Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 34 623
  • 757
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Dzbin и моето хвърля повечето неща на пода, видя ли че минава на хвърляне аз му ги слагам в устата на парченца. По важно ми е да дъвче и да е свиква за всичко с лъжица. Да чукна на дърво добре се справя с дъвченето и рядко се дави, пасирана храна не е ял от 7 месечен

# 736
Здравейте! Иска ми се да ви питам нещо, което май не сме обсъждали - на кърмещите от вас дали и кога им се възстанови цикъла? Чета из интернет, че всичко е индивидуално, но въпреки това бих била по-спокойна да знам, че не съм само аз родила преди 11 месеца и все още без цикъл…

Аз съм от ноемврийките, но ви следя. Родих на 30 ноември и вече 11 месеца нямам цикъл Simple Smile така че предполагам е нормално. Имаме 3 хранения заместени, приспиването е с кърмене. С дъщеря ми ми дойде на 8-9 месец след раждането, на ака че още не се притеснявам.

И след като най-накрая се осмелявам да пиша във вашата група (нашата замря) има ли деца с алергия към мляко? Моето се обрива минути след нещо млечно - кисело мляко, извара, последно от коластрата в сиропа биозин кидс. Като гледам всички закуски, които предлагате са с млечен компонент и започвам да се тревожа, въпреки че според педиатъра щом кърмя си набавя всичко необходимо Confused Все пак личен пример по- би ми бил от полза 😅

# 737
Здравейте! Иска ми се да ви питам нещо, което май не сме обсъждали - на кърмещите от вас дали и кога им се възстанови цикъла? Чета из интернет, че всичко е индивидуално, но въпреки това бих била по-спокойна да знам, че не съм само аз родила преди 11 месеца и все още без цикъл…

На мен ми дойде малко след като малкия навърши 5 месеца. Докато не спрете да кърмите може да не ви дойде въобще.

Мацето, малкия може да хапва на парчета храна, но си харесва и пюретата. Ще го следя и ще видя лека по-лека с тази закуска хаха

# 738

Здравей, преди 2 месеца ми дойде, когато намалих кърменията през деня на 3.

# 739
  • София, България
НОВА ТЕМА

# 740
  • Сливен
Момичета, не мога да намеря информация или поне аз не виждам, дали тази паста за зъби, трябва изплакване след това. Разбрах за такива, при които не е нужно.

# 741
Момичета, не мога да намеря информация или поне аз не виждам, дали тази паста за зъби, трябва изплакване след това. Разбрах за такива, при които не е нужно.

Не е нужно да се изплаква. Това намерих в бг сайт точно за пастата на Нук

NUK пръстче за масаж и паста за зъби за деца над 3 месеца

Пастата за зъби почиства небцето, венците и зъбите. Не съдържа флуорид, безопасно при поглъщане. Има ензими, които се съдържат в майчината кърма.

Пръстчето – меки и еластични влакна, лесно за почистване. Произведено от високо качествен силикон, не съдържа BPA.

# 742
  • Сливен
Много благодаря. Отзад на инструкции, нищо не пише,което ме озадачи.

Тъй като последна съм коментирала, не ми позволява нов коментар, та да ви питам.
Кое точно се смята за "прохождане"? 🤔

От 2 - 3 седмици, сина ни се пуска, прави няколко крачки сам и пак продължава с пълзенето или обикаля дивана, секцията, шкафове, като се подпира с ръце. А от 2 - 3 вечери насам, тръгва от дивана или секцията в хола към мен, без да се държи за каквото  и да е, и без да падне, около 1 метър така. Според дядо му /моят баща/, е проходил 😅.

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 12:27 от сикрет

# 743
https:// Здравейте момичета! Интересно ми е има ли вече бебета минали на един дневен сън? И горе долу какви са ви интервалите? Знам  че всяко бебе е индивидуално, но ей така да се сверя горе долу часовника.Спането на моята девойка напоследък е голяма каша.... Сутрин не издържа повече от 3 часа будна а няколко пъти вече се случва като се събуди към 11:30/12:00 да не заспи втори път до вечерта и се сещате каква лудница настава..... Весели празници на всички! Бъдете здрави и благословени!

# 744
И мен ме занимава въпросът с преминаването на една дрямка. Дават, че най-често това се случва около 15-ти месец, но преди това може да тече период на адаптация. Може да се редуват дни с 1 дрямка и такива с 2, за да не се натрупва преумора.

Интервалите на будуване за възраст 12-18 месеца са 4-5.30 часа. Вече зависи от детето, разбира се.

Аз ограничих дневния сън до 2 часа общо, но вече започна да се събужда през нощта, което ми говори, че след празниците ще почнем лека-полека да минаваме към режим с един дневен сън. Просто тя вечер ляга около 20.15-20.30 и след 16 часа не я оставям да спи.

# 745
Малката вече си преминава на една дрямка. Ако реша да я приспивам два пъти се случва да не може да заспи до 12 вечерта. Дрямката и през деня обаче е по около 2 часа, понякога и до 3 часа. След дрямката започна да прави интервал от 6 часа докато и се приспи, като аз на петия час правя опити да я приспивам, но безуспешни. Отдавам го и на това, че е превъзбудена от новите умения и иска вечер да играе и ние да я гледаме. Водя се и по това кога става, ако например е станала необичайно рано бих и направила две дремки. Общо взето, сигурна съм, че при всички деца е различно, дори не бих се тормозила да създавам режим по точни часове, защото винаги има фактори като зъби и нощни будения които променят нещата през деня. Според мен не е рано за преминаване към една дрямка, зависи си от детето.

# 746
При моята има все още 2 дремки, но по час- час и 15 мин, след това будя. Много зависи и в колко е станала. Изключение е последната седмица, в която беше болна с висока Т и всичко със съня отиде на кино (вчера например спа 3 часа непробудно въпреки че няма вече Т)…

# 747
  • София
Рая е на две дремки все още, събужда се към 7, в 9,30 отново и се доспива и си спи час половина. Следобед заспива около 3 до 4,30. Вечер ляга в 8,30-9. Знам, че спи много, но това си е нейният ритъм. Напоследък я мъчат зъбите - все още е само с 2, отказа да яде държавната кухня, пробвах я 1 месец.
Дайте идеи какви играчки или предмети забавляват вашите бебоци, при нас нищо не е интересно повече от 2 минути, освен пералнята, сушилнята, фурната...

# 748
И аз щях да питам за това,защото Драги е на 2 дрямки,но напоследък все по трудно заспива на първата.  Вчера се събуди в 8 и обикновено зиспива след това в 10 и 30 до към 11 и 30 ..след това към 14 и 30 ..15 до максимум 17 часа. Вчера обаче от 8 до 13 и 30 беше буден, събуди се в 15 часа и до 21 и 30 няма заспиване .. той по принцип ляга към толкова,но и почти цяла вечер се събужда според мен нещоо го мъчи. Днес се събудихме в 10 без 20 и едва ли ще има 2 дремки , по скоро ще го приспа към 14 и нещо ..та най-вероятно ще минаваме вече на 1 дрямка,която се надявам да е поне от 3 часа 🤣

# 749
Ако малката не е будна до 7.30, я будя аз. Даже предпочитам към 7.15 най-късно. Ако спи повече, целият режим заминава под ягодите и конкретно вечерното лягане. На тази възраст минимум 3.30 трябва да е интервалът на будуване и да расте пирамидално през деня като най-дълъг трябва да е преди нощния сън.
След празниците ще почна да вдигам първия интервал с по 15 минути на всеки два-три дни и целта е да се получи нещо такова - 7-7.30 часа събуждане, 12.00 обяд, 12.30-15 ч обеден сън, 20.30 нощен сън.

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 11:07 от Like_Smoke

Общи условия

Активация на акаунт