Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 22

• 51 115
  • 733
  •   1
Отговори
# 240
t_doncheva, при Тургут бяхте последно, нали? Обнадеждаващо е, благодаря!
Удобно ли е да споделите в БГ при кого се следите?

# 241
  • София
Не, в Турция имам 3 стимулации само в Мемориал. Д-р Калчев ми хрепоръча тях заради ембриологията, защото на моята възраст това беше от най-голямо значение.
В България се следя в МЦ Калчев при д-р Чучумишев, и отделно от скоро ходя и в бившата Тина Киркова, за да мога да получавам болнични и да са запознати с моето състояние, т.к. ще раждам там при д-р Томи Попмарков.

t_doncheva, при Тургут бяхте последно, нали? Обнадеждаващо е, благодаря!
Удобно ли е да споделите в БГ при кого се следите?

# 242
И аз в БГ бях при Калчев, с фактор възраст съм, но мен ме прати при Тургут.

# 243
Торгут работи с Аджибадем Фулия- там как е ембриологията? Това е изключително важно на нашата възраст!
Пожелавам ви успех и скоро да се похвалите с хубави новини!

# 244
Ами как е ембриологията не мога да кажа, нямам база за сравнение, ние нямахме успех…аз настоях за ПИКСИ, нямам документи, получих само епикриза с крайния резултат, пише ембриолог Hasan Benly.

Торгут работи с Аджибадем Фулия- там как е ембриологията? Това е изключително важно на нашата възраст!
Пожелавам ви успех и скоро да се похвалите с хубави новини!

# 245
Ембриологията, с които работи д-р Тургут е добра , момичета FSH на 3 ден ми е 11.9, в реф.граници е, но информацията която намирам е различна,  някъде пише , че е ок, на др.места, че  не е. Според вас как са тези стойности за естествено забременяване

# 246
  • Be realistic - plan for a miracle.
Не е мега оптимален, но има забременели момичета и с много по-високи стойности. На мен д-р Калчев ми беше казал че над 12 вече му идва в повече, под това е ОК. С много четене се убедих, че е супер индивидуално. Този хормон, както всички други, доста играе месец за месец. Успех!

# 247
Да, благодаря за отговора

# 248
Момичета, някой от вас има ли опит с кървене, което се появява около средата на МЦ, тъкмо трябваше да ми е минала овулацията, ноо нямах положителен тест за такава..
Два дни имаше бледа втора чертичка, която така и не стана като контролната, което ме кара да си мисля, че не съм имала такава. Обръщам внимание, че съм на 41.. ис ИЯР.. с нисък АМХ и колебаещи се хормони ЛХ, ФСХ
Зацапването се появи след секс.. след това не е имало.
Чета, че е хормонален дисбаланс, което е така най-вероятно, но проблема е че ми се появява за пореден месец. На прегледа миналия месец не отчетоха нещо, дори твърдеше, че съм имала овулация, която (отново не беше засечена с тестове от моя страна).
Имам завишен естроген по изследванията... според лекаря, било ок..Ще се ориентирам към друг репродуктивен, но дотогава бих искала да се ориентирам на какво се дължи.

# 249
Joana85, гледали ли сте скоро за полипи? 2-3 ден от цикъл.
Моя приятелка имаше кървене в средата на цикъла поради няколко малки такива.

Чета, че е хормонален дисбаланс, което е така най-вероятно, но проблема е че ми се появява за пореден месец. На прегледа миналия месец не отчетоха нещо, дори твърдеше, че съм имала овулация, която (отново не беше засечена с тестове от моя страна).

Теб репродуктивен ли те гледа за миналата овулация или обикновен АГ? Питам, защото си е важно да е репродуктивен и предполагам че си при такъв, но все пак да питам Simple Smile

# 250
Joana85, гледали ли сте скоро за полипи? 2-3 ден от цикъл.
Моя приятелка имаше кървене в средата на цикъла поради няколко малки такива.

Теб репродуктивен ли те гледа за миналата овулация или обикновен АГ? Питам, защото си е важно да е репродуктивен и предполагам че си при такъв, но все пак да питам Simple Smile
Благодаря за отговора. Репродуктивен да, в Пловдив. За полипи -, видя се нещо на един от първите ми прегледи, което я беше усъмнило, но каза, че трябва пак да се провери, защото е някъде където не се вижда лесно. След това имах цикъл и следващия преглед нищо не виждаше, каза че нямало.. След това поне още 4 пъти съм била на преглед, общо взето всеки месец съм там , правихме и лека стимулация с летрозол, преди 3 месеца.
След него сякаш пак ми се объркаха хормоните..
Какъв е начина да се огледа добре за полипи? ЦС дали е ок, така или иначе трябва да направя, за да се видят тръбите..
Имам предположение и за ЗФ, заради високия естрадиол, но според нея нямаше нищо...Дебелината на маточнката ми е нормална.

# 251
Най-добрите начини са хистероскопия и лапароскопия, като хистероскопията е разбира се по-неинвазивна.
ЦС няма да ги покаже, особено ако наистина са по-трудно достъпно място, както е казал лекарят.
Да не те плаша, разбира се може да е различен случай, но и при моята приятелка не успяваха да ги видят и бяха "скрити", откриха й ги с диагностична хистероскопия мисля и бяха доста... на кофти места. Изчистиха ги и кървенето спря. При нея не беше даже и зацапване, ами направо като цикъл, по-обилно. Пак повтарям, може да не е това при теб, но ако решиш да търсиш, начинът е хистероскопия. Може би виж как ще си и следващия месец с прокървяването.

# 252
  • София
за полипи хистероскопия.
понякога на прегледи не се виждат.

# 253
Момичета, някой от вас има ли опит с кървене, което се появява около средата на МЦ, тъкмо трябваше да ми е минала овулацията, ноо нямах положителен тест за такава..

Продължително кървене или еднократно?

Аз имах много тежко кървене този март. Свърши ми цикъла, имах признаци за наближаваща овулация (там ЦС и прочее) и малко след това пак тръгна кървене, което се сля със следващият цикъл и продължи общо сигурно 20 дена.
Като ми тръгна следващия цикъл демек доста се засили кървенето, отидих на преглед, казаха че може да е СА или хормонално, не им се стори да е нещо от матката въпреки, че имам миома. Пуснаха ЧХГ, пълна 0, хемоглобина се държеше нещо на долна граница. Ако не беше намаляло щяха да направят кюретаж, за да не губя толкова кръв и да отиде към анамия.
После четох че за предменопаузата се случват такива неща, но аз съм на 48 вече.

# 254
Аз имах такова зацапване като приемах Дхеа. Нещо се бяха разбутали хормоните май, защото спря след като спрях да я приемам.

Общи условия

Активация на акаунт