Професионални серии за коса - Тема 163

• 66 227
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Има ли за вас нещо също толкоа добро или по-добро от Керастас? Кое е?
Алтерна дори е много по-скъпа от Керастас ...., Шу също или на същите като новите цени, Ланза не ме впечатли особено, Лалга не съм пробвала.
Трябваше да попиташ добро и по евтино Wink
Всичко ли ти е харесало на Керастаз ? Въпреки че съм им почитателка на доста от нещата, истината е че не всичките им продукти са подходящи и нужни за моята коса. А когато купувам козметика за коса първото е от какво се нуждае в момента. И марката е последното което ще ме ограничи. Примерно Керастас нямат хубава чиста хидратация за моята коса.
От Джойко, Филип Кингсли, Себастиан, Вела, Лалга, Шу, от всички имам продукти, които косата ми обожава и такива които ненавижда.

# 586
Аз много си харесвам Blonde Absolu на Керастаз. Прави ми изсветлената коса с още по-бистро рус цвят, има огледален ефект и дава обем. Изобщо не ми дразни скалпа, но не го и ползвам ежедневно, разбира се. Като цяло аз съм от много доволните от марката. Ползвам тяхна термозащита, както и балсам, косата ми е в отлично състояние, предвид, че е дълга до кръста и изрусена.

Аз също ги ползвам и съм супер доволна. Редувам с Редкен. А Вие с кой ги редувате? Не, че не ми харесва и Редкен, но да пробвсм нещо различно

# 587
Каква е ползата от ламиниращите шампоани, добър ли е този на L‘Oreal или има по-качествен от сорта?
Близка се впечатлила, че много се рекламира в социалните мрежи и “много хора го купуват”. Момичето е с тънка, дълга, нормално гъста коса, често ползва преса. Моля за отзиви и съвети.

# 588
Денси, кои?

Да, почти всичко ми харесваше. Аз винаги редувам поне 4-5 маски и имах огромна колекция от керастас, също ш и балсами. Косата ми беше.... невероятна. Сухота нямах никаква, ползвах на всяко миене. Косата ми беше като кадифена в краищата. Сега е суха и редкен, себастиян, не знам си какво-нищо не е същото. Да, цената има значение. Керастас преди беше в 500 мл маска 45 евро някъде в интернет оригинална стока с отстъпките, сега за 500 мл би трябвало да платя поне 90 евро или повече дори. Това е извращение. Не ми се дават такива пари камо ли повече за алтерна и сам не знам си кой си. Иска ми се доброто старо време да се върне, но няма.... лимитът ми е може би 70 евро на 500 гр маска или 35-37 за 250 гр. И пак ме боли, защото ползвам няколко наведнъж и така се постигат най-добри резултати. И лийв ини, шампоани като се сметнат става дебела сметка. Мерси за Голдуел препоръката, не ги знам. Ще пробвам.

# 589
Каква е ползата от ламиниращите шампоани, добър ли е този на L‘Oreal или има по-качествен от сорта?
Близка се впечатлила, че много се рекламира в социалните мрежи и “много хора го купуват”. Момичето е с тънка, дълга, нормално гъста коса, често ползва преса. Моля за отзиви и съвети.
Аз ки купих балсама
https://aptekifenix.bg/loreal-elseve-glycolic-gloss-balsam-za-ko … yasak-150-ml.html
с тънка , черна , рядка коса съм, да ви кажа очарована съм , лично на мен много ми допада като цена и ефект , иначе за този блясък и гладкост все слагах разни ампули но те идват доста по скъпо .Разплита косата перфектно .
Няма даказвам за мигновенното действие, само го нанасям изчаквам колкото мога - по малко от три минути .

# 590
Много благодаря за коментара! Не искам да съм кон с капаци, но от инфлуенсъри ме втриса, а на мненията от потребители държа. Ще одобря покупката.

# 591
Аз също харесвам Керастаз ,но мислих ,че това е върхът преди 15-тина години ,сега има много голям избор.

# 592
... добавям и Goldwell - тук май не се ползват много, но имат страхотни продукти и направо минават за бюджетни.
Goldwell и аз много харесвам! Както и Wella, разбира се, сериите съобразени с моята коса и нужди!

Да, почти всичко ми харесваше. Аз винаги редувам поне 4-5 маски и имах огромна колекция от керастас, също ш и балсами. Косата ми беше.... невероятна. Сухота нямах никаква, ползвах на всяко миене. Косата ми беше като кадифена в краищата. Сега е суха и редкен, себастиян, не знам си какво-нищо не е същото. Да, цената има значение.
Снежанке, абсолютно съм съгласна с теб, че цената има значение!

И абсолютно не съм съгласна с теб, че състоянието на косата зависи основно от ползваната козметика за коса. Да, козметиката помага, но IMHO състоянието на косата е преди всичко хормонален фон, общо здравословно състояние, витаминен дефицит, прием на протеин, външни фактори (вкл. влажност и типа на водата). И понеже съм малко по-голяма от теб помня както периоди на великолепна коса, поддържана със много скромна и бюджетна козметика, така и периоди на ужасна коса, поддържана с безобразно скъпа козметика. Та не абсолютизирам козметиката, нито тази за коса, нито тази за кожа, макар, че обичам да се глезя със хубаво и понякога скъпо. И да, колкото и да ни е неприятно се налага да се поекспериментира, докато се намери оптимална грижа съобразена с текущото състояние на косата. И пак аз лично не се заблуждавам, че някога ще имам онази коса, която имах на 20+ или по време на бременностите, дори да се сложа на хормонална терапия доживот Simple Smile Между другото, скоро четох много хубава статия за връзката хормони - коса, секунда да я намеря:
https://liliyatrichology.bg/blog/hormoni-i-kosa/

# 593
Дайте идеи за продукти на Вела и Голдуел. Кои серии харесвате най-много?

Агент, абсолютно е вярно това за здравословното състояние и хормоните. Понеже според моята дефиниция за здравословно хранене (която се припокрива с тази на консервативната медицина и най-сериозните научни изследвания по темата, не на бодибилдъри, сензации, ютюбъри, инфлуенсъри, гурута във форуми и т.н.), съм отличничка с изключение на ПМС периода и първия триместър по време на бременност, изключвам това като фактор. Косопад за ужас на много хора нямах, само по време на бременността, но след това не. Може би сезонен понякога. Имам килим на главата си, което прави Керастас особено скъп за мен. Бих се радвала да имам нужда от прослувутите 2 грахови зрънца или монета от 1 евро продукт, но нъе. Трябва си доста. Скалп и корени, обем-не се оплаквам. Там косата ми е и лъскава. Ползвам Гроу Горджъс, Меди и Ординари и може би серумите на Горджъс и Ординари вече са част от днк-то ми. Проблемът е в краищата. Някак си не държат на ежедневието както преди. Да, не стоя с 2 различни маски по час всяка вече на всяко миене, не слагам по 2 лийв ина и не се вманиачавам вече. Но някак си с Керастас това нямаше чаааак такова значение. Стоях често повече от кеф от колкото от нужда дълго с маска. А може и това да е било разковничето за резултатите ми? Много време отнема с работа, малко дете, домакинство, спорт.... ух. Ама и привеждането в ред на фризи коса отнема време. Ставаш сутрин, трябва да укротиш вещицата....мажеш, пръскаш, накрая удряш една преса, ако е bad hair day. Grinning Може би трябва просто да пробвам отново. Ще пиша за резултатите.
И все пак си чакам Терапист и Манифесто, Маскинтенз както чаках дядо Коледа до 2ри клас. Другата седмица съм и на фризъор, ще паднат едни 5 см и нека новият живот започне.

# 594
Моята коса е много различна от твоята, но дори моите краища обичат преуоши. И защото нямам време след като я измия гледам да мултитасквам - т.е. ако ще тренирам и ще се къпя след това навлажнявам краищата, слагам някакъв продукт да работи, свивам на кок. Ако ще чистя - пак така. И гледам да редувам различни продукти - понякога дори някой финиш, който не ме радва особено, но ми е жал да го метна в кофата, или серум, или олио, или маска за дълбоко подхранване. Имам значителни запаси от Редкен  (салонни продукти в салонни разфасовки) - да припомня, че са в една корпорация и двата бранда - и Редкен и Керастаз. И разбира се, някакъв лив ин - аз слагам най-често кремообразен, който запечатвам с "олио" продукт, т.е. "голи" крайчета не оставям!

Един от най-най-най любимите ми продукти за коса евър беше на Goldwell, след това го преформулираха и пак не е лош, но не е същото чудо! В момента имам само пълната им серия за обем.

Моя приятелка с много плътна коса пееше осанна на тази серия:

Goldwell’s Kerasilk Line
Kerasilk is Goldwell’s luxury hair care line.  Keratin and Silk are the lines two main ingredients.  Together, these two ingredients build a foundation that enhances the hair’s natural shine, protection and structure. A strong keratin shield also coats the entire hair shaft thereby adding a layer of protection to the cuticle.  In addition, the Kerasilk line is available for four hair types.  Kerasilk Control helps hard to manage hair.  Reconstruct helps repair compromised or damaged hair.  Kerasilk Repower adds volume to fine hair.  Lastly, Kerasilk Color protects color treated hair.  No matter the texture of your natural hair, Kerasilk has a product for you.

Dualsenses много ги хвалят също, на списъка ми са като понамаля литрите от запаси:
https://www.goldwell.com/en-sg/products/care/dualsenses/

От Wella това са двете най-често купувани серии за моята коса:

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 22:00 от Agent Provocateur

# 595
Много обичам постовете ти, Агент, да си жива и здрава. Мерси за многото препоръки. Ще пробвам на първо време Керасилк и този анти фриз продукт (инстант силк) при следващото купуване. Идеята за преуош е много добра също. Тъкмо имам един Джойко, когото не понасям, и мисля, че мазнотата му е идеална като за преуош. Да, докато чистя или тренирам мога и да подготвям косата с нещо хидратиращо. Или докато спя.

# 596
Когато слагате преуош мажете ли корените или само дължините?

# 597
Аз не мажа корените, освен ако не е масло като кокосово например или друго специално за корени. Но такива вече почти не ползвам. Преди малко се намазах с Джойко к пак хидратиращата маска и ще измия след около час. После ще измия с абсолют рипеър Лореал, ще продължа с Лореал Про Лонгър маската и ще постоя около 30-60 минути с нея. Всичко останало е въпрос на късмет дали ще имам време. Още една маска? Ако не съм заспала, ще е Лореал Витамино Колор. :Д Лийв инс  ще сложа 2 броя: нектар термик и Фруктис с какаово масло, Керастаското олио.

Между другото Керасилк май вече е отделна марка, не е към Голдуел. Намирам само Керасилк по отделно и не са в ценовия клас на Голдуел вече. Но не са и чааааак толкова зле, може би си заслужава да се пробват. Звучат ми добре. Аз съм ползвала преди години мостри на Голдуел Керасилк, но не помня на коя серия точно беше. А сега много бих искала да си спомня. Въодушевлението ми от Керастас ми е причинило амнезия за всичко останало....

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 20:25 от snowwhite12

# 598
Goldwell’s Kerasilk Line

Kerasilk is Goldwell’s luxury hair care line.  Keratin and Silk are the lines two main ingredients.  Together, these two ingredients build a foundation that enhances the hair’s natural shine, protection and structure. A strong keratin shield also coats the entire hair shaft thereby adding a layer of protection to the cuticle.  In addition, the Kerasilk line is available for four hair types.  Kerasilk Control helps hard to manage hair.  Reconstruct helps repair compromised or damaged hair.  Kerasilk Repower adds volume to fine hair.  Lastly, Kerasilk Color protects color treated hair.  No matter the texture of your natural hair, Kerasilk has a product for you.

НИКОГА не мажа корени с продукт, с който се опитвам да си посъживя краищата!

# 599
Агент, Керасилк е отделно в момента от 2023. Ето, има и conversion chart.

Немска марка е явно, не се намират продукти от старата линия като подкатегория на Голдуел по хеър шоповете яече, само каквото е останало. Излиза почти навсякъде като самостоятелна марка Керасилк (ако хеър шопа е от актуалните естествено, има и старички). Явно са я и подобрили. Grinning Не купувайте старите продукти според мен, може да са произведени отдавна. Ако изобщо намерите такива де.

https://www.catwalk.com.au/blog/new-kerasilk-relaunched-as-a-standalone-brand?srsltid=AfmBOop-aAWBn0Ducc4R7nNg1av5cneVcNy7EmgkagTsrmiEW_9Qew6K

Има опаковки и за лакоми. Харесва ми. Grinning

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 04:23 от snowwhite12

Общи условия

Активация на акаунт