БЯЛ СПИСЪК за майстори по всякакви ремонти - 2

• 65 873
  • 681
  •   1
Отговори
# 660
Трябва ми майстор за свързване на пералня.
Вчера дойде един прехвален. Каза, че няма време за мен, чакат го 6 бани да прави, където повече пари щял да изкара.
Ако някой е монтирал скоро, моля да сподели ... За София става въпрос.

# 661
Ползвах един от контактите в темата. Не бих го препоръчала.

# 662
  • SF
Някои от контактите в темата са странни, да. Звънях наскоро, но нямаха шанса да поработят малко у нас.

# 663
Моля, качвайте имената на майсторите, от които не сте доволни, а админ-а ще ги заличи от списъка. Нали това е цел на темата?

# 664
  • SF
Ами аз така и не стигнах до уговорка с тях.

# 665
  • София
Какво толкова има да се монтира една пералня? Има вход - по-тесния маркуч, който се завива към водопровода на оставената тръба (най-много да трябва да се отвие тапа и да се сложи спирателен кран). Има изход - гофрирана тръба с малко по-голям диаметър, който влиза в оставения отвор на канализацията. Добре е да се сложи гумен маншон, за да не излизат миризми от там. Това е. Водопроводната тръба може да е на всякаква височина, каналът трябва да е на не повече от 40-50 см. от земята. Пише в книжката колко най-много. Пералнята се прибутва към стената и се нивелира, като на предните крачета основите се въртят и вдигат/свалят ъгъла. Чак пък майстор.

# 666
  • SF
Като започнете с тези въпроси. Какво толкова има да се сглоби пералня?!
Ми аз например не се наемам.

# 667
  • София
Какво толкова има да се монтира една пералня? Има вход - по-тесния маркуч, който се завива към водопровода на оставената тръба (най-много да трябва да се отвие тапа и да се сложи спирателен кран). Има изход - гофрирана тръба с малко по-голям диаметър, който влиза в оставения отвор на канализацията. Добре е да се сложи гумен маншон, за да не излизат миризми от там. Това е. Водопроводната тръба може да е на всякаква височина, каналът трябва да е на не повече от 40-50 см. от земята. Пише в книжката колко най-много. Пералнята се прибутва към стената и се нивелира, като на предните крачета основите се въртят и вдигат/свалят ъгъла. Чак пък майстор.

Освен това трябва да се свалят транспортните болтове на гърба на пералнята.

# 668
  • Сф
Той майстор е видял ,не я е свързал. Напротив, отказал е, сметнал е че му е трудоемко по някаква причина. Предполагам трябва да се преправя нещо, да се мести или с две думи не е стандартен монтаж, където и мъжете ни го могат. Raya, съседка отгоре сама си връзва пералнята на обратно и ни наводни 3 етажа надолу ,не е забавно.  Наистина, който няма хал хабер, по - добре да вика човек който знае какво прави поне малко от малко.
Според мен, когато има такова питане за нещо уж дребно, добре е да се уточнява и района и какво точно се иска, за да може да сме макс полезни. Имам човек, който поправя перални и съм сигурна, че може да вързва същите, но не смея да препоръчам и да си загубят взаимно времето. Да не говорим,че ако трябва да прекоси цяла София за елементарно връзване  може и да откаже или пък като отиде на място да става дума за друго нещо, което не може или не иска да се наеме. Нека се включи потребителската пак, да доизясни, да снима ако трябва  ето и Румен Янков е тук.

# 669
Точно щях да пиша, че такива гениални идеи на разни смели-сръчни, които си правят нещата сами, често водят до наводнения и др.

# 670
Много се разглезиха вече някои майстори. Все им е малка поръчката. Заемат се само ако им дадеш 50к за ремонт на целия апартамент. Не знам вече има ли някой, който се заема с по-малки поръчки.
А това да си свържеш сам пералня като нямаш грам идея какво дори е "маншон" е много лоша идея.

# 671
  • София
Не винаги е въпрос на разглезени майстори. ММ е отказвал малки поръчки, защото за малко работа хората очакват да дадат някаква минимална сума, 20-30 лв. Да, но трябва веднъж да се отиде на оглед, примерно на другия край на града, в час пик, два часа време и гориво за 10-15 лв и втори път - за да се свърши работа. И така се събират половин работен ден като часове и доста транспортни разходи. Но не може да пътува с метрото и два куфара по 30 кг инструменти. Много често се превръща в услуга, не в платена работа.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 09:00 от sofyia

# 672
Не винаги е въпрос на разглезени майстори. ММ е отказвал малки поръчки, защото за Алко работа хората очакват да дадат някаква минимална сума, 20-30 лв. Да, но трябва веднъж да се отиде на оглед, примерно на другия край на града, в час пик, два часа време и гориво за 10-15 лв и втори път - за да се свърши работа. И така се събират половин работен ден като часове и доста транспортни разходи. Но не може да пътува с метрото и два куфара по 30 кг инструменти. Много често се превръща в услуга, не в платена работа.
Подкрепям с две ръце Simple Smile

# 673
За съжаление, като Евгени са малко. От моя опит са само Данчо (мебели), Константин Тодоров (ВиК) и Ники (парно), с когото работихме след Боби Борисов и съм по-доволна от него (въпреки че бях препоръчвала преди това Боби).

Здравейте! Аз се нуждая от подмяна на стари чугунени радиатори в Перник. Бихте ли ми дали номера на този Ники, когото споменавате, не го видях в списъка?

Благодаря Ви.

# 674
За съжаление, като Евгени са малко. От моя опит са само Данчо (мебели), Константин Тодоров (ВиК) и Ники (парно), с когото работихме след Боби Борисов и съм по-доволна от него (въпреки че бях препоръчвала преди това Боби).

Здравейте! Аз се нуждая от подмяна на стари чугунени радиатори в Перник. Бихте ли ми дали номера на този Ники, когото споменавате, не го видях в списъка?

Благодаря Ви.
Мога да ти препоръчам майстор, който ми подменя радиатори в Перник.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 12:54 от Пролетно цвете

Общи условия

Активация на акаунт