Отговори
# 240
Честити месечинки на Максим и Тодор!!!

Слънчо, радвам се, че всичко е ок  Peace
Рени, педката ни каза, че лук може да се слага при зеленчуците при варенето, а после се маха преди пасирането.
Лала, направо са за утрепване тия доктори и сестри...затова очите и ушите ни трябва да са на 100.
Нан, аз като забравя нещо и звъня да питам, че за какво им се плаща на лекарите, а Naughty Нашият хемоглобин беше 111 и казаха, че е напълно в норма.

Днес щурмувах магазините и купих подарък на нашия тати тъкмо си мислех, че ще остане без нищо горкия - парфюм, в който аз се влюбих Heart Eyes Той (татито) се връща утре от Боровец, където работи сега и толкова се радвам...не сме се виждали от 3 седмици. Утре се местим и в новата къща и аз днес му оставих подаръка на масата, заедно с една кутия бонбони Lindt и една бутилка хубаво бяло вино и ще го изненадвам...А, и си смених прическата вчера...та да видим какъв ще е резултатът Flutter Три дни се вихря в кухнята, за да скопосам вечеря за празника...дано да ме оценят подобаващо Praynig

Тъй като нямаме интернет там още може няколко дни да ме няма, но като си прекараме ще ви пиша веднага....ОБИЧАМ ВИ!!! И весело изкарване на празника  Hug  Hug  Hug

# 241
  • През девет земи в десета
Е айде пак да досаждам Hug
Нан,желязодефиитната анемия е характерна за кърмаческата и ранната детска възраст.У доносените деца железният дефицит се изявява след 5-6-ия месец и по-рано ако майката е била с анемия по време на бременността или бебето е недоносено.Субективни оплаквания възникват при хемоглобин под 80г/л.Анемия в кърмаческата възраст се диагностицира при Хб под 100-105г/л.и еритроцити под3,0-3,5.10/12/л.При хемоглобин около сто липсват субективни оплаквания,но те могат да възникнат при физически усилия или белодробно заболяване.Дозировката на внасяното през устата желязо е 5-6 мг./кг./24ч.Първите резултати от лечението се забелязват към 15-ия ден,то обаче трабва да продължи6-8 седмици,за да се попълнят железните депа.В противен случай анемията може да рецидивира.
Попова,що така си помисли,няма такова нещо Hugднеска говорих с Дидка и тя е съгласна Peace

# 242
  • някъде
Ох, не мога да изчета какво сте писали след мен, а какво остава за всичко, което съм изпуснала  ooooh!!
Много благодаря за посрещането, и вие ми липсвахте  Hug Heart Eyes
НАН  Hug , как е снахата  Flutter Heart Eyes
Пиги, ако става въпрос за мен да си кача ай си кю, имам скайп- ако искаш казвай дали имаш и да почваме, когато имаме свободно време! Това важи за всички, ако имате желание да си пишем казвайте, може и на ЛС Peace
Чета за тези гърнета- всички ли слагате бебоците, не им ли е рано? Аз четох че към година и половина се започва с опитите  Thinking
Като ви чета се успокоявам, че не е само моето дете такова кисело, ревливо и не,искащо да спинка, а има и други кто него  Crazy
НАН, ти пак ли си пускала на Дая изследвания? Нали се правят на 6 месеца  Thinking На Алекс му беше към 110 хемоглобина и педито каза, че е в норма!
Относно наченките на мисъл и аз съм съгласна с това- Алекс има един голям плюшен мечок  и много си го обича, той стои на секцията и като му кажа- къде е мечо? и веднага поглежда натам и започва да се усмихва! Heart Eyes
Рени, това на аватара гърне ли е, защото първо го помислих за столче? Simple Smile
Днес дадох млечна каша на Хумана с банан на Алекс и май му хареса, предния път купих на Фризокрем и я хвърлих половината! Иначе яде по половин плодово и половин зеленчуково пюре и кърма! Също и по половин банан на ден, давам му сок, защото вода не иска, а все пак с тези храни трябва да пие течности!
И понеже вече стана 14-ти искам да ви поздравя по случай празника на влюбените и да ви пожелая много любов и прекрасни моменти! Heart Eyes И честити месечинки на бебчетата и най-вече на Емка! Hug

# 243
Елиииииииии newsm62
pepi111 аз започнах захранването с пилешко.Опитах първо с пуешко, но Мимето беше потресена от вкуса му SickПилешкото го прие от раз PeaceСледващото месо смятам да е телешко, но още не съм решила кога да го предложа

Лала, нямам думи smile3515Мислиш ли да сменяш педито или да... fight сестрата?

На Мимето хемоглобина беше 112 и педито ми каза че има лека анемия, която можело да се корегира с храната.Изцепи ми да съм
й давала месце, а аз до 6-ти месец само плодчета й бях предлагала smile3506

# 244
  • Габрово
  Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts
Честит празник, момичета!
Слънчо много се радвам, че всичко е наред с Мимето. Grinning Между другото аз следвах в Бургас и още ми тупка сърцето, като чуя за този град.
НАН Теди го изписаха от Плевен с Легофер/което е идентично с Малтофера/ и го пи 4 месеца профилактично, така че не се притеснявай, само може малко да и затегне стомахчето.
Честити месечинки, а болните бързо да оздравяват.
 Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts

# 245
Ух момичета  newsm45 по случай Свети Валентин аз нямам брат  Weary
Преди малко го изпратих за София и от там ще лети за Белгия,Брюксел .Много тъжно,винаги много плача  Cry

Честит   Kissing Heart празник на всички ! Heart Heart
И който не празнува празника на любовта да не се отчайва.Има алтернативен вариант  Drunk

Нарина  Hug  Бая си се поприготвила.Скоро да се връщаш.

Диди гърне е  Wink

Попова кое гърне бе.Дай линк да го видя  Thinking

Честито на бебоците Тодор и Максим!  newsm67

# 246
  • София
Ренито, това гърне има предвид Попова. Като го гледаш, като вашето ли е?

# 247
Привет момичета Hug Hug Hug
Да се запиша и аз в тези късни часове защото от няколко дни нямам никакво време да пиша само чета доколкото мога.
didi_81 добре дошла отново
Аз също опитах да дам агнешко на Дани но категорично ми беше отказано.Реакцията му беше стискане на устата ,мръщене и викане,ще пробваме пак по гергьовден Mr. Green
Гледам тук имаме мъжки попълнения добре дошъл и от мен

честит празник на всички пожелавам ви много любов не само на празника Heart Eyes

# 248
betta да гърнето е точно такова,но моето има весели лепенки,пише на основата bath room и Чиполино.Мечоци на облегалката....  Има отсрани една свиреща китарка,която ние сме валили и я използваме за чесане на зъбки  Mr. Green  А на това как да му видя цената  Thinking
Нещо не се ориентирам в тоя сайт  Tired

Ух брат ми има проблеми сега на летището,та сън ще ме хване ли  Rolling Eyes

# 249
Честити месечинки и весел празник на влюбените! Много любов пожелавам на всички!

Аз снощи направих бисквитките сърчица, а тази вечер ще приготвя някаква по-така вечеря. Смятаме с мъжа ми да приспим децата и да си обърнем внимание Heart Eyes По принцип на този празник не си подаряваме подаръци, а само нещо символично - цветя, вечеря и така.

И аз се чудя за това приспособление за банята дали да не взема на Пипи. С Мишел не съм ползвала, но ми се струва, че ще е удобно, че нашия човек е толкова дебел и голям, че изплисква цялата вода от коритото, като малко китче е  Laughing И може би скоро ще го сложим във ваната. Дали може да се поръча от този сайт? Някой поръчвал ли е оттам?

А за Мишел, тя е добре за щастие. Вчера е станал голям скандал в кабинета на лекарката ми, сестрата е искала да подава оставка. Лекарката ми снощи в 21.30 часа вечерта ми се обажда да пита как е Мишел и се чуди как да ми се извинява. Аз й казах да не се извинява, а да внимават и пишат, за да няма други такива изпълнения, защото оттам минават много деца. Всъщност скандалът е станал, защото лекарката е казала на сестрата, че ваксината е сложена, а тя отива в другата стая и пак я дава! Аз се информирах от много места и всички ме увериха, че няма страшно. А и педиатърката е разпитала всичките си колеги, които са й казали да не се притеснява. Даже една си признала, че и тя така е сбъркала веднъж с една хепатитна и направо се е побъркала, но не е имало последствия.  Казвам ви пак, момичета, отваряйте си очите, че какво ли не може да се очаква! Особено сестрите понякога са много самоуверени и въобще не слушат какво им се говори! А на мен вчера ми излезе стресница от уплахата! #Cussing out А мъжът ми пък той в началото даже не разбираше какво толкова е станало и после като му се изясни, пребледня и само повтаря "Какъв глупак съм! Какъва глупак!" Laughing и после си призна, че аз многократно съм му обяснявала нещата за ваксините, ама той не ме слушал и затова не знаел какви са тези капки...Имам обещание, че вече ще ме слуша какво говоря! Представяте ли си, след 10 години връзка, накрая вече щял да ме слуша!!! Голямо постижение Joy

# 250
Забравих да пиша за гърнето. Аз още не съм сложила Пипи, но смятам да го пробвам тези дни. Исках да попитам как точно процедирате с вашите бебета? На точно определени часове ли ги слагате? Защото той като се събуди сутрин например памперсът е пълен вече....

А за Мишел, наистина чаках много, за да се съгласи да седне на гърне и както споделих по-рано сама реши. Стана много бързо - за 4-5 дни се научи и сега все едно никога не е била с памперс. Само като спи й го слагам, защото я пробвах да го махна, но се напишква. Но и на това съм доволна, голямо облекчение е, а и тя определено е доволна от себе си. Купих й едни красиви гащички и исках да ги изпера първо, а тя не даде и си ги подреди в чекмеджето. Няколко часа по-късно установих, че си е махнала панталона, хвърлила другите гащи в коша за пране и си сложила едни от новите и пак се обула Grinning Много сме суетни Crazy Притеснявах се за яслата как ще се справи, но няма никакъв проблем и ми я похвалиха, че се справяла много добре - не се е напишквала. Казаха ми, че ще се опитат да й махнат памперса и за следобедния сън малко по малко. Явно детето като узрее се получват много бързо нещата, само дето на мен ми се струва, че все пак доста чакахме - 2г7мес. Ако мога Пипи да го науча по-рано, ще съм много доволна.

Ели, голяма сладурана си.  Heart Eyes

# 251
Честити месечинки.Честит празник на влюбените  bouquet
От много време не съм писала но все не успявах да вляза във форума и като гледам колко сте изписали заслугата до голяма степен е и наша но няма да се спираме.
Да ви се похваля вчера бяхме на консултация и бихме хепатитната ваксина вече много време няма да ни боцкат Wink Цвети е наддала 450гр. и е пораснала 3см.
Лала знам че е със закъснение но педиатърката ми разказа вчера за 1 кампания през 2000г. когато имало бясно даване на полиомелит по 10 приема им се събирали на бебетата имало някакъв случай и им давали 3-4 приема в повече така че въпреки че не е добре че са дали 1 допълнителен прием доста дечица са приели доста повече.
Да ви се оплача Цвети напоследък доста се буди през ноща все съм недоспала и нямам нещо муза за писане Sad.

# 252
Честити месечинки.Честит празник на влюбените  bouquet
Лала знам че е със закъснение но педиатърката ми разказа вчера за 1 кампания през 2000г. когато имало бясно даване на полиомелит по 10 приема им се събирали на бебетата имало някакъв случай и им давали 3-4 приема в повече така че въпреки че не е добре че са дали 1 допълнителен прием доста дечица са приели доста повече.
Да, и на мен това ми обясниха. Въпросът е, че полиото явно не е проблем, ама ако бяха направили същата грешка с ДТК-то например? Направо ме заболява корема като си помисля...

# 253
Днес моята принцеса става на цели 7 месеца  4470
Чесрпя ви по случая  cook cook  Gift  party023
Честито на всички днешни месечинка,много здраве и безгрижно детство  Heart Eyes

Честит празник на Влюбените,бъдете много щастливи,обичани и обичащи  newsm51

Рени,тъжно е когато близките ти хора са надалеч,но той пак ще си дойде  Hug
Относно сайта,ето го http://www.zabebeto.com/shop/product_info.php?cPath=46&products_id=271 Тук гърнето е към 7 лв. не пише дали има екстрите като Галковото,сайта е хубав и не е скъп  Peace Мисля,че може да се поръчва от него.
Пиги,аз се шегувах,ще ми е приятно да се запознаем  Wink

Аз от днес съм на диета-чай и плодове,а да не забравяме и..... luvbed  Wink Дано издържа по-дълго време и има ефект.И в тази връзка искам да ви питам,за уред за коремни преси.Милиме да купуваме такъв,но не знам кой е подходящ.Някоя от вас,ако има наблюдения,моля нека сподели,че трябва да го прибирам това коремище  Mr. Green

# 254
 wavey txtloves newsm76 Two Hearts  loveuuu  Kissing Heart Two Hearts Heart Eyes Heart Kissing Heart Two Hearts Flowers Bouquet lovekiss kiss kiss Kissing Heart dancing
Честит свети валентин!

Попова честита ти пораснала месечинка!Да ти е жива и здрава!
Честито и на другите месечинки!Всички да са живи и здрави най- вече,да слушкат много!  bouquet

Лала сега вече сестрата ако не напусне ще трепери на всяка стрща с вас,гледай я строго и даже и се скарай!Ще трепери на всяка консултация с вас!Питай я ако беше недай си боже станало нещо тя ли щеше да ти гледа детето!
Добре че нищо няма! Praynig

Абе хора ние Кредор го изплашихме и влиза вече по веднъж на ден!Или жена му го е хванала! Laughing

Дю казва се Добринка,но за фамилия незнам!Иначе фамилията на родата там е Йовинови!

Общи условия

Активация на акаунт