Отговори
# 570
О, Ефес ли пиеш или Бомонти?
Много обичам биричка,особено с гледка! Wink
Наздраве!
Значи, ако правилно съм те разбрала къщата на Фикрие е на друго място.
Голямо разкарване напред, назад за снимки става тогава, но явно семейната къща е избрана заради приземния  етаж с лодката и гледката.
Прекрасна е! Heart Eyes

# 571
Те и затова не снимат толкова в къщата. Първите серии и край. Даже се изненадах за тези сцени, но те са минали една привечер и това е.
Скрит текст:
Гледка няма, но има много млади, позитивни хора. Весело е някак. Препоръчвам Кадъкой в азиатската част. Има същите боклуци, но по-малко туристи и е много по-приятно от туристическите места.

# 572
За кой сериал се говореше най-много на 5 април?

# 573
И аз изгледах още веднъж серията с превод.
Вече коментирах някои сцени, сега ще коментирам още една, която много ми хареса. Ето и  смисъла, който  аз откривам в нея.
Ще започна малко отдалеч, за да обясня по- добре, това,  което искам да кажа.
Още в първия епизод ни показаха Дахан като човек, за който убийството не е самоцелно, нито желано действие.
В самото начало той отказа на Мюдюр и, ако не беше случката с неговия приятел, той нямаше да се замеси в това.
Постепенно тази възможност се превърна за него в нещо, като начин да успокои съвестта си от една страна, а от друга страна той просто не можеше да постъпва по друг начин,поради вроденото си чувство за справедливост.
Едно проучване показва,че  98 % от хората не могат да убиват независимо, че срещу тях стелят (при реални бойни действия).
1% са "герои" - убиват защото така им е наредено. Те не изпитват никакви угризения при отнемане на човешки живот.
Остана още 1% ... Тези хора са социопати. Убиват защото просто не им пука...
Но по интересното е, че онези 98%, които не могат да убиват, само след двумесечно обучение, убиват без проблеми.
А Дахан все пак е бил обучен да убива. Да убива, но за добра кауза, т.е. да защитава себе си и своите.
И точно този механизъм мисля, че се отключи в него след първото убийство.
Вътре в себе си той е добър и честен човек. Това дори Екбер го призна пред Коркут.
Не търси облага за себе си.
Не прави разлика, дали защитава човек или животно.
Не демонстрира надмощие, просто постъпва според съвестта си, тогава, когато не може да се противодейства по друг начин.
Образа му се разгръща постепенно, но категорично.
И точно това много ми хареса в тази сцена- честността, с която подходи към Коркут.
Честност, която беше проява на мъжество.
И дори мисля, че по  някакъв начин Коркут беше доста респектиран от Дахан.
 При братята  наблюдаваме арогантност, жестокост, липса на страх от това да убиваш други хора или да бъдеш убит, липса на съвест, когато защитаваш собствените си интереси, алчност за придобиване и власт над останалите, склонност да упражняваш насилие, безкритичност, безмерно честолюбие и горделивост, съчетано с нарцистично желание за лична прослава, безумна смелост и безразсъдство с поемане на всякакви необуздани рискове,воля за победа на всяка цена без милост за останалите.
Лайт мотива на сериала е
 "Ben Gaddar değilim, çevrem kötü ".
В този епизод още веднъж се набляга на средата.
Дахан казва,че не е жесток, а средата му е лоша.
И вече знаем, че това е  така.
 Той е израстнал в добра среда, за разлика от братята Зоокум.
Може би тук имаме точно това противопоставяне.
 За да ни стане ясно,че  агресията не е  вродена или инстинктивна, а е  заучено и до голяма степен волево поведение.
 Тук се сравнява личността на хора, които имат биография изпълнена с агресивно поведение, с тези, които не са били заобиколени от  агресия.
Агресивното поведение не винаги се приема като отрицателна черта, а като естествена човешка реакция, която може да е  резултат от усещането за заплаха.
Агресията може да бъде  провокирана от  различни неща-  от страх, от раздразнение,може да се прояви по време на  защита, в резултат на конкуренция, за себедоказване и т.н.
Също така, тя може да бъде повлияна от темперамент, моментна ситуация, ценностна система, социални норми(неписаните правила) определени стереотипи и ситуации, в която се намират хората.
Семейната история на Дахан вече я знаем, познаваме привързаността им един към друг, чухме думите, които си казаха с баща му.
Надявам се, че ще ни разкажат и семейната история на братята, а няма да си останем само с репликата, която подхвърли на Лейля, как баща им е намушкал майка им пред очите им.
Хареса ми първия директен сблъсък между двамата.
Актьорите са ужасно подходящи за целта- Чаатай може да бъде много суров, но погледа му излъчва доброта, а Ибрахим гледа така,че тръпки те побиват.

Последна редакция: сб, 06 апр 2024, 18:43 от NeZ_9

# 574
Нези, прекрасна статистика.
Начело в списъка на Дахан трябва да е Енвер. Енвер е наркотрафикант, безмилостно убива млади животи, разбива семейства, къде къде по-масов убиец от братята Заккум. А в случая какво гледаме, Дахан търси помощ от Енвер, сестра му ще се омъжва за него, да вярно, че в началото не беше съгласен, но с няколко шеги и усмивки, приказките - каинчо и вече нямаме против.
Така че тук сме свидетели на статистическата грешка.

# 575
Цвети, защо приемаш лично всичко, което се отнася за братята Закум?
Не съм изключила Енвер от списъка.
Доста трудно Дахан допусна Енвер до себе си(ако изобщо може да се каже,че го е допуснал).
Опита се да отдалечи и сестра си от него, не е съгласен и с това, че брат му работи за него.
Унищожи стоката му, нанесе му огромни щети.
Да, потърси съдействие от Енвер за Курт, а Екбер и братята се оказаха  техен общ враг.
Въпреки всичко, не смятам,че е променил отношението си и мнението си за него.
Все още го смята за лош човек .
Не разбирам какво се опитваш да ме убедиш, че братята са много добри или, че Дахан е много лош?
Аз всъщност коментирах първата сцена между Дахан и Коркут, която много ми хареса.
Дори и в тази среща, която имаха Дахан постъпи мъжки,  отиде сам и се изправи лице в лице срещу Коркут.
Беше откровен с него, поиска да се бият при еднакви условия.
На мен поне ми се стори,че това предизвика уважение у Коркут. Затова и каза на Календер, да го пуснат да си ходи, ако нещо се случи с него. Честно!
Когато се прицелваше в него, Дахан искаше само той да попадне в целта. Защото това е нещо между тях двамата.
Но после Календер не постъпи честно, убивайки един напълно невинен човек.
Не мисля,че статистиката е грешна. Hands V

Последна редакция: сб, 06 апр 2024, 21:55 от NeZ_9

# 576
Не, Нези не се опитвам да те убедя в нищо, поста със статистиката бе да убедиш мен в обратното. Не приемам нищо лично по отношение на братята Заккум. Далеч съм от мисълта да оправдавам действията им, както не мога да оправдая действията на Енвер. Далеч не съм тръгнала да нападам Дахан, просто всички за мен са в графата убийци и са на един кантар. Това е като мафиотска война - две банди се бият.
Това просто е моето мнение, който иска го приема, който иска не го приема.
Не съм казала, че статистиката е грешна. Казах, че сме свидетели на статистическа грешка. Във всяка статистика има такава.

# 577
Чудесно! Приемам го! Както винаги.
Приеми и ти моето.
Статистиката беше в подкрепа на моите разсъждения.
Не съм целяла да убеждавам теб в нещо.
Аз просто се опитах логически да стигна до това, как всеки от тях е станал убиец.
И намирам разлика. Това е всичко. Не съм казала,че Дахан не е убиец.
И пак казвам, коментирах първата сцена- между Дахан и Коркут. Какво общо има тук Енвер?

Последна редакция: сб, 06 апр 2024, 21:05 от NeZ_9

# 578
Ебрушка в Тексас

Кога ли ще го пуснат този Джентълмен?

# 579
Привет.

Последния половин месец  реалния живот  ме попилява, като влак Joy Затова  не съм активна.
Благодаря за всички което сте споделили.  Flowers HibiscusРадвам си на добрия рийтинг и хубавите новини около сериала. Не съм гледала серията все още  с превод.
Мога да кажа,че ми се ще да има и повече любов и  положителни емоции в сериала.  Дано следващите сцени на Айдън и Дахан бъдат по-емоционални и горещи:joy:

Мисля,че  работата на режисьора е от много голямо значение, а подценявам неговата роля.  Много скучен и блудкав сценарии  може да бъде заснет блестящо от  отличен режисьор.  Сигурна съм,че се сещате  за мното такива случаи от опита си.   Глупав сценарии, но режисиран прекрасно и ви приковава към екрана. Зад крайния продукт  в тази сфера седят огромни усилия от голям екип.  Времето ще покаже на къде ще вървят отношенията на Айдъни Дахан. Очаквам повече  любовни моменти за напред. Не може да има само кръв и престрелки. Макар,че  не Дахан няма как да му е до цветя, любов, деца и рози.  Но така или иначе Айдън е потенциална мишена и негова слабост.  Няма смисъл да бяга от това.

Относно Ибрахим слял се е с героя.  Побиват ме тръпки от него, но е истинско удоволствие  да го гледам на екрана. Както и  другия брат.
Чела съм доста  литература по психология , има доста предавания  и репортажи за психопати,  серийни убийци. Няма да давам примери освен ако не държите . Но мога да кажа  с две ръце,че Ибо пресъздава този образ, доближавойки се до истинските чудовища.

Последна редакция: сб, 06 апр 2024, 23:14 от Nina_Richi

# 580
Добро утро! Coffee

Изгледах серията. Много ми хареса, достави ми голямо удоволствие. На моменти ми беше екшън комедия с елементи на драма, но не се оплаквам, обичам този жанр. Смесицата от хумор, екшън, драма и ужасите на реалния живот, Гадар се справя по начин, който поставя под въпрос морала на всяка крачка. Стигна се дотам, че човека (Гюркан) на закона да търси помощ от Гадар, защото властите изглеждат безсилни да се борят с тези, които намират начини да се измъкнат от закона. Интересно ми е дали Гюркан не го подготвят да стане част от групата на Дахан, който ще върви по ръба на закона, но ще им помага по някакъв начин с информация или нещо подобно.
Сцените с Коркут и Лейля ми допаднаха, според мен добре завиха с Лейля към Коркут, защото тези два образа са двете крайности и мисля, че ще имат интересно развитие. Може Лейля да отключи доброто в Коркут и впоследствие да видим и една друга страна Коркут. Човек не може да бъде само добър или само лош, винаги има и двете, но понякога заради различни фактори или преживявания се оставяш да бъдеш само лош.
Енвер хем трябва да го мразим, защото е трафикант и убива от малки до големи, хем го харесваме заради другите му човешки качества...много противоречива личност. Адмирации за актьора, който така се е слял с образа, че за мен той е откритието в този сериал...изключителна игра. В тази серия беше страхотен, то не е само в тая, ама в тая особено ми допадна.
Сцените между Дахан и Коркут също много силно ми въздействаха, направо са смразяващи. Изключителна игра и на двамата, направо изпълват екрана, удоволствие е да ги гледаш. Страхотен късмет имаме да гледаме такива титани на турското дизи един до друг.
Ох, нещо много се отплеснах и стана дълго, после пак ще пиша като намеря време, че съм на работа днес.
П.П. Нине, абсолютно подкрепям мнението ти за Ибрахим и образа, който прави.

# 581
Здравейте!

Приятна, слънчева неделя!
И ако ви е студено да засиля жегата

# 582
Забравих одеве да напиша, че сцените с Великолепната четворка бяха много яки.
С удоволствие ги гледам....страхотни!

Великолепната четворка в пълен синхрон

# 583
Ново Ново Ново Misc Bomb

Направих един бърз превод.
Чаатай бей, как сте?
 Какво бихте искали да кажете?
Бях по работа, приятели, как сте?
Между другото, бяхте  страхотни с вашите песни!(предполагам ,че става дума за него и Мустафа Мерт Коч)
Свирите ли на китара дори и като странично занимание?
Забавляваме се заедно. Много е приятно.
Той е много успешен и пише много добри текстове.
Искам веднага да попитам за "Gaddar". Върви много добре с нов епизод всяка седмица.
Какво ще кажете?
Ние сме в добро настроение
Както знаете това е екип,с който съм работил и преди, много добре се познаваме всички. Върви добре.
Вие се върнахте на екраните след 7 години,можете ли да ми кажете една от причините, които ви накараха да приемете?
 Първо,историята след това екипа.
Много хубава прическа! Много ни харесва. Между другото много фризьори вече я правят.
Бруталните тениски се продават в интернет.
Така ли? Интересно! Колко хубаво!
Празника предстои, нека ви попитаме,сър, имате ли някакво послание за празника, за вашите близки?
На всички  пожелавам хубав празник!
Целувам ръцете и  на по-големите и на  по-малките .
Всъщност бихме искали да можем да поговорим малко, г-н Чаатай.
Веднага бягаш. Но защо е това, каква е причината да не те виждаме много?
Всъщност, много съм уморен, братле, сетовете свършват късно, работим дълго време и затова не мога да издържа.Не мога да спра за почивка.
 Бяхте на  рожденият ден на вашата  колежка, г-жа Сюме.
Как празнувахте, купихте ли  подаръци  или  нещо по -специално?
Бяхме там като цял екип и бяхме с нашата  приятелка.
Искам да те попитам само едно нещо, тогава можеш да си вървиш.
Бяхте много близки с г-н Къванч, но между вас има студенина.
Чудя се дали сте престанали да се следвате в социалните медии?
Пишете  ли си в социалните мрежи? Преди ходехте заедно  на почивка.
Никой от нас не е много активен потребител на социални медии.
  Никога не сме се следвали.
Разбира се,  аз имам моята работа,той  си  неговата работа, има  дете.
Виждали ли сте го?  Разбира се, много е сладко, машалла! Така че, не можем да се  виждаме много.
Доколкото знаем за вашия любовен живот, няма никой в момента.
Няма, няма, братле.
Много ви благодаря, пазете се!
Благодаря!
В 1:06 от видеото се вижда пак пръстен на лявата ръка на господин Улосой. Не е мое откритие, няма да си приписвам такава наблюдателност.

# 584
Гери, вчера цял ден се върти в Туитър, даже го бях качила тук, но никой не му обърна внимание и го смених с Ебрушка.

Ето я снимката

Общи условия

Активация на акаунт