Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 22

• 51 136
  • 733
  •   1
Отговори
# 270
Varna2020, ти успя ли някъде, къде се насочи след Аджибадем? Сподели твоя опит в Турция какъв е?

# 271
Varna2020, ти успя ли някъде, къде се насочи след Аджибадем? Сподели твоя опит в Турция какъв е?

В турция е много дълго но като цяло стимулации не беше ок, следенето не беше ок, компетентност на лекарите също, индивидуално и нагласящо според нуждите лечение нямаше и в последствие отношение се промениха когато почнах да се бъркам в методиката. Кара се по една и съща схема с промени в дозите без да се погледне много и да се търси и да се анализира. Подхода обаче се оказа че трябва да е друг.

Не съм успяла все още. Доста се полутах докато намеря правилния подход. В Бг съм, в Неовитро съм. Доста време отне докато разбера кое е правилното за мен и моя проблем и се оказа че трябва да се следя стриктно и да си пускам хормони и на базата на това да се определя какви неща да взимам. Установих че медицината не е 2 и 2 = 4 . Хич не е толкова просто колкото си мислим. Казвала съм и преди организма е сложна машина и едно болче да липсва и край. Поразрових се, четох всичко което мога да намеря в нета. Използвах си знанията от наученото в университета което ми помогна доста. Общо взето знам какво да правя за хормоните, какви добавки са най ок за моя случай и организъм и когато имам фоликул просто какво трябва да направя за да го докарам до пункция. След 1,5 години лутане за 2 месеца стигнах до пункция 2 пъти но малко рано беше таймирането. С 2 думи доста знания и проба грешка трябва докато разбереш как реагира организма. С всички данни досега от тези опити вече имам оптимален портокол за мен който пак може да се променя според цикъла как се движат нещата и който се дължи на много четене и събиране на знания и от други случаи. Та за това казвам анализ на опити,знания и търпение трябва. Може би ще успея, може би не. Пътя продължава за мен поне. Понякога лекаря не може да е ясновид и да знае как ще реагираш. Но е кофти ако не се поучи и не потърси решение и промяна на тактиката и не анализира. Пример той не може да знае че ЛХ ще направи неочакван скок и ще овулираш. Или че фоликула ще порастне вместо с 1 мм с 2 мм. За това трябва да се пускат хормони и да се следи, и да реагира примерно като ти даде цетротид. Много не го правят това обаче...стриктно следене и реагиране индивидулно.

patencce1 Еми не е лесно. Както писах една машина, а повредите са много или не се търсят или не са ясни.Докато има повреди няма и да заработи. Малко е смотан примера но това е. Понякога просто не може или не става, в медицината все още много неща са неясни.

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 14:15 от varna2020

# 272
Имам въпрос към пищещите тук от по дълго: На колко години са успелите, защото има разлика между 41 и 45 и горе долу с какви хормонални стойности. При какви стойности е вече ясно, че нещата няма да се получат.

# 273
Здравейте,

С ниско амх сме -0.51.

Били сме на всякакви стимулации и резултатът не е окей - в последно време започнахме да вадим много кухи яйца и лошо качество на яйцеклетките.

Въпросът ми е следният - защо фоликулите спират развитието си? (Никъде не успях да намеря информация).
Започваме с няколко фоликула (този месец са 5 (до сега са били най-много 4)) и изведнъж спират да растат. Преди 4 дена единият беше 13мм, днес все още е 13мм.
За 1 седмица порастна с 1мм. (Бешв 12мм миналият понеделник).
Единият от проблемите ни е, че започват да растат и после спират.
Благодаря предварително!

# 274
Аз съм от неуспелите в Турция, имам 4 опита там. Не всичко е успехи и там...
Писах ви на лично!

# 275
Здравейте,

С ниско амх сме -0.51.

Били сме на всякакви стимулации и резултатът не е окей - в последно време започнахме да вадим много кухи яйца и лошо качество на яйцеклетките.

Въпросът ми е следният - защо фоликулите спират развитието си? (Никъде не успях да намеря информация).
Започваме с няколко фоликула (този месец са 5 (до сега са били най-много 4)) и изведнъж спират да растат. Преди 4 дена единият беше 13мм, днес все още е 13мм.
За 1 седмица порастна с 1мм. (Бешв 12мм миналият понеделник).
Единият от проблемите ни е, че започват да растат и после спират.
Благодаря предварително!

Обикновенно са хормони виновни и рецепторите да кажем за фсх отслабват. Освен това до 10 мм все още са в фаза подбор. Нещо липсва, но прекалено малко инфоррмация е за да се отговори. Всичко може да е възраст, високи нива на FSH, лошо кръвоснабдяване на яйчниците, инсулинова резистентност, проблеми с щитовидната жлеза, PCOS, ендометриоза, някои лекарства, токсини от околната среда и стрес,та дори и погрешна стимулация и дози могат да блокират или просто да са мерени грешно.

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 19:27 от varna2020

# 276
Въпросът ми е следният - защо фоликулите спират развитието си?

Аз питах докторката ми, имало я без рецептори или с недостатъчно или не знам и аз. Ма нефелни стават Simple Smile

# 277
Здравейте момичета, какво мислите за ERA test /тест за имплантационен прозорец/? Аз съм на 42г., първа стимулация, от която имам 5 бластоциста, 2 на 5ти ден и 3 на 6ти ден. Правихме СЕТ на първите два, неуспешен, нямаше имплантация. След преглед за стартиране на подготовка за ЗЕТ днес, доктора ми обясни за ERA теста и остави решението на мен. Ако реша пропускаме този цикъл и отлагаме подготовката за следващия. Вие правихте ли и като цяло какво мислите за това изследване?

# 278
Нека другите се изкажат за ЕРА- тестовете. Аз само да ви поздравя, че на 42 г правите по 3 бластоциста ! Това е постижение, което до сега не съм виждала и изживявала. Аз съм била само 1 понякога 2, но второто започваше да забавя на 5 ден и ако му се дадеше шанс евентуално за 6-ти спираше развитие. Понякога дори и не се докарвах до бластоцист. Така, че за 42г резултатите са ви впечатляващи.

# 279
  • София
това че стават бластоцисти изобщо не означава че ще станат хора.
аз и на 46 имах бластоцисти, почти всеки ембрион беше такъв, ама нищо накрая.
личното ми мнение че са пари хвърлени на вятъра ера теста.

# 280
И аз не смятам, че ERA тест е разковничето, но нищо не пречи да го направите, за да не се самообвинявате след това.

# 281
  • София
Правих Ера тест, преди 4 години /тогава бях на 42/. Оказа се според теста имам изместен прозорец и трансферите трябва да са на 21ви ден. Следващите трансфери ги правиха тогава и резултата пак беше 0. Миналия януари като правих последната стимулация в Бг доктора каза, че няма да се съобрази с Ера теста, защото се съмнява в резултата /същия доктор ми го е назначил и ми е взел пробата/.
Миналата година в Турция като казах, че имам такъв тест, ми казаха, че няма да се съобразяват с него, защото той важи в месеца в който е направен и най-много в следващия.
Това, че имате бластоцисти също не трябва да ви успокоява, защото не знаете дали са генетично здрави, предвид възрастта ви /8 стимулации имам в БГ и при всички са ми връщани бластоцисти =резултат 0/. За Ера теста - ако имате пари правете го, но не е панацея и най-важното е да имате здрави Е.

# 282
Здравейте,

Някой може ли на разбираем език да ми каже каквонще рече становището от ембрио доклада, който имаме?

Яйцеклекти тип: С гранулирана цитоплазма, центр. гранулация. MSOME: Grade 1+2. Преобладават Grade 1 има и Grade 2. За ICSI избор Grade1. ПП

# 283
Терминатор, съжалявам но не съм веща в тези неща- който разбира, нека коментира.
За съжаление, моята приятелка в Бахчеджи, не можа да го докара до бластоцист. При 3Я извадени, само 1Я се оплоди. Ембрионът на 3-ти ден бил отличен. На 5 ден обаче не е станал на бластоцист и го изчакали до 6-ти ден, но спрял развитие Cry .
Пита ме каква може да е причината.... какво да кажа?! По-всяка вероятност е просто ВЪЗРАСТ Sleepy

# 284
Моят случай беше като този описан в отговора преди мен , но моят ембрион беше замразен на трети ден . Трансфера беше неуспешен. На 37 години съм . Изпила съм най-скъпите добавки на пазара, плуване, всичко , което е известно за подобряване на функцията на яйчниците съм пробвала, включително и ПРП два пъти .

Общи условия

Активация на акаунт