Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Априлска вещерска и спортна

• 86 710
  • 2 031
  •   1
Отговори
# 1 935
  • София
Ой че е сладък Нейчо. Дълго да се радвате един на друг.

# 1 936
Няма да се карате за снимката ми, моя си е! Утре ще изтипосам някоя от вас.
Донси, още няколко пъти по 7 с любимото момче ти желая! Heart
Фил и Кайсийчо да оздравяват!
Малката Хортензия е на изчакване. Почива си вкъщи, чака резултати и е по-добре. Рентгенолога препоръча да пие чай от борови връхчета и листа от смокиня. Вчерашната разходка по брега беше с цел да си набавим необходимите съставки. Голямата в момента се поти над теста по химия.
Аз пускам пералня след пералня и мисля какво да готвя. Мм се върна от триседмична командировка. Рапорт даден!

# 1 937
Хортенз, да набутам ли в раницата на моите през юни смокинови листа?
   Шегувам се .  Айде вече на малката Хортенз да й минава,че много дълго се проточи.И резултатите да са добри.

# 1 938
Хаха, Марул, мерси! Тук да ти кажа е раят на смокините, жалко, че не мога да ги ям сурови. Бях си заплюла една полянка с коприва, обаче я окосили, да му се не види. Даже си купих заквасена сметана и предвкусвах удоволствието...

# 1 939
  • Euskal Herria
Лека седмица за всички ви! Макар и да е кратка работна. За мен ще си е нормално дълга.

# 1 940
  • София
Аз си мисля да правя ли козунаци или да изчакам внучката да започне да дъвче 🤣.

# 1 941
Ре, какво ще се мориш. Изчакай да ѝ въведат прясното мляко и глутена, пък тогава. Joy

# 1 942
  • София
Мани, тея са толкова зле, че до 20 години няма да и дадат и дъвка 🤣.

# 1 943
Хахаха, Ре, толкоз неща изчетох покрай моята внучка.Щото да съм в крак. Щеркинса така внимателно въведе всичко, направо като по учебник. И детето ядеше готвено, готвехме, беше ми голям кеф.И при едно боледуване рЕзко спря да яде течна храна. И се влюби в кремвиршите. И моята щерка вика - щом яде това, значи всичко сме въвели вече.
   Не е даван мед , ядки още не дават, шоколад , избягваме пакетирани неща, но пък яде кремвирши и шунка. Но понякога друго не иска. ММ редовно  й прави домашно пушено пилешко и свинско.
  Хорнез, сега с този смокинов рай така ме заинтригува.Аз обожавам смокини.

# 1 944
  • София
Аз понеже не обичам сладко и газирано, никой не употребява, но синът ми определено ще е хиликоптер баща. Горката девойка и гаджетата и . Той е шампион по таекуондо и как бокс 🤣.
Готварски въпрос.
Сварих телешки кокали за телешко варено. Варя ги със сол, лук, морков, чесън, черен пипер, дафинов лист и бахар.
Обикновено прецеждам бульона и я правя бистра, като слагам картофи, моркови и лук.
Замислих се, дали не мога да пасирам.
Ще сложа картоф и морков. Правили ли сте така?

Последна редакция: пн, 29 апр 2024, 12:15 от Reunion

# 1 945
Аз ги варя на едри парчета, плюс целина глава / нея на по-малки/

Последна редакция: пн, 29 апр 2024, 13:13 от марулета

# 1 946
Ре, така правят тук телешка супа. Освен изброените от теб аз слагам и тиквички. Всичките зеленчуци се нарязват на едро и накрая избираш най-красивите и отделяш. Смилаш останалите с бульона и връщаш обратно красивите зеленчуци. Накрая можеш да направиш застройка от жълтък и лимон, но не е задължително.

# 1 947
Момичета, имам нужда от тсъвети и предложения...
Подарили на ММ сърнешко месо. И той сега иска да си го направим за Великден. Ако някой има опит с рецепти, помагайте, моля, аз от дивечови меса хич не разбирам. Четох сума ти специфични неща.. във вода и оцет да се киснело 24 часа, мариновано да стояло 24 часа... ставало, не ставало, било гадно, било вкусно...

# 1 948
Имаме близък приятел ловджия, често като ни събира, ядем сърнешко/ дивечово. В общи линии- наистина се кисне в оцет (отделно, вярвам, че е изследван дробът на убитото животно и месото е доказано годно за консумация), в “забравен” във фурната гювеч с кореноплодни става най- вкусно.

Последна редакция: пн, 29 апр 2024, 16:24 от TuЛи

# 1 949
Да, задължителна проверка и киснене.
  Аз варя сладко от ягоди.Децата работят на терасата, след малко ще дойде малката фурия от ясла.

Общи условия

Активация на акаунт