Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 22

• 49 788
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, здравейте! Направо да ви попитам нещо и после ако ви е интересно ще разкажа подробно... Поредната ми стимулация ще е с Перговерис и прогестеронов препарат. Не разбирам защо е прогестерона. Ще стимулирам във фоликуларна фаза,а не в лутеална и няма да правя свеж трансфер, ще правя ПИД и тогава. Притеснявам се да не е объркано нещо, защото в началото тряваше да бъда с двойна стимулация, не ме таймираха правилно и овулацията настъпи преди пункцията:( Следващия цикъл направихме по дълъг протокол и стигнах до пункция.Смятах, че ще продължим да стимулираме обаче казаха, че не става заради Овитрела с който отключихме овулацията. Значи да чакам следващата менструация и да се обадя. И сега ми изпращат схема отново с Перговерис обаче и Утрогесатн от 2 ден на МЦ. Малко съм озадъчена ... никъде не прочетох за прогесетрон в първата половина на цикъла. Може ли да е грешка и да ми дават схемата от провалената двойна стимулация. Извинявам се за многословието и благодаря предватиелно.
Сполука на всички ни!

# 481
И сега ми изпращат схема отново с Перговерис обаче и Утрогесатн от 2 ден на МЦ.

Тоест, ще си поставяте Утрогестан, докато сте в цикъл?! Даже не мога да си го представя! Аз задължително бих се обадила да питам. Успех. 🤗

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 10:43 от Florecita*

# 482
В Турция правят стимулация с прогестерон за 5 дни (Tarlusal за пиене)+ инжекции Гонал/Перговерис/Мериоферт. Но каква е идеята и какво се постига по този начин, не знам...., който е запознат,  моля да сподели!

# 483
rose.lily, това е т.нар. "Progestin-primed ovarian stimulation" (PPOS) с която чрез прием на Прогестерон, се подтиска овулацията. Познава се, защото вместо GnRH антагонист който да подтиска овулацията (обикновено изписват Цетротид), се приема само Прогестерон през цялата стимулация до таймиращата. Аз бях на такъв протокол през Ноември последно.
Да добавя, че този протокол е подходящ само когато ще се замразява всичко. т.е. свеж трансфер е невъзможен а предимството е, че се води малко по-лек от към дози лекарства и обща цена. Като успеваемост е горе долу същото като обикновените протоколи с блокиращи инжекции но си зависи и от индивидуалният организъм.

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 11:12 от Sahara_2087

# 484
Много ви благодаря, момичета. Sahara_2087  до името ти тук във форума стои Ентусиаст, а трябва да стои Професор. Страхотна си!
Аз от една страна се успокоих, от друга се безспокоя да не изпуснем отново овулацията по този нова схема. Първата схема с Цетротид не сработи, не знам дали не го започнах много късно. Следя се при един, изпращам резултатите на друг...единия измерил едно, другия видял друго, и накрая останах без извадени яйцеклетки.
Втория път сложих Декапептил Депо и успях да стигна до пункция, ама колко треперене беше... Сега тъкмо се успокоих, че сме намерили схемата за контрол и те пак сменят препаратите... Ще се объркам вече.
Но хай-вероятно и при вас са същите емоции.

Пожелавам на всички ни много добрини, хубавини и вълшебства да ни се случат през Новата 2025!

# 485
Хубавото на PPOS протокола е, че няма нужда да се таймира започването на Цетротид и съответно се намалява риска да изпуснат някой фоликул. Вероятно заради факта, че ви следят на едно място а пътувате до друго за процедури искат да избегнат пропуски в измерването. Не се притеснявайте, факта, че ви променят протокола и се съобразяват с вас е добър знак, защото много клиники биха си измили ръцете, че нещо проблема е бил у вас и пак биха си карали с един протокол дето си знаят. Също много клиники въобще не знаят за този протокол та и това е знак, че ходят по конференции и въвеждат новости.
А Декапептил се слага за таймиране на узряването на яйцеклетките и пак ще го слагате и с този PPOS протокол 36 часа преди пункция.
Вие сте в Испания нали и сте с НЯР? Интересно ми е каква точно ви е стимулацията? Ако нямате напротив да споделите дози лекарства, АФ и нива на нива на хормони? Може и на лично.
Успех и дано Коледа ви донесе хубави здрави ембриончета! Heart Christmas Tree

# 486
Честито Рождество! Благословение НИ пожелавам.
През лятото, когато подготвях изследванията за представяне в клиниката бях с :
АМX- 0,14,  в Испания го провериха още веднъж и беше 5,280 pmol/l  Sad
TSH - 0,848 mU/l,
Prolaktin 485 mU/l,
FSH 4,7U/l,
LH 3,1U/l,
Progesteron 5,1 ng/ml,
Oestradiol 291pg/ml и в двете фази на цикъла
тестостерон 0,40ng/ml
Казаха, че естрадиола и прогестерона не са в норма поради задържан фоликул (така и се видя на ултразвука).
Преди, повреме и след стимулация не са ми вземали хормони.
Първата стимулация беше с Перговерис 300 за 9 дена, като от 8-я ден Оргалутран 0,25. На 10 ден бях на последен контролен преглед вече в Испания и се оказа,че овулацията е настъпила и от 3 фоликула в десния яйчник - няма нито един за пунктиране (ляв имам но не се вижда никога с ултразвук, видя се само на ЯМР). Бяхме платили за двойна стимулация, но тъй като не се получи, сторнираха опита от финансова гледна точка и започнахме отначало.
Втора стимулация с Декапептил депо още в същия цикъл, после от втори ден на следващия Перговерис 300 за 12 дни и предизвикахме овулацията с Овитрел. Имах 4 фоликула, отново само в дясно се вижда яйчник, пунктираха 3, от тях 2 зрели яйцеклетки, оплодиха се и двете и издържаха до 5 ден.Слава на Бога! И сега чакам да излезе след 2 седмици ПИД.
Третата стимулация ще е с Перговерис 300 и Утрогестан 200мг дневно за 9 дни, като на 5 и 8 ден ще изпращам резултата от ултразвука и ще се доуточняват дозите, живот, здраве и късмет на 10 ден от стимулацията трябва да съм пак в Испания.
Там смятат, че съм отговорила отлично на стимулацията при този АМХ, обаче аз като четa  някой правят по 6-8-12 яйцеклетки...Знам че ми трябва само една здрава и тя да се имплантира и развие до бебче, ама по-сигурно ще се чувствам ако са повече....
Сахара, при теб сполучлива ли беше стимулацията с Прогестерон?

# 487
Понякога, да не кажа често, при по малко яйцеклетки качеството е по добро.
При мене от 16броя, само 7 издържаха до 5ти ден.
При тебе са извадили 2, ама и двете са се развили, което е много добре.

# 488
rose.lily, благодаря за споделената информация и Честито Рождество и Весели празници на всички!

Не знам дали разбрах правилно, но АМXто ти първо е било измерено на 0.14 ng/ml а после се е оказало 0.74 ng/ml (5.280 pmol/l)? Това лабораторна грешка ли е или нещо е направено за вдигане на АМХ-то?

Иначе стимулацията ми с Прогестерон беше успешна дотолкова доколкото се развиха добър брой фоликули и овулацията беше овладяна до един момент но в конкретната клиника и лекар много ме претупаха и предозираха с лекарствата та съответно някои фоликули се спукаха заради закъсняло таймиране. Описала съм си случая подробно в темата за Клиники в Истанбул и Бахчеджи. Иначе самият протокол е добър вариант , аз бях на 150 единици Перговерис и 75 единици Гонал и се чувствах много добре.

# 489
Дай Боже, за Коледа всички да сбъднем своето чудо! АМИН!
Честито Рождество Христово на всички и дано наистина всички да имаме късмет и да ни се случи чудото! Желая ви на всички да потръгнат нещата, да сте здрави и проблемите да ви заобикалят оттук насетне. Само щастие и любов Simple Smile
Аз трябваше януари пак да пробвам естествен цикъл, но разбира се реши да ми подрани и сега не знам дали няма да изпуснем нещата, че докато почнат работните дни ще съм вече в 11 ден от цикъла. Надявам се, макар и на косъм, да успеем да хванем някоя яйцеклетка.

# 490
Здравейте група,

на 39 години съм и имам 2 опита - ИКСИ с мъжки фактор. AMH теста е последно с резултат 2.1 ng/mL. Имам направена цветна снимка и резултата беше че, дясната е отпушена, лявата не можели да видят с точност. Така, че пак някакви добри новини. Като цяло, сме изненадани от резултатите от двете процедури, като сравня стъпка по стъпка. И FSH хормоните бяха различни. Процента на оплождане на яйцеклетките, при първия 80% станаха ембриони, с лоша морфология, завърши с трансфер на 5АВ качество, но без имплантация. Втория път, отлична морфология, но оплоден само 1 ембрион, който не се разви и не стигнахме до трансфер, защото казаха, че 2 яйцеклетки имали крехка обвивка и не издържали на ИКСИ процедурата. Какво означава това? Нормално ли е толкова различни да са 2-та случая, нито една от стъпките не се припокри. Все едно сме различни хора като сравня първия и втория опит?

# 491
  • Пловдив
Какво е ЗФ?

Аз пих 5-6 месеца прогестерон за регулиране на цикъла, без да ми е следено дали имам овулация.
След като го спрях, на следващия месец на 12 ден (отидох на ехограф за друго, но видяха и това) нямах никаква овулация.
Може ли да има връзка?
Може ли в месец без овулация Амх да е значително по-нисък?
Приемът на прогестерон без доказана овулация на естествен цикъл може да доведе до липса на овулация и ЗФ.

# 492
ЗФ е задържан фоликул
Доколкото знам овулацията няма общо с АМХ... В смисъл, че месец без овулация или със овулация не променя стойностите му.

# 493
rose.lily, благодаря за споделената информация и Честито Рождество и Весели празници на всички!

Не знам дали разбрах правилно, но АМXто ти първо е било измерено на 0.14 ng/ml а после се е оказало 0.74 ng/ml (5.280 pmol/l)? Това лабораторна грешка ли е или нещо е направено за вдигане на АМХ-то?

Иначе стимулацията ми с Прогестерон беше успешна дотолкова доколкото се развиха добър брой фоликули и овулацията беше овладяна до един момент но в конкретната клиника и лекар много ме претупаха и предозираха с лекарствата та съответно някои фоликули се спукаха заради закъсняло таймиране. Описала съм си случая подробно в темата за Клиники в Истанбул и Бахчеджи. Иначе самият протокол е добър вариант , аз бях на 150 единици Перговерис и 75 единици Гонал и се чувствах много добре.

Здравей Sahara_2087, надявам се,  и ми се иска да вярвам, че разликата в АМХ е лабораторна грешка. Разликата между двете проби е по-малко от 3 месеца и аз не съм правила нищо необикновено през това време, напротив...бях се върнала замалко към цигарите, които иначе съм спряла вече 4 години. Не искам да вярвам, че е комерсиален трик от страна на клиниката в която съм в момента. Факт е обаче, че първата клиника в която бяхме нямаше никакъв интерес от нас и ни отказа точно заради нисък АМХ, а втората клиника има финансов такъв. Нямам представа. Но вярвам в доброто у хората Simple Smile

# 494
Здравейте, аз съм сестра на абоната....на 40 години и се интересувам от инвитро процедура естествен цикъл в Бургас..... Имате ли мнения и впечатления....да препоръчате лекар и болница....

Общи условия

Активация на акаунт