Професионални серии за коса - Тема 163

• 65 912
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
от комплектите на Медисютикълс , как да си избера кой е подходящия за моя косопад? Не намирам кой знае каква разлика ?

# 676
Oх… След Редкен и Керастаз реших да пробвам goldwell, изобщо не съм впечатлена 🙄 а фризьорката, при която ходя ги ползва…
И аз не ги харесах.

# 677
Бихте ли ми дали съвет коя безамонячна боя за коса е най-щадяща? Доволна съм от Lakme chroma. Шоколадова си правя косата. Но това е единствената боя, която познавам. Имам алергия към PPD.
Също не зная коя с-ма за защита на цвета е по-добра. Тази на colorphlex или Олиосета?

# 678
Anellie, Diarichesse на Лореал. Прави косата много по-жива и лъскава от небоядисана коса.

# 679
Така определях и лакме хрома но нямам база за сравнение. С лаквето ефекта беше временен...
Оо, че на лореал е 2.7 процента оксиданта а на лакме е 5.4. Много добре звучи. Благодаря

# 680
Бях чела, че е общо взето мит, че безамонячните бои са по-щадящи от амонячните. В момента нямам време да ровя за доказателства, но може да си потърсите...

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 13:41 от Agent Provocateur

# 681
Да.. и аз бях чела че безамонячните са лъжа защото използват оксидант който върши същата работа но са по щадящи за хора които имат алергия към амоняка.. и не са трайни. Та сега пада чудене дали да е амонячна. Имам 5 бели косъма иначе...

# 682
Не е нужно да си химик, за да прецениш от личен опит ефекта на безамонячните бои особено русите - няма нищо общо с амонячните! Единственият им минус е, че се измиват малко по-бързо в корена; затова редувам с амонячна.

# 683
Майка ми ползва амонячна руса и косата и е така поизгорена и суха но тя взима от магазина за хранителни стоки. Амонячна взе wella coleston и хоп отромна разлика но не и се угоди с цвета.

А къна струва ли си? Нещо което да стане като шоколад? Или по добре да не рискувам с къна...

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 22:04 от Annellie

# 684
Скрит текст:
Бях чела, че е общо взето мит, че безамонячните бои са по-щадящи от амонячните. В момента нямам време да ровя за доказатества, но може да си потърсите...

+ 1 ✌🏻
На мен фризьорката ми го каза това, но не съм я разпитвала защо.

# 685
На мен никой не ми го е казал, но като видях, че и добрите безамонячни при добър фризьор пак не ми се отразяват добре дългосрочно, се отказах от боядисването изобщо. Карам си на естествен цвят и наблягам на общите грижи за косата.

# 686
Моята беше ок с лакме хрома... но кега се чудя... ползвала съм и къна но в началото винаги е черно и с вонто ДПШ стигам до желавият кафяв цвят и е мъка и там... а червено не искам... но в едни момент с бели косми несе приемам...

# 687
С къна експериментирах едно време и много ми допадаше блясъкът, който дава, обаче винаги цветът беше неочакван🙂 Не съм майстор да сметна предварително как ще изглежда и също от нея се отказах.

# 688
Точно така. И винаги червенее на слънце. Веднъж се намазах цялата с цвят кестен. Уж. Еййй, стана катранено черно и ревах цяла седмица. Мих с ДПШ 4 пъти за един месец и накрая стана тъмен шоколад и се успокоих, но повече не погледнах към нея.При мен косата стана леко суха. С боя беше по бляскава някак.

# 689
Много години ползвах всеки месец безамонячната Diarichesse.  Косата ми става супер гланцирана с нея и мека. После години я оставих без никаква боя естествена. Скоро се боядисях пак с Dia за първи път от 2018та насам. Ами, косата ми стана като коприна.
При това положение не ми се експериментира с амонячни бои. Аз и никога не съм ползвала досега.
Докато не я боядисвях, все изпитвах лека сухота и липса на блясък. Сега стана като нова.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 11:57 от marigold_

Общи условия

Активация на акаунт