че даже и за бебчето май. Само 1-2 шишета ми остана да взема ( и аз на natural response съм се спряла).
Остяна само да събера багажа да е готов и да доизпера някой нови дрешки, които взех.

Из мола се разминавах само с много бременни жени 😄

# 462
Благодаря за потвърждението, mokka
А кога ги получи за март? Защото аз още нямам нищо и в справките в нои ми излиза само на Справка по ЕГН за постъпили данни от издадени болнични листове в Електронния регистър на болничните листове.

Мисля че в тази справка виждаш кога е издаден болничния, защото аз ги виждах там на същия ден, в който ми го даваха от болницата. Работодателят ти има срок до 10-ти (ако не се бъркам) на следващия месец да го подаде към НОИ, тоест сега до 10-ти април.

Аз ги получих на 28-ми март.

# 463
Във филиала на 22 поликлиника(бившата 19) е отделен входа за кабинета за детски консултации,  може и отвън да се чака при забавяне. Срещу него е само кабинета на дерматолога, някои болни си влизат през този вход разбира се, но реално всичко е отделено. Само, че нашата педиатърка трудно ни прие преди 4 години сега не знам дали приема.

И аз много ползвах тези сгъваеми меки подложки за повиване и вкъщи върху леглото/повивалника и навън. Имах 3 малки и една голяма.

# 464
Някой знае ли как изглеждат егн-тата на бебетата за тази година? Например ако бебето се роди на 4.05 как ще започва? Представям си го като 244504, но знам ли

Общи условия

Активация на акаунт