Пубертетът при момчетата - тема 16

• 45 170
  • 769
  •   1
Отговори
# 660
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Eli.......... ,ако детето на моя позната/приятелка, и моето не се харесват, не ги събирам. Примерно, дъщерята на моя приятелка е на 14, но е висока, женствена, говорим си женски неща, моя син от нея не се притеснява, прави магарии, тя му се хили... Но ако му беше наборче, съм сигурна, че нямаше да иска да идва с мен, когато се виждам с майка и.

# 661
Моят син също не общува вече с децата на нашите приятели, независимо от пола им.

# 662
Не е точно че ги събираме нарочно, а и те са в един клас така или иначе.
Но след у-ще може да седнем някъде за малко или по разни празници да се съберем всички.
И да, водихме ги на експозицията на Хари Потер заедно.. но бяха там и 6-те деца.

Не им тежи да са в голяма компания, но моите и това дете нямат никакво отношение един към друг с което съм ок. Просто това дете започна физически да не понася да е с момичета. Просто примера с моите деца е че сигурно са му най близките и пак не му е комфортно, което за мен е някак странно. Но сакън някъде да не дойдат момичета, той отказва да отиде много категорично. Сигурно съм забравила..  или не съм обърнала внимание при другите деца.

# 663
От около 10 г. до към 14 г. е това непонасяне на другия пол и делене на групи. После нещата се оправят, както си му е редът....

# 664
Не карайте децата да се снимат, ако не искат.

# 665
Не е точно че ги събираме нарочно, а и те са в един клас така или иначе.
Но след у-ще може да седнем някъде за малко или по разни празници да се съберем всички.
И да, водихме ги на експозицията на Хари Потер заедно.. но бяха там и 6-те деца.

Не им тежи да са в голяма компания, но моите и това дете нямат никакво отношение един към друг с което съм ок. Просто това дете започна физически да не понася да е с момичета. Просто примера с моите деца е че сигурно са му най близките и пак не му е комфортно, което за мен е някак странно. Но сакън някъде да не дойдат момичета, той отказва да отиде много категорично. Сигурно съм забравила..  или не съм обърнала внимание при другите деца.

На мен ми е леко грозно това сочене и обсъждане на другото дете. Нека гледаме нашите си, другите си имат родители, и самите деца, другите, си знаят защо не искат да си общуват с някого.

# 666
  • София
Аз малко не се задълбочих съвсем кой на каква възраст е, но не мисля, че има нещо ненормално в цялата история. Моят син на 13 много често не иска да застане до сестра си за снимка. Зависи от настроението, в което е. Ако има парти на малки момичета, т.е. РД на сестра му, ще стои на масата на възрастните. Предишни години го е играл аниматор, но вече няма интерес.
Към момичета като цяло има нула интерес, само с едно момиче от класа му общува, защото и то самото има някак повече допирни точки с момчетата, имало за какво да си говорят.

# 667
Мутирането на гласа при всички ли се случва?

# 668
  • Между гори и планини
Разбира се, че на всички момчета мутира.
В седми клас синът ми започна да се оплаква, че нещо му дете в гърлото - растеше адамова ябълка. При моите синове нямаше дълго скрибуцане, някак плавно стана. Но към 9 кл вече бяха с мъжките си гласове. Понякога ми липсват детските гласчета и си пускам видеата с тях.

# 669
Мутирането на гласа при всички ли се случва?
При някои не е така изявена промяната.Но да, мутира, пусни си някое видео като е бил на 10-11г😀
Големият ми син няма дълбок тембър, малкият да.

# 670
много се промени и вида и гласа. Някак плавно, защото ние не го забелязвахме, но резултат е очевиден за всички. Беше много нежен периода на преддверието на пубертета, с нежен гласец, нежно лице, ъгловата слабовата фигура,  бъркан много често от непознати за момиче, независимо от външния си момчешки аутфит. За три години между 14 и 17 стана пълна метаморфоза. Сега, даже с дългата коса и в гръб няма как да се сгреши - мъж е отвсякъде.

# 671
Моят е на 13 и половина. Гласът му е почти мъжки, но не стана изведнъж, адамовата ябълка също му личи.

# 672
Мили майки, бъдете до децата си, наблюдавайте ги дори да мислите, че всичко е наред! В петък, дете от елитна старозагорска гимназия е сложило край на живота си, чрез вливане на някакви вещества, оставяйки бележка с текст “съжалявам”. Обществото, средата, вътрешния свят - всичко би могло да наруши човешкото равновесие и за съжаление всяка помисъл може да бъде изпълнена на секундата!
Сърцето ми се къса при мисълта какво може така да нарани това дете (11 клас)., каква силна и неописуема трагедия сполетява ненадейно родителите.
Пъпките, модата - всичко това е поправимо, но загубата на живот не!
Бъдете здрави и прегръщайте децата си, макар и пораснали ❤
Извинете ме за отклонението!

# 673
Боже мили! Съболезнования на родителите, светъл път на детето!

# 674
  • Между гори и планини
Ужасна трагедията... Как така нещо си е вливало! С инжекция?
Ето за това трябва много да се говори и да се обръща внимание на психично здраве . Но когато аз започнах темата, защото децата на тази възраст са хем чувствителни, хем се затварят, ми се обясни колко не съм по темата.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 18:19 от Доня Дафина Черешова

Общи условия

Активация на акаунт