Нормално ли е?

• 14 257
  • 543
  •   1
Отговори
# 405
Е, разбира се, че ще гледаш собственото-близкото.
По-скоро другото е ненормално и лицемерие.
Психически и физически човек няма как да е нито въздесъщ като Господ, нито загрижен за всички като майка Тереза. 🙃

# 406
Е, ти първо уж се ядосваш как си загубил 5 години в старание, а сега не си я взимал сериозно, не си имал планове за нищо, само си я лъгал, че имаш... Последно?

Ако става дума за детето ми, най-вероятно ще намеря начин да го предпазя. Ако става дума за гаджето на детето ми, пак ще искам да предпазя детето ми. Има разлика между хората, които са ти семейство, и които не са. Не е трудно за разбиране предполагам.

За мен това да третираш една и съща постъпка от роднина и от чужд човек по различен начин се нарича много просто... Лицемерие. И двоен стандарт. Разбирам, че за твоите ти пука, а за чуждите не. Разбирам, че твоя няма лесно да изрежеш от живота си за нещо, което е направил на друг, за чуждия, за нещо което е направил на твоя - да. Разбираемо е. Но пак е това. Защото не гледаш постъпката, гледаш кой ти е близък. А за близките може, нали. Но всеки е на някой близък и на друг чужд. И хората си се цакат взаимно.

Морал та дрънка.

Фивър, някой да е казал да постъпваш по този начин? Иначе, който си нарича бащата или майката на внуците или племенниците си чужд... ок.

# 407
Ти сам написа, че си имал приятелки в това време. Това с паузите сега го споменаваш.
Само приятелки имам предвид. Имал съм няколко такива, или и тва се има за изневяра?
А ти в първите страници не обясняваше ли пламенно как оправяш якички и се водите под ръка, там и още квото беше с твои приятели ли беше ?

Последна редакция: сб, 06 апр 2024, 16:16 от rf22

# 408
И след толкова много разбиране, накрая пак... неразбиране? :Д

Кое е толкова чудно, не мога да разбера? В една и съща ситуация, ще действам различно, да, като зависи моят близък човек от коя страна е. Може да не подкрепям действията му и да си го кажа, това не означава, че ще се отрека от него и ще бъда срещу него заради чужд човек.

# 409
  • София
Никой не говори за отричане. Ясно е, че няма. Просто и чуждият, и твоят, са боклуци. Това, че единият е твоят боклук, е просто обстоятелство. Не променя обективната реалност.

# 410
Ок, наричай го както искаш. И точно тук се намесвам аз, за да го защитя/предпазя. Ненормалното е да не го направиш, ако твой близък е в такава ситуация.

# 411
  • София
Хората имат различни представи както за нормално, така и за кое заслужава защита, кое трябва да се крие, кое искат да знаят и т.н., видно от тази тема. Мога да не се откажа от близкия си, но не, определено няма да защитя това му поведение, пред друг или пред него.

# 412
Или аз нещо не обяснявам както трябва, или ти не можеш да усетиш нещата. Не е нужно да защитаваш или оправдаваш грешката му, за да го накараш да чувства подкрепа в твое лице.

# 413
Така говорят само теоретици, които не са се сблъсквали с реални проблеми от страна на близките си. След няколко поредни простотии на брат, син или дъщеря, които трябва да оправяш, вече въобще няма да си на негова/ нейна страна по дефолт, съответно и действията биха били доста по различни от пламенен ентусиазъм да оправяш забърканите каши.

# 414
А защо смяташ, че ти трябва да оправяш нечий живот? Като толкова ти тежи брат ти, остави го сам да си оправя проблемите, може тогава нещо да се промени.

# 415
  • София
Или аз нещо не обяснявам както трябва, или ти не можеш да усетиш нещата. Не е нужно да защитаваш или оправдаваш грешката му, за да го накараш да чувства подкрепа в твое лице.

Явно наистина не можем да се уточним кой за какво говори.

# 416
Ето конкретен пример - този на авторката. Братът (приемаме, че наистина, макар и да отрича) - изневерява. Авторката не одобрява и е възмутена как може така.
Добре, и какво? Този човек пак й е брат. Той има некоректни отношения с приятелката си, да. Но авторката какво да направи, това е нейният брат-кръшкач.
Отношенията му с жените може да са му слабо място, може да не се държи отговорно към връзките си. Тя е говорила с него, отрича.
И какво повече се очаква, да го гръмне?

# 417
  • София
Фивър, някой да е казал да постъпваш по този начин? Иначе, който си нарича бащата или майката на внуците или племенниците си чужд... ок.

Колкото и да ми е близък човекът до мое дете, моето дете винаги ще ми е по-близо.
Другото е или лицемерие, или объркани семейни отношения.
И отдавна не съм в тийнейджърска възраст, в която да смятам, че мога и имам право да оправям целия свят.

# 418
Авторката ни остави, пък вие още се джафкате.
Авторке, ако още ни четеш - вземи питай пак брат си, ако си на зор и се тормозиш. Ако въпросът е дали е нормално човек да изневерява на партньора си - не, не е нормално. И това е. Не му се чуди толкова.

# 419
  • София
Аз имам снаха и племенничка на 4. И през ум не ми минава брат ми да изневери, камо ли пък да има паралелна връзка, но ако го направи и разбера, ще кажа на снахата. Но само след като имам доказателства. Мълчанието тук за мен е равно на участие в супер грозна и неморална, долна ситуация, в която няма печеливши. Освен брата, който тъче на два стана. И си мисля, че всяка жена с разума си ще бъде благодарна да разбере, че е била лъгана толкова време.

Общи условия

Активация на акаунт