Професионални серии за коса - Тема 163

• 68 658
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • Някъде там
Здравейте, поръчах хидратиращия балсам на Joico , най-добре ще е да го ползвам след хидратираща маска , нали ? Имам налични хидратиращите на Lanza и Alterna
Побутвам си въпроса Simple Smile
От години не използвам след маската балсам, защото ми идва много тежко за косата и за мен това не работи добре, но знам, че спокойно след протеинова маска можеш да се използва хидратиращ балсам за запечатване. Ако пък  държиш на ударна хидратация спокойно може да го използваш с комбинация от наличните ти маски.

# 466
Благодаря много Simple Smile

# 467
Здравейте, отново съм в клуба на светлите коси, разбира се, не без последствия... Направих си балеаж след дълга пауза от русото и купищата серии, наредени по рафтовете. Сега обаче виждам, че косата на места седи като опърпана - косъмът не цъфти, ами е като накъдрен в края, а бях и подстригана. Буквално ми трябва нещо SOS, за да спася положението, доколкото е възможно. Моля да ми препоръчате нещо работещо, силно, но не и прекалено скъпо Simple Smile

Разбира се, косата тук е стилизирана и изглежда перфектно, но аз виждам по горните пластове, че е изгоряла.

# 468

Може ли отзив за този продукт? 😇

# 469
  • Варна
Здравейте, отново съм в клуба на светлите коси, разбира се, не без последствия... Направих си балеаж след дълга пауза от русото и купищата серии, наредени по рафтовете. Сега обаче виждам, че косата на места седи като опърпана - косъмът не цъфти, ами е като накъдрен в края, а бях и подстригана. Буквално ми трябва нещо SOS, за да спася положението, доколкото е възможно. Моля да ми препоръчате нещо работещо, силно, но не и прекалено скъпо Simple Smile

Разбира се, косата тук е стилизирана и изглежда перфектно, но аз виждам по горните пластове, че е изгоряла.
Лалга ампулата след преуош с еластисайзър. Това ми е класическия двоен SOS протокол.
Миеш еднократно с протеинов шампоан
еластисайзър за час,два
шампоанираш втори път и пръскаш ампулата на дължините
стоиш 20мин/не гледай какви ги пишат Рибите/ под шапка за баня
плакнеш и слагаш лешник балсам някакъв без да стоиш,само масажираш дължините
изплакваш,подсушаваш и финиши

# 470
Примцеса, благодаря! Ще го направя... А какво според теб е добре да взема за последваща грижа - две серии да въртя хидратация и протеин, или да включа и балансирана? Честно казано съм позабравила цялата схема, а доста бях зарибена по едно време 😀. Розовата серия на олиосета дали ще свърши работа за измъчена коса, или направо към мароканската маска с кафява капачка да се насоча? В момента имам само маска на kay pro с макадамия (много е хубава между другото), както и една на бг бранд, но пак към профитата уж се води. Доста време косата ми  беше слабо третирана и буквално нямаше нужда от кой знае какви протоколи, за да стои добре.
На джойко хидратиращия балсам също си спомням, че като бях руса, вършеше супер работа, освен ако не са му променили състава.

# 471

Лалга ампулата след преуош с еластисайзър. Това ми е класическия двоен SOS протокол.
Миеш еднократно с протеинов шампоан
еластисайзър за час,два
шампоанираш втори път и пръскаш ампулата на дължините
стоиш 20мин/не гледай какви ги пишат Рибите/ под шапка за баня
плакнеш и слагаш лешник балсам някакъв без да стоиш,само масажираш дължините
изплакваш,подсушаваш и финиши

Може ли препоръка за протеинов шампоан за много тънка изрусена коса 10-11?

А може ли и препоръка за косопад какво да ползвам, че нещо след морето много взе да капе. Пия Биотин 10 000, но продължава да пада, взе да ми става притеснително вече.

# 472
  • Варна

Mini Me
Олиесета са приличен бюджетен бранд и розовите са Ок без да са Уау Grinning.
Марокан я скапаха тотално и с триста зора и с добавено масло новата едвам докарва някакво подобие на старата маска.
Лалга ампули и еластисайзър гледай да имаш. От там нататък не скачай на кой знае какви чудесии.

# 473
Привет,
Като споменахте Олиосета, аз да си попитам какво стана със серията на Олиосета с арган и моринга?!
Няма я в ЗР и в сайта на Barex.it.
Питах в магазин на ЗР почти нищо не знаеха.
И друго да попитам какъв детски шампоан и балсам бихте препоръчали за дете на 7-8 годинки?

# 474
Някой може ли да помогне с нещо за гъста, но фина коса? Търся и нещо за обем при стилизиране. Къса коса с дължина до раменете.

# 475
  • София
Здравейте! Мнение за този продукт ако някой го и използвал от вас? Благодаря предварително!

# 476
Някой може ли да помогне с нещо за гъста, но фина коса? Търся и нещо за обем при стилизиране.
За обем и фина коса съм писала поне 2-3 пъти - върни се назад по моите постове, но предупреждавам, че са множко... ОК, ще се опитам да пусна едно търсене аз, че поне имам спомени.

Например тук:
https://bg-mam.ma/p/1643774/48365381
https://bg-mam.ma/p/1643774/48365531
https://bg-mam.ma/p/1547320/46687517
https://bg-mam.ma/p/1604269/47708918
https://bg-mam.ma/p/1604269/47692092

И разбира се - грамотно сушене за обем освен продуктите. И рядко става от първи път, има си нужда от време да се научиш и да се сушиш и да си ползваш адекватно продуктите.

PS Шампоанът + балсамът също трябва да са или от серия за обем или от такава, която не  изглажда брутално. Т.е. ако сложа много хидратиращ шампоан моята фина коса ще клепне и след това шансът да се постигне обем е нищожен.

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 21:09 от Agent Provocateur

# 477
  • София
Здравейте, в ЗР ми препоръчате тази боя за коса:
http://www.zlatnaribka.com/bezamonyachna-trayna-boya-za-kosa-s-h … nent-color-100-ml
Търся покритие за бели корени, 4.0 мисля че ще е моя цвят.
Нямам много опит с профи бои, олиосета само съм ползвала без да е уау, но нещо ги ребрандирали и няма моя цвят.
Тази Andreia ми е напълно непозната като марка, заслужава ли си? Ако не, коя марка/серия да гледам?
Тъкмо се закрепих след много тежък косопад и предпочитам да не слагам дрогерийна боя, страх ме е.

# 478
Agent Provocateur много благодаря!
И още един въпрос - когато изсуша косата седи добре, но после става на клечки в краищата.. какво да слагам за да не става така? Ползвам на Chi коприната, но без нея е по-добре честно казано… не слагам много от нея..

# 479
Agent Provocateur много благодаря!
И още един въпрос - когато изсуша косата седи добре, но после става на клечки в краищата.. какво да слагам за да не става така? Ползвам на Chi коприната, но без нея е по-добре честно казано… не слагам много от нея..
Хммм, преди да премахна напълно коприната на Chi (аз я харесвам и ползвам, не винаги, но често) бих опитала да намаля поне наполовина слаганото количество. И лично аз предпочитам да я слагам на мокра/влажна коса - така ми се получва много плъзгаща се коса по четката, докато суша. На вече изсушена не ми е любим продукт.

Общи условия

Активация на акаунт