БЯЛ СПИСЪК за майстори по всякакви ремонти - 2

• 67 160
  • 691
  •   1
Отговори
# 525
bghandyman / бГХендиМен - какви са отзивите за качеството на услугата представяна от тази фирма?

Имам няколко положителни отзива, но са за малки ремонти, а не за цялостни..

аз също, но имайте предвид, че и за оглед се чака няколко седмици напред. След уговорка и потвърждение за ремонта пак се чака известно време. Зависи от случая

# 526
  • София
За БГХендиМен - не знам как работят. Преди 5 години някъде искахме оферта за цялостен ремонт на апартамент. Получихме подробен ценник в който всяка дейност имаше стойност. Освен това имаше и надница и то доста сериозна - 50 лв/човекочас /това става 2020-та година/. Значи правят ти канал примерно, взимат ти според офертата:
За къртене на канал - 40 лв./л.м.
За полагане на тръбата - 20 лв./л.м.
За замазване на тръбата - 20 лв./л.м.
Общо 80 лв/л.м. + 50 лв/час на човек труд.
Отказахме се.

# 527
Здравейте, може ли някой да ми препоръча човек за направа на подпорна стена на къща за гр.София.

# 528
Здравейте, може би не е точно по темата.  Дали някой може да препоръча инженер-конструктор за консултация относно бутането на една тухлена стена в апартамент. За София е питането.

# 529
За БГХендиМен - не знам как работят. Преди 5 години някъде искахме оферта за цялостен ремонт на апартамент. Получихме подробен ценник в който всяка дейност имаше стойност. Освен това имаше и надница и то доста сериозна - 50 лв/човекочас /това става 2020-та година/. Значи правят ти канал примерно, взимат ти според офертата:
Отказахме се.

Да едно от оплакванията е че са прекалено скъпи...но и се чака. Явно търсенето на все пак качествени майстори е голямо..

# 530
Аз търся оферти за ремонта жилищен вход на панелен блок, 6 етажа, по два апартамента на етаж.
Дадоха ми оферта за 12000 лв. Скъпо ми се видя.

# 531
  • София
Какво включват тези 12 хил. лв, дайте разбивката.

# 532
Включва:
Сваляне на боя от стени, тавани.
Грундиране.
Машинно полагане на пръскана мазилка.
Шпакловка, шлайфане и боядисване на цокъл.
Включва още опаковане на врати, прозорци, под, ел.ключове, както почистване и извозване на отпадъците.
Изчислил е стени и тавани около 230 кв.м,
а цокъла 110 кв.м. на целия вход.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 12:20 от monii

# 533
  • София
Тази сума само за труд ли е или с материалите?
Сваляне на боя от стени и тавани - предполагам е от старата- винервайс? Става само с изчукване, или много мокрене и с шпакла. Правили сме го в апартамента, и един таван от 13 м2 ни отне цял ден, на двама човека. Така че тази операция изобщо не е лесна и евтина.
Машинно полагане на пръсанана мазилка - предполагам имате предвид машинна мазилка, защото пръскана се правеше преди много години и то външно.
Цокъл - вероятно имате предвид част от стената на височина около 1-1,20 нали така?

За да придобиете представа, изискайте подробна разбивка на стойността на всяка операция на м2.
За ориентир, САМО машинна мазилка, с включени материали, в момента е около 33-35 лв/м2. Т.е само за тази една операция общата площ ви е 340 м2 х 33 = 11200 лв

# 534
Труд и материали включва.
Да, старата боя е винервайс.
Машинно полагане на декоративна пръскана мазилка Partland Plaster.
Цокъл ниската част от стената боядисана с блажна боя.

# 535
Съсед намери оферта за 7 етажен блок, 3 ап. на етаж, в момента не мога да кажа квадратурата. В момента е с латекс, като искаме пак да бъде такъв някакъв, нямаме цокъл. Има облепване на врати, контакти, постилане на подове. Дали са му оферта около 10 000 лв. Но това е на много предварителен етап, бояджиите май още не са дошли те да видят дали няма да се наложат допълнителни работи и материали. Погледнах в "Гугъл", цените за нещо подобно варират от 7 - 8 до 10 000 лв., но не знам какво включват. Така че 12 000 с цокъл и пръскана мазилка може да е нормална цена.

# 536
Да, може би.
Аз за това търся още една, две оферти, за да преценя.
Пък и докато се съберат парите, ценните още повече ще поскъпнат...

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 23:06 от monii

# 537
  • София
Да, може би.
Аз за това търся още една две оферти, за да преценя.
Пък и докато се съберат парите, ценните още повече ще поскъпнат...
Само не правете ремонта през зимата.

# 538
Те точно януари, февруари искат да работят, щото тогава били свободни...

# 539
  • София
Отказахме се.

На мен пак през 2020 за 10 кв.м. лепене на тапети ми искаха 700 лв.

Общи условия

Активация на акаунт