Пубертетът при момчетата - тема 16

• 45 735
  • 769
  •   1
Отговори
# 510
Сега като споменахте неща, които тийновете си купуват със собствени пари - коментирате ли с тях за кое колко пари си струва да се дадат? Моят си е купил през ваканцията някаква игра за 40 евро, което за мен е безумие и се чудя кога идва момента за такъв вид "финансово възпитание"?

# 511
Сега като споменахте неща, които тийновете си купуват със собствени пари - коментирате ли с тях за кое колко пари си струва да се дадат? Моят си е купил през ваканцията някаква игра за 40 евро, което за мен е безумие и се чудя кога идва момента за такъв вид "финансово възпитание"?
Говоря си с моите за разни такива неща, но гледам да съм по-разбиращ, че само защото аз не бих дал толкова пари за нещо например не значи задължително, че те не трябва. За да отговоря на вашия пример, аз на 50 наскоро дадох към 100лв за една игра така че…

# 512
  • София
Специално за игри и двамата с ММ сме големи "скръндзи". Така че, откакто хванаха устройства в ръце, повтаряхме, че игри не купуваме. Играеха на разни безплатни като по-малки.
От собствените си спестявания са купували, но чакат намаления. Или си искат за подарък (ваучери, игри).
Малкият имаше вече случай да си купи игра и още на втория ден да му омръзне и да я изтрие. Мисля, че му е обеца на ухото.
Иначе имат плейстейшън (дълго отлагахме този подарък), но нямат кой знае колко много неща, основно Фифа се играе и купува ежегодно.

# 513
IPhone има, като цяло не е неценящ парите или постоянно искащ нещо. Баща му доста му е говорел кое колко струва и има ли идея това колко пари са. Аз съм по-ларж.
Случвало се е като по-малък да си купи покемон карти с парите,  които съм му дала, за да си плати обяда за месец. Не съм се сърдила. Като цяло знам, че е съвестен и разумен.

# 514
От миналата година му даваме по 50 лева на седмица.
Харчи ги по негово решение. Реално от тях дава, когато събират пари за РД на приятел. Доплаща си примерно фризьора - реши че ще ходи на берберин, които за нас е неоправдано скъп. Затова ние даваме стандартна сума за подстригване той додава останалото.
Купува си карти за игрите, които играе. Случвало се е да купи карта за 50 лева. Но пък за сметка на това, си е носил цяла седмица храна от вкъщи и не си е купил и един сладолед.
Разбира се говорим за кое си заслужава да се дадат пари и за кое не.

# 515
  • Русе
Говорим постоянно и отдавна, ама кой ли чува.... Сега като остана без събрани пари и взе да се осъзнава.

# 516
Моят син знае цената на парите, не че го хваля, просто е такъв. За последната Коледа му купих геймърски комп и периферия, като част от парите бяха негови (с възпитателна цел). Това лято пак работи малко и похарчи към 180 лева за слушалки, нова клавиатура и нов светещ пад. Аз му ги поръчах, той ги плати до стотинка.
Не му давам много джобни пари, защото всичко може да обърне в бонбони и други боклуци. Ей това ми е голям проблем...спря да се налива с газирано сега заради брекетите, но сладкото не спира и ако е без контрол, ще яде само сладко!

# 517
Бяхме му купували игри по различни поводи, за плейстейшъна. Те са на диск. Играл, каквото играл, и после ги разпродал Scream Викам му, абе как така, 70 лв съм дала, ти я продаваш за 30. Да, ама тя вече била втора употреба Smirk Офф, ще види той нова игра на кукуво лято....

# 518
Моят вече е на училище и става в 6:45. Лятото, ако не идва с нас на плаж го оставях да поспи, но на камерите виждах, че слиза да си прави закуска към 8.30-9.
Опитваме се да е в леглото в 10. През учебно време не се използва телефон, игри или каквито и да е било електронни устройства.

# 519
Синът ми пък е отказал всичко сладко, за да не му излизали пъпки. А той няма проблемна кожа. Казах му, че никоя крайност не е ок. И това, че яде само вкъщи домашно сготвена храна е достатъчно е не е нужно никога да не си купува KFC и да не хапва нищо сладко. Особено както ми се върна отслабнал от планина и не ми харесва никак.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 16:15 от marigold_

# 520
Синът ми пък е отказал всичко сладко, за да не му излизали пъпки. А той няма проблемна кожа. Казах му, че никоя крайност не е ок. И това, че яде само вкъщи домашно съответна храна е достатъчно е не е нужно никога да не си купува KFC и да не хапва нищо сладко. Особено както ми се върна отслябнал от планина и не ми харесва никак.
Говоримо, то въглехидратите хранят мозъка. На тази възраст много залитат по няквки неща. Моя почна фитнеса ама ходи по 5 пъти в седмицата, което изобщо не е нормално. После яде като за трима, което също не е ок. Сега ще вкарам някакъв протеин, че явно не му достига яденето.

# 521
Говоря му, определено. Също започна да прекалява с тренировките и да не може да си върне изгубеното от теглото, когато беше на планина без нас с баща му. За месец е по-висок с 4 см и почти кило надолу, което много му личи.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 18:29 от marigold_

# 522
marigold,
Като е в планината синът ти, не се ли храни? Кое му пречи?

# 523
Хранил се е, но по-малко, защото аз готвя много и все му предлагам по нещо.
Отделно е изминавал и по 20 км ден.

# 524
  • София
Струва ми се леко прекалена драмата. Един килограм не е никакъв проблем, ще си го навакса момчето.
А щом тренира много, неминуемо ще увеличи храненето.

Общи условия

Активация на акаунт