Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 22

• 49 769
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, аз съм сестра на абоната....на 40 години и се интересувам от инвитро процедура естествен цикъл в Бургас..... Имате ли мнения и впечатления....да препоръчате лекар и болница....
Не мисля, че има кой да ви свърши работа в Бургас. Била съм пациентка на Ню Лайф на стимулиран цикъл, пълна трагедия - неправилно таймирана пункция, ужасно отношение от докторката в Пловдив, защото реално там се правят пункциите и трансферите. Не правят процедури в неделя, което би било проблем при инвитро на естествен цикъл. Изобщо не препоръчвам.
Другият вариант в Бургас е УМБАЛ, не съм им била пациент.
Аз бих ти препоръчала да се насочиш към София директно. Само ще загубиш време и пари в Бургас.

# 496
Здравейте, аз съм сестра на абоната....на 40 години и се интересувам от инвитро процедура естествен цикъл в Бургас..... Имате ли мнения и впечатления....да препоръчате лекар и болница....
Не мисля, че има кой да ви свърши работа в Бургас. Била съм пациентка на Ню Лайф на стимулиран цикъл, пълна трагедия - неправилно таймирана пункция, ужасно отношение от докторката в Пловдив, защото реално там се правят пункциите и трансферите. Не правят процедури в неделя, което би било проблем при инвитро на естествен цикъл. Изобщо не препоръчвам.
Другият вариант в Бургас е УМБАЛ, не съм им била пациент.
Аз бих ти препоръчала да се насочиш към София директно. Само ще загубиш време и пари в Бургас.

Да, абсолютно съм съгласна. Пълна трагедия е целия екип на Ню Лайф Бургас. Докторката Давидова ох просто нямам думи какво високомерно и студено отношение. Нищо не се обяснява, само се притупва. Имам едно дете заченато с инсеминация в чужбина и аз й обяснявам нещо как е било там, тя с високомерие ми отвръща, че не е така, а аз съм сигурна в това което казвам. Момичето, което взема кръв е много симпатична, но пълна трагедия всеки път по 5-6 пъти ме дупчеха не можеше да ми нацели вената, а абсолютно никъде другаде не съм имала такъв проблем. Излизах оттам с подути ръце и пукнатини вени, направо си беше траги-комично 😃😃😃

# 497
Здравейте! Преди инвитро стимулация пускат ли ви хормони или само по време на нея? Пуснах си вчера на своя глава ФСХ и Естрадиол (Калчев ми ги искаше всеки месец преди) и не са хич добре спрямо юни миналата година. Притеснявам се от стимулация, дори лека, с този Естрадиол. Какъв Летрозол за подтискане на естрогена ще пия, като той е под дъното. Ще обсъдя и с лекаря ми разбира се, но исках да чуя и вашия опит.

# 498
  • Be realistic - plan for a miracle.
Пускат, винаги пускат, дори при лека стимулация на ЕЦ. Мен Сенкова декември ме спря от инвитро опит заради лошо ФСХ на 2-3 ден, макар че естрадиол беше добре. Не се притеснявай, ще го измислите заедно.

# 499
Здравейте! Преди инвитро стимулация пускат ли ви хормони или само по време на нея? Пуснах си вчера на своя глава ФСХ и Естрадиол (Калчев ми ги искаше всеки месец преди) и не са хич добре спрямо юни миналата година. Притеснявам се от стимулация, дори лека, с този Естрадиол. Какъв Летрозол за подтискане на естрогена ще пия, като той е под дъното. Ще обсъдя и с лекаря ми разбира се, но исках да чуя и вашия опит.

Ами то от хормоните зависи стимулацията и лекарствата. Те са насоката как да се действа. Тези стойности не са толкова зле,макар всяка лаборатория да си има своите референтни. Но летрозола е нож с две остриета,но ти го знаеш вече.

# 500
Аз имах опит септември с лека стимулация и Сенкова не ми пусна изследвания на 2 ден.

# 501
  • Be realistic - plan for a miracle.
Доста ме изненадва това и не е правилно със сигурност. 🙄

# 502
Аз съм с нисък естроген по принцип и стимулации с кломифен и летрозол никога не са давали желан ефект. Вече категорично ги и отказвам такива опити за стимулация.

# 503
Аз втора стимулация в Турция правя и не ми пускат хормони в началото, само брой и големина Я гледат. И на мен ми е странно как ги решават така на сляпо нещата…Аз си носих изследване без да са ми искали, но от предишен цикъл, на актуалния всичко може да е различно…
MERA как разбираш, че Летрозола ти пречи? На мен ми го изписват за 5 дни в началото за защита.
Varna2020 защо Летрозола е “нож с две остриета”, какво имаш предвид?
На вас как ви го изписват? На мен от 2-ри ден за 5 дни по 2 таб/ден. Това стандартна доза ли е? Оставам с впечатление, че е част от протокола и го изписват на всички.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 14:58 от Sunny+

# 504
А с какво друго правят стимулация при такива хормони и ИЯР?

# 505
Ох, незнам как да го обясня, дано Varna2020 се наеме да го обясни по-научно. С ИЯР сме с нисък естроген така или иначе, защото яйчниците не произвеждат достатъчно фоликули, които да покачват естрогена. За сметка на това фсх и ЛХ са завишени. Като добавим летрозола  в картинката , който е естроген блокиращ препарат, фсх и ЛХ се покачват още повече за сметка на естрогена, който е на изчезване и така дори да направим фоликули то яйцеклетките ще са “изпържени” от високите дози на ЛХ . Незнам правилно ли обяснявам, аз така го разбирам.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 16:45 от •MERA•

# 506
Ох, незнам как да го обясня, дано Varna2020 се наеме да го обясни по-научно. С ИЯР сме с нисък естроген така или иначе, защото яйчниците не произвеждат достатъчно фоликули, които да покачват естрогена. За сметка на това фсх и ЛХ са завишени. Като добавим летрозола  в картинката , който е естроген блокиращ препарат, фсх и ЛХ се покачват още повече за сметка на естрогена, който е на изчезване и така дори да направим фоликули то яйцеклетките ще са “изпържени” от високите дози на ЛХ . Незнам правилно ли обяснявам, аз така го разбирам.
Топ си го обяснила. Именно това имам в предвид. Лигавицата изтънява също. Ама айде това е по малкия проблем. Всичко зависи как са ти хормоните Sunny. Летрозола е по 50 мг. Значи взимаш 100. Еми не е малко. ИЯР не е добре летрозола. Някъде из форума бях пуснала защо виж публикациите ми,май имаше линк. Да не се повтарям, но Мера го е обяснила топ.

# 507
Най-често се започва на 2ри ден,по-рядко но може и в 3ти ден,това са само двата варианта.

# 508
Момичета, случвало ли ви се е.. след прием на Дуфастон, цикъла да бъде оскъден (по принцип е обилен). След това, днес е 16 ден и отново имам кървене(ярка кръв) като цикъл.. доста странно.
на 41 г, боря висок естрадиол и високи нива на ФСХ и ЛХ.  Правя ЗФ след овулация, засякоха се на прегледите. И сега не съм ходила от миналия месец и не знам какво е положението.
Имам супер ниско АМХ, правя по 1-2 фолукула, досега съм правила една стимулация с летрозол, преди време, но нищо не стана. Не правя инвитро,
Не знам вече как да ги реглуирам тези хормони.
Не съм във Българяи и веднага не мога да отида на преглед, реших да ви питам и вас за мнение.

# 509
Joana85
Случвало ми се е, да. Няколко пъти. От флуктиращите хормони беше при мен. Само с ХЗТ или противозачатъчни ги регулират при мен. Тъй като все още се надявам и аз да забременея избрах ниски дози ХЗТ.

Общи условия

Активация на акаунт