БЯЛ СПИСЪК за майстори по всякакви ремонти - 2

• 67 459
  • 693
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте,
Извинявам се, че пиша в темата на белия списък, но се надявам повече хора да видят това. Напоследък виках няколко майстора и фирми да решим един казус.
Всички искаха по 50-60 лв за оглед, някои дадоха безумни идеи, други двама като се стигна до съгласие от наша страна и време за работа спряха да си вдигат телефона.
Осъзнах нещо важно- това са хора, които само ходят по огледи и събират таксите си! На ден по няколко глупака като нас и 200-300лв в джоба ! Защо им е да работят?!
Фирмата Р строй направи това, след като предложиха ненужно къртене на нови стени и подове. Имат реклама по радиото дори! Другия такъв се рекламира като Домашен майстор - Красимир. Няма касов бон разбира се. Нямам контакт на другите двама, но ако намеря ще споделя.
Нямам думи!

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 16:47 от Dannygirl

# 466
  • София
Въпросът с таксата за оглед не е толкова еднозначен. Аз например съм изключително доволна от електротехник с такава такса (още не е в списъка, наскоро го ползвах - Д.П. Електрик тел. 0893 575598). Човекът още по телефона, когато описвах проблема, ме предупреди, че посещението му за оглед ще струва 50 лв, независимо от това дали веднага ще ремонтира или ще идва допълнително. Като дойде, се разговорихме и каза, че преди да въведе таксата, десетки пъти му се е случвало да ходи по огледи, да съставя и праща оферти и да не получи работата, а за него това е куп изгубено време. Каза също така, че поне той прилага веднъж тази такса, когато идва за пръв път при нов клиент. Така че и майсторите си имат гледна точка по въпроса...
Колкото за "омъгляването" след това, и един електротехник от тукашния списък, Стефан, се омъглѝ така след няколко телефонни разговора. Сигурно много добре си върши работата, щом някой го е препоръчал, но явно не му се е занимавало с дребни ремонти. Разбирам, лято е, сигурно всички кадърни са подхванали по няколко обекта и мама не ги е учила как учтиво да отказват, та предпочитат да изчезнат, вместо да си признаят, че нямат време...

# 467
  • софия
Здравейте,
Извинявам се, че пиша в темата на белия списък, но се надявам повече хора да видят това. Напоследък виках няколко майстора и фирми да решим един казус.
Всички искаха по 50-60 лв за оглед, някои дадоха безумни идеи, други двама като се стигна до съгласие от наша страна и време за работа спряха да си вдигат телефона.
Осъзнах нещо важно- това са хора, които само ходят по огледи и събират таксите си! На ден по няколко глупака като нас и 200-300лв в джоба ! Защо им е да работят?!
Фирмата Р строй направи това, след като предложиха ненужно къртене на нови стени и подове. Имат реклама по радиото дори! Другия такъв се рекламира като Домашен майстор - Красимир. Няма касов бон разбира се. Нямам контакт на другите двама, но ако намеря ще споделя.
Нямам думи!
За майстори от темата ли става въпрос?

# 468
Към Домашен майстор Красимир и аз имам възражения, описани  в стар пост. Не е вписан в темата, но се препоръчва от друг, регистриран, с добри отзиви. При преценка на последния, че не може да поеме, насочва към Красимир. За ВиК става дума.

# 469
За такса оглед- и аз съм на комисион и правя огледи по цял ден, но никой не ми плаща за това, ако клиент се съгласи да ни наеме- Ок, ако не, аз продължавам напред. Безплатно.
Но, не споря, това е частен бизнес!
Дотук сме дали 410 лв за огледи! Това не е нормално просто!
По отношение на R Stroi и Домашен майстор Красимир не знам дали са в групата. Затова и първоначално се извиних, че пиша тук, но така повече хора ще разберат за какво иде реч. Това е!
# Шарлот, не разбрах- препоръчваш или не го препоръчваш този Красимир ?

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 19:39 от Dannygirl

# 470
Не препоръчвам !!! Обосновката е в стари мои постове, по които се разтърна и дискусия.

# 471
  • Сф
Какво толкова има за правене,че викате толкова фирми и майстори?Идват 7 човека примерно и всеки ви обяснява какво трябва да се направи и никой не ви устройва?:Единствено,  което ми хрумва е, че търсите някаква ваша си цена примерно. Ако е така, не виждам защо се оплаквате. Това може до продължи до безкрай. Не е ок за нито една от страните според мен.

# 472
  • София
Препоръчайте фирма за изработка на бюджетна тента от плат за балкон на последен етаж.

# 473
Подкрепям мнението на MayBach,но и това че някои се издържат от таксата на такива огледи също е вярно.Всичко е много относително.Ако се погледне от гледната точка на клиента-действително ако викне 6 фирми и 5ма частни майстори и на всеки плати 50 лв си е голям разход за него.Но ако се погледне и от гледната точка на майстора-ако днес той има 2 огледа на другия край на града,или единия оглед е в единия край а другия в другия той също има разход за да стигне-било то за билети или за бензин ако е с кола.Тогава този негов разход също трябва да се покрие по някакъв начин.Аз например преди година си купихме нова пералня.Един месец по-късно нещо не изпомпваше водата както трябва.Звъннах в сервиза и им казах че не изпомпва,те ми отговориха,че може и да има нещо заседнало(чуждо тяло).Като се замислих липсваше един чарап от късите за маратонки.Не им казах,но ги попитах дали е възможно да е глътнала чорап.Те казаха да,след което ги попитах е вие на това чуждо тяло ли му казвате-това е част от прането.Питах колко ще струва и ми отговориха 100лв само за идването,при положение че е в гаранция.А ако щяло да се прави нещо ще струва повече,в зависимост от това колко ще се разглабя.Така че мисля,че е нормално да се взимат такси за огледи,стига сумата да е в рамките на нормалното.

# 474
Уговорихме се с домашен майстор Красимир да започнем работа, той спря да отговаря. Еми търся друг естествено. Другия и той уж ще почва и изчезва…  Не се пазаря за цената изобщо, склонни сме да си платим и да си решим проблема.
Това е причината за няколкото “майстора” които се наложи да търсим. Проблема е ВиК.
И на всеки от тях давам по 50/60лв за оглед.
Аз съм брокер на имоти, всеки ден обикалям целия град. Ако започна да взимам пари за огледите, които правя, дали клиентите биха ме разбрали и подкрепили….
Пак казвам, не съм тук да се обяснявам, просто предупреждавам групата да има едно наум с “майсторите”!

# 475
  • София
Като са идвали на оглед няколко майстора какъв се оказа проблема.

# 476
Няма наклон на тръбите от кухнята. Решихме да сложим помпа в крайна сметка.

# 477
  • Къде ли не
Ако са зад шкафове можете да си ги изведете на ново без да копаете, по самата стена. Е, малко повече ще чувате течащата вода.

# 478
  • София
Няма наклон на тръбите от кухнята. Решихме да сложим помпа в крайна сметка.
Ако не се оттича добре вкарайте маркуч в тръбата ф50 и набутайте парцал да затвори плътно отвора.После пуснете водата да тече силно и ще прека всичките боклуци в канала.Ако е много запушването можете механично с жило за канали да прочистите тръбата.

# 479
  • София
Здравейте,
за ремонт на покриви препоръчвам фирма Билдинг Корпорейшън 98, както и за направата на външна изолация. Преди няколко години се доверихме първо за външна изолация - качеството си личи, много коректни, спазиха срок, всичко.  След това и за ремонт на покрива ни. Това е сайта им - https://pokrivremonti.com/

Христо е много точен и добър човек. С бригадата му почистиха всичко след себе си, което ми направи страхотно впечатление.

За град София имам и майстор за шпакловка и тавани, ако на някого му трябва, на лично ще предоставя координати, също съвестен човек и висок професионализъм.

Общи условия

Активация на акаунт