Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 22

• 51 085
  • 733
  •   1
Отговори
# 180
Rose.lili, аз бих се насочила  към Турция вместо Испания...на моят мъж бивш колега , пробваха какво ли не в Испания, той е Испанец , жена му също, не се получиха нещата и се отказаха.
При мен нищо ново, втори месец съм без засечена овулация,  личен лекар се нави да ми пусне най - накрая някои хормони, те пък ми загубиха пробата, сега съм с изгърмяно направление и незнам кога ще ми пуснат ново...Това е то, живот в чужбина

# 181
Да, и за Турция изчетох много, но ни е далече и нямаме сключен брак. При нужда обаче и това ще направим. Дано в Испания да ни се получи!
Иначе сте права за "чужбината". Четох във форума как една жена се оплаква, че не може просто така да си пусне изследвания (ЧХГ) дори и да си плати, а другите не и вярваха. Обаче е точно така. Ето един куриоз от нас - да се посмеете. На партньора ми му искаха от Испания серология преди да даде сперма. Личният лекар беше в отпуска и се обадихме в частна лаборатория, искахме да стане по-бързо и да си платим. Там обаче жената му обяснява: Какво като ще си плащаме!?, пак ни трябва час за вземане на кръв и лаборантката която взема е със запълнени часове за 2 седмици напред и после излиза в отпуска. Той и каза, че е спешно, че летим след няколко дни и за каво му трябва и предложи да си доведем човек, който на място пред тях да му вземе кръв (имаме позната мед.сестра). Онази от лабораторията му се развика, че това не е по стандарт и няма как да кодира такава процедура и съответно няма как да ни издаде касова бележка, а следователно не можем да платим...Всъщност не знам дали е за смях или за рев.
Ani8314, cтискам палци за направлението и резултатите от изследванията

# 182
Аз съм на принципа " Целта оправдава средствата " определено !

Тъй като се сблъсках с доста неуспешни опити в България, където профуках над 40 К лева, но за какво ?
За нула успеваемост, за лошо отношение откъм лекари , за третиране все едно си на поточна линия или един номер, баркод, за претупване, за увреждане на моето здраве разбира се, след толкова много стимулации, реших да се насоча към чужбина. До сега избирах България, като алтернатива, заради цените и заради това, че имах къде да отсядам. Но, парите и времето , които загубих са много.
Този метод на работа, от разстояние ми е супер и определено много ме устройва. Да, рискове има като спукване на фоликул или недоглеждане, но предпочитам да ги поема, отколкото да продължавам да наливам пари, там където не се работи качествено.
Колкото до касата и данъчните, всяка държава е различна. Аз също не съм в България и то от адскиииии много години, но помня, че имаше някакви ограничения за връщане на пари от касата при условия, ако жената е до 42г нещо такова, ако има АМХ еди колко си и един брой други условия. Ето и вие имате условия свързани с ПИД-а примерно ( забранен в случая ). Просто това ме изнерви, поредната преграда към тъй-чаканото и търсено щастие и реших да действам като си плащам. Имах заделени пари и ги " инвестирах " в това. Е, все още без резултат, но...Да ви, кажа никога не съм се интересувала от този критерии на връщане на пари от касата, тъй като това е доста сериозна бумащина, чакане на година за връщане на пари и тн, а аз гонех време тогава и се сравнявах с него. Да не говорим, че човек трябва да не работи или да има по-лека работа, за да се занимава с тази бюрукрация, а аз имам адски нотоварена работа и съм затрупана от такава. Така, че всичко съм си платила от джоба и така. И за това " Целта оправдава средставата " Успех с начинанието, това е много труден, дълъг , скъп и трънлив път.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 19:56 от BlackCat12

# 183
  • Be realistic - plan for a miracle.
Ами не е за смях, определено... Neutral Face Доста тегаво.

# 184
rose.lily, аз бих те посъветвала да не се следиш дистанционно, а да си правиш прегледите в Испания. Имам 6 инвитро процедури, 2 в БГ и 4 в Турция. Ситуации най-различни. Още повече, че кой какво видял и измерил при фолуметрия ... Така или иначе се дават една камара пари, по-добре всичко да се случва на едно място и да си проследят процеса, и да си носят някаква отговорност все пак.

# 185
За съжаление, споделеното от вас.. е така. И за Испания(където живее семейството ми) и за Англия също. Сестра ми и дъщеря и не могат да отидат на нормален гинекологичен предглед с месеци се чака и като отидеш или само за преглед или само за ехограф, няма как и двете. Даване на направление за изследвания също е ужасно тегаво и през пръсти и после с месеци няма кой да ти погледне изследванията. Малката е с поликистоза и всеки месец има закъснения на цикъл или има кръвоизливи и освен на спешно няма кой да те види..
Сестра ми пък в менопауза, чакаше ред  за изследвания не знам колко време. Искаш да си платиш на частно не става...
Преди няколко години и се наложи влизане в болница, там вече имаше пълно съдействие (внимание, изследвания, наблюдения), нивото на болничното им лечение е супер, но на превенцията....не
В Англия моя близка след неуспешно инвитро в Турция имаше аборт у дома...с хапчета. След това не искаха да я прегледат в Англия...какво да я преглеждали( тя искаше да провери дали не е останало нещо след изчистването от домашния аборт) Пътува до Турция за преглед...оказа че е имало защо..
Не ми се разказва просто..
Сега е решила при следващия си опит, ако е успешен да се връща в България поне да се следи сериозно.. и да си плаща за прегледите.
Така, че вярвам, че и в Германия нещата са подобни.
Въпреки всичко, ако се реша на инвитро...и имам възможност ще се насоча сигурно към Испания, още възможностите.
За съжаление в Турция и за мен не е опция, защото нямам брак. За Северен Кипър нямам достатъчно информация.

# 186
Да, болничната им помощ както и хирургията е на светлинни години от Бг,   но до там. Аз съм с 3б степен епизотомия след разкъсване при раждането, хирургът, който извади малката с форцепс беше добър , имам съвсем малък белег и много бързо се възстанових. При жени като нас си трябва следене на хормони, показатели,  а тук няма как  това да се случи....или се проточва много във времето

# 187
Здравейте! Включвам се официално във вашите редици, с някои може би се познаваме от темата в раздел Искам бебе, нов се пак накратко за мен: на 28 г, така и не знам с НЯР или ИЯР съм, 3-4 фоликула обикновено броим, имам 1 спонтанен аборт в 9 г.с. миналия март и от тогава бременност не настъпва. Правих хистеро, микробиом, акупунктура, надраскване на матката и какво ли още не.
От този месец стартирах лека стимулация с Летрозол за 5 дни, като целта е инвитро на ЕЦ и в петък съм на преглед да видим дали съм се повлияла от препарата. Ще ми бъде полезно да си обменяме информация и да има къде да си задавам глупавите въпроси. Hug Пункцията на ЕЦ пак ли е с упойка?

# 188
Привет, успех ви желая в борбата за детенце, мисля,  че се използва  упойка

# 189
Здравейте! Добре дошла и да знаете, че няма глупави въпроси Hug

Някои места предлагат пункция без анестезия и съм чела (по чуждестранни проучвания), че болката не е непоносима но мисля, че точно за малък брой фоликули се прилага най-често, заради по-кратката продължителност на процедурата и съответно болката. Така че при вас е приложимо но е предмет на разговор с лекаря ви най-вече.

# 190
Пункцията на ЕЦ пак ли е с упойка?

Слънце, да с упойка, може без, ама обикновено 1-2 фоликула, ако са и ако си се уговорила изрично. Не боли почти никак, да се убодеш по пръста боли повече, но е трудно да не се мръдне.

# 191
Момичета, забравих да спомена, че вчера си пуснах прогестерон на 21 ден( ориентировъчно кои стойности  са ок). Краят на др.седмица ще пускам отново полови хормони, там да видим какво ще е положението ,ако пак не ми изгубят пробата. Това е от мен засега ,действаме.

# 192
Благодаря ви, момичета. Hug Бих си спестила упойката, но ако мога да компрометирам процедурата, по-добре да не. Ще го изговоря със сигурност преди това с лекаря. Утре съм на преглед да видим има ли резултат от Летрозола.

# 193
Да си призная, аз разчитах заглавието до сега за Ин витро на 40 + , тоест на 40 и отгоре години, а не 40г + ин витро с НЯР И ИЯР и за това на няколко пъти съм доста очудена как хора на по 25-30 г пишат и те тука.Head BandInnocent

Малко като групите, в които ходят майките ни или близките ни жени по екскурзии 55 + Laughing

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 22:22 от BlackCat12

# 194
  • Варна
Истината е, че все повече млади жени на по 28-30 години са с намален или изчерпан яйчников резерв и те се намират в същото положение като жени, които са имали навремето добър резерв и вече са над 40 години. Заглавието показва, че е за всички тях темата.

Общи условия

Активация на акаунт