ДЕКЕМВРИЙчето игриво, тича покрай нас щастливо! 👣 -- тема 7

• 14 074
  • 275
  •   1
Отговори
# 195
Аз Томас не мога да го науча да казва "да", "не" ми казва ,ама и за "да" казва "не" 😄
Ако имате някой метод споделете

# 196
Здравейте мамчета, и аз не искам да замира групата, искам като преди година- две да си споделяме и помагаме.
Нашият режим е почти същия като на всички -
Ставане към 7:30, следва сутрешен тоалет  и закуска към 8:30-9:00, излизаме на разходка към 9:30-10:00 до 11:30-12:00, следва обяд и после сън към 13:00 до 14:30-15:00, към 16 има следобедна закуска и после излизаме към 18 до 20.00 , вечеря , баня и 21:30 - 22.00 е заспала. Това е нашия режим Simple Smile
Памперса не сме го махали, но замислям съвсем сериозно да започвам да я подготвям. Купила съм й около 20 чифта бикинки и скоро ще я пробвам да видя дали и пречи да стои напикана. Когато я питам има ли ако , тя се хваща за дупето и казва " ако" , но това вече при свършена работа. Ще споделя после какво е станало с мокрите гащи Simple Smile.
Хубав ден на всички и не се ядосвайте за глупости, има толкова по съществени неща за които  да мисли човек. 🤗

# 197
Зиги, от какво е темпера? Дано сте я свалили и да сте добре вече. Ние вчера сложихме и втората доза на варивакса и другият месец остана последната доза на петвалентната и край.
С махането на пмперса действайте мноооого винимателно и бавно. В другата група тук имт вече момиченце, което 16 часа се стиска и не пишка, следват ехографи, ампула за пишкане и стерс. Другото е момченце, което го боли корема и не ака пак от стрес. Вчера ми звънна приятелка, която много ме убеждаваше да махам памперса рано и се оплака, че е сгрешила, да не повтарям грешката и. От стреса и нейното настояване и нейното момчеце е спряло да пишка и се е подула пишката много. Така, че не насилвайте децата, всяко нещо с времето си. Веднъж на ден показвам на Матей гърнето, той сяда и става и това е, не е готов, вижда се.
Дайте съвет за обувки за плажа, за басейна, за банята. Какво да взема, влиза в банята сам, ще се подхлъзне и ще падне. Трябва да посъбера инфо по този въпрос.

# 198
Може да погледнеш в декатлон има аква обувки изглеждат ми много окей.

Според мен децата с в такава възраст,че ,,не,,-то си е инстинктивно, Савана почти винаги казва първо не, дори да иска нещо. Питам втори път вече предлагайки нещото, ако не го иска казва не или просто си го взима. Иначе много добре знае кога се ползва да, питай я дали иска боровинка/череша/моцарела/люлка скача и казва да 😀

Взехме и тротинетка със седалка и родителски контрол за първи юни да кара, супер бързо свикна да кара ама трябва да я подканваш, сама не взима инициатива.

Започнахме да я пускаме да си ходи все повече на публични места, магазини и тн, за да се научи да не се отдалечава от нас и да не пипа всичко. Имаме известен успех, оказа се, че много и харесва градския транспорт😀

Става в 7:30-8, 9:30-10 гледам я изведа 2+/- навън 12:30 си ляга до 14:30-15 и вечер 21:00 обикновено спи. Ляга си в 9 вече година и 3 месеца и си знае.

Буйните и 5 косъма, които не дава нищичко да им правя 😀

# 199
  • София
Ваня, предполагам, че е вирус. Свалихме температурата в неделя вечерта, две денонощия продължи. Други симптоми не се появиха. Благодаря ти!

# 200
Здравейте!Като изключим факторите горещини и зъбоникнене, спят ли спокойно през нощта? Емили се върти по цяла нощ, става да търси гърдите, плаче... Поне по 2 пъти се кърмим през нощта. През деня -не, знае, че щом е светло, мляко няма, та си спи спокойно обедния сън, поне 2 часа без да мръдне. Сериозно се замислям да я отбия рязко, че това постепенно отбиване нещо не действа.
Купихме готово разтворено АМ за деца над 1г., да я пробваме, ако го изпие, дали ще й хареса и съответно да се засити и да не става да пие през нощта,  отпи 2-3 глътки и избяга. 🤔

# 201
Аз не знам зъби ли е или му е топло, но и при нас е същото, без кърменето на АМ е.
Става да 1 по веднъж през ноща ,а беше спрял,  мята се,върти се... на него сега му изби 3ти кътник и следват и кучешки,та не знам да не е от това.

# 202
  • Вестерос
Здравейте, от една седмица и моята се буди между 1:30 и 2:30 и будува по час, два.. давам ам, пие си, ама не заспива веднага. Мисля, че при нея е от жега и от това, че чакам трите кучешки всеки момент да пробият. Първият не разбрах кога излезе даже, но тези..

Иначе почва ясла средата на септември. Ще правя опити да ѝ махам памперса и бибата до тогава. Grinning

Вяра, виждам, че много се интересуваш, та върви.

# 203
Тифани,какъв метод за махане ще ползваш и на двете неща? Сподели,аз за памперса събирам смелост😄 нали като го махна и не трябва да връщам назад😁

# 204
  • Вестерос
Мисля за памперс само нощния за сега да оставя, иначе никакъв, просто махам и е по гащи като през час и половина ще я изпикавам. Тя не ми казва пиш и ако още, понякога ми показва, ще видим. Често след обедния сън не е пикала, но аз отдавна я слагам по 5,6 пъти на гърне през деня.

За бибата не знам още. Чакам да излязат кучешките.

# 205
Здравейте, от една седмица и моята се буди между 1:30 и 2:30 и будува по час, два.. давам ам, пие си, ама не заспива веднага. Мисля, че при нея е от жега и от това, че чакам трите кучешки всеки момент да пробият. Първият не разбрах кога излезе даже, но тези..

Иначе почва ясла средата на септември. Ще правя опити да ѝ махам памперса и бибата до тогава. Grinning

Вяра, виждам, че много се интересуваш, та върви.
честито прожохдане Тиф бъдете здрави и се обичайте много

# 206
Бора е с 4кътника и кучешките избиха. Спи без да се събужда , но много се върти. Забелязах че когато спи час и половина обеден сън , вечерта заспива по трудно. Ще намаля съня на един час и да видим дали ще има ефект. Другата седмица се прибираме в България. Пожелайте ми успех, мислим да пътуваме с кола , искам да се отбием и до Виена за един ден и до румънските Карпати. Дълго пътуване ще е.
Направиха му кръвен тест за алергии и му излезе към ядки , както и предполагах. Вчера получихме писмо от болницата , искат да го настанят за един ден и да пробват да му дават ядки в малки количества под лекарско наблюдение. Четох че тук често го правят , но все пак съм притеснена. Когато му взимаха кръв 5 човека го държахме , толкова много плака че му се спука капиляр на окото. Персонала беше много мил и се опитаха да го предразположат максимално , всички си махнаха лекарските престилки за да не се плаши , но той все пак много се стресира. Не знам как ще мине престоя ни в болницата.

# 207
  • Вестерос
Аз не съм давала ядки още от страх. Хем няма никой алергичен от нас.

# 208
Аз бях давала орехи преди годинка , нямаше реакция , но когато дадох преди два месеца вече имаше. Повърна три пъти , обрина и се и се поду целия. Получи реакция и от фъстъчено масло, не му дадох целенасочено. Грабна ми лъжицата с която ядох овесена каша с фъстъчено масло, стигнахме до спешното за броени минути. Устата му се поду тройно. За това и му направиха кръвния тест.

# 209
  • Вестерос
Ужасс, милинкото!

Общи условия

Активация на акаунт