Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 79 (м. април)

• 31 669
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 645
Аз така правя сосове за спагети, манджи също, ако са в по-голямо количество- затварям още горещи в бурканите, обръщам и оставям да изстинат добре. После проверявам дали капачките са хлътнали. След това прибирам в хладилника. В нашия хладилник си издържат по доста време нещата, даже по месец.

# 646
Аз за след фаст си пазя двата буркана бульон дето съм си довлякла при мен, не за по време. Бях намислила едни поне 48 часа да едаря тия дни но ми излезе повод за събиране и го отложих, ще изчакам още някой ден да не е баш на овулация и дано не излезе пак нещо непредвидено че да си го направя. Добре ще ми се отрази.

# 647
Да попитам нещо, правя алергии на стари години към неща, които преди съм яла без проблем, като кокос например, та ...някой да е правил алергия към еритрол? Не знам дали е възможно, но след всичките появили ми се алергии ме е страх да пробвам нови неща, а много ми допадна рецептата за кето крем-карамела, но ме е страх😔

# 648
  • София
Долче, толкова дълго нищо не се е задържало при мен. Simple Smile Следващият път ще пробвам да оставя така един буркан.
Идеално е няколкодневен фаст на бульон, а после захранването със супа. Телешко варено, като се пропускат картофите.

# 649
Елора, при мен след бульона с аналгин, бъбречните усещания изчезнаха. На другата сутрин нямаше никакви проблеми. Ако беше от аналгина, нямаше да изчезнат без следа след като отмине действието му.

# 650
Артемис, издържат, единственият проблем е, че заемат място в хладилника (ако няма да се консумират бързо).

# 651
Елора, при мен след бульона с аналгин, бъбречните усещания изчезнаха. На другата сутрин нямаше никакви проблеми. Ако беше от аналгина, нямаше да изчезнат без следа след като отмине действието му.

Искаш да кажеш, че е от поетия бульон, не от аналгина.

# 652
Не знам от кое, но ако беше само от аналгина, в един момент пак щяха да ме стегнат, а повече не ги усетих на другия ден.

# 653
Да попитам нещо, правя алергии на стари години към неща, които преди съм яла без проблем, като кокос например, та ...някой да е правил алергия към еритрол? Не знам дали е възможно, но след всичките появили ми се алергии ме е страх да пробвам нови неща, а много ми допадна рецептата за кето крем-карамела, но ме е страх😔
То и никой друг да не е, пак няма да е напълно изключено, с алергиите си е лотария...
А сигурно ли е че става дума за алергия а не примерно за пропускливи черва или знам ли и аз? Като че ли понякога непоносимост към дадени храни и от това може да е.

# 654
Преди години такъв силен бульон правих, че можех с него да лепя тапети, а па сигурно и плочки. Жената и децата ме оставиха ерген за седмица и викам, я една пачичка посред лято да си направя. Сложих крака, уши в тенджерата под налягане, ама ме извикаха по спешност в библиотеката да прочетем по една-две книги. Върнах се бая начетен и бая часове по-късно. Тогава го смъкнах от котлона, добре че пожарната не ме изпревари. Не беше извряло напълно, но беше една гъста хомогенна маса и тук-там някой по-едър кокал беше оцелял. На сутринта го пробвах с оцет и чесън, но дори след толкова четене пак не ставаше. Късния следобед успях да си разлепя устата! Joy

# 655
Още тогава си бил за при нас ти, ами не си знаел още Grinning
Вярно че и тенджера под налягане е опция за костните бульони, аз понеже такова нещо не ползвам и изобщо го изключих като вариант. А пък си съкращава времето сериозно, сигурна съм че някъде съм мяркала за такава съвсем различни времена за варене.

# 656
Точно щях да питам дали в мултикукър ще стане. Що да не стане. Просто времето ще е много по-малко, не вярвам качеството да пострада?

# 657
Аз нямам, но би ми било интересно да знам, че все си мисля за мултикукър.
То всъщност няма ли програма за бульони? Някаква по-дълга.

Ха, може

https://www.az-jenata.bg/a/98-bistri-supi/45078-pileshki-bulyon-v-multikukar-

# 658
Аз имам мултикукър с функция готвене под налягане. Моят няма програма за бульони. Но може да се настройва на желаната температура и време за готвене.

# 659
natka, алергии са, за жалост..не знам какво ги отключи, но надявам се, ако някой е проявил към еритрола,ако види поста ми, да каже Simple Smile .

Общи условия

Активация на акаунт