Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 22

• 49 711
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
Цитат
Трябва малко повече информация за да ви се отговори адекватно на въпроса на къде да поемете, защото факторите са много? Simple Smile

Изследвано е почти всичко- хормони, хематология, хистероскопия, биопсии, ядрено-магнитен резонанс. Има някакво съмнение за еднорога матка, но не се потвърди, нито отхвърли. Дори да е така, това няма връзка с ранните загуби.  Не съм изследвала абортивен материал.  Първите три пъти, защото казаха, че до три пъти е в стандарни граници да се стига до мисед. Четъртия път бях толкова объркана, беше Нова Година (2024), аз бях профилактично на Аспирин и трябваше да се изчака заради риска от кървене. Реших да се изчистя сама, и така...Но на консултациите, на които бях заради абортите ме увериха, че са негодни яйцеклетките заради възрастта (почти 43г.) и при този почти изчерпан  резерв  да опитам с донорски. В  Испания се съгласиха на процедура и ми дадоха около 30% шанс. Сега смятат, че шансът с доста по-малък и не се ангажират с проценти. На всичко отгоре, левия ми яйчник е изместен и не се вижда на ултразвука, следователно и да има фоликули не могат да го пунктират. Така имам още по-малко шансове.
Ембрионите са вече биопсирани на 5 ден и замръзени. Не пускат пробите за изследване, защото договора беше за поне четири - така е по-евтино и ще имам повече шанс и някакъв избор.

# 571
Щом ембрионите вече са биопсирани, хубаво е да се изследват. Също е важно ако не се стигне до други здрави, дали могат да се трансферират те на по-късен етап и да им се даде шанс за самокорекция.

Относно финансовата част е трудно да се каже дали да платите за ПИДа сега или да направите още една пункция. Зависи дали сте в добро здраве и се възстановявате бързо след пункция. Нашият здрав ембрион го направихме на втора по ред пункция само с един цикъл между предишната. Зависи колко са щадящи стимулациите при вас и вие как се чувствате.

Друго нещо, забелязвам, че се изказахте, че при трансфер ви "тъпчат" с лекарства. Подозирам, че това е ЗЕТ на стимулиран цикъл. Не се ли предлага трансфер на естествен цикъл в клиниката? Той е супер щадящ вариант.

# 572
Друго нещо, забелязвам, че се изказахте, че при трансфер ви "тъпчат" с лекарства. Подозирам, че това е ЗЕТ на стимулиран цикъл. Не се ли предлага трансфер на естествен цикъл в клиниката? Той е супер щадящ вариант.
Предлага се. Аз не живея в Испания. Следя се при моя гинеколог и летя до там за последнитя преглед и пункция. Със стимулиран цикъл и те и аз искаме да "заложим на сигурно".

При мен от 8 стимулации не се стигна до бебе и вече съм се насочила към ДЯ. Нямам повече сили, нерви и надежда да стане с мои.
Много тъжно за 8-те стимулации. Възхищавам Ви се, че сте решила за донорска. Аз не съм дорасла...не мога да си представя, че няма да имам продължение на тази земя и с мен ще свърши родът. Знам, че е неблагородно и непристойно така да мисля, обаче....
Пък и ММ няма да се съгласи. Той има вече две деца от първата и казва, че иска още едно дете но само и единствено ако е от мен...

Мило момиче Yellow Heart Желая ти сила и вяра! Ти вече силата я имаш! Не знам на колко години си и защо си отписваш яйцеклетките. Аз съм на 41 и ако имам 2 ембриона бих ги изследвала и действала, но не в същия месец. Поне 1-2 месеца да се възстанови организма от поредните стимулации. И след имай вяра, че ще се случи Yellow Heart

Много Ви благодаря, мнго сте мила и позитивна Yellow Heart

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 13:38 от rose.lily

# 573
rose.lily
Ами ако единственият начин да осъществиш мечтата си да бъдеш бременна и родиш от мъжа до теб е с ДЯ , но той не иска и си окей с това - няма никакви проблеми . Той си има деца, ти има вероятност да нямаш. Пожелавам ти сърдечно да не ти се налага да стигаш до моето положение, с най-добри чувства го пиша това и знам колко е трудно да се премине към ДЯ. Успех 🍀🤞дано всичко е наред с наличните ви ембриончета и дай Боже да има пухкав финал в най-скоро време .

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 16:33 от •MERA•

# 574
За съжаление решенията, които вземаме аз, Вие, и всички ние са следствие на голяма мъка и страдание. Може би няма грешно решение. В нашето семейство все още се таи надежда за успех и сигурно затова отхвърляме варианта ДЯ.
И на Вас MERA успех, щастлив финал и още веднъж респект за това което правите.

# 575
За съжаление решенията, които вземаме аз, Вие, и всички ние са следствие на голяма мъка и страдание. Може би няма грешно решение. В нашето семейство все още се таи надежда за успех и сигурно затова отхвърляме варианта ДЯ.
И на Вас MERA успех, щастлив финал и още веднъж респект за това което правите.

MERA  преди трансфера направи имунологични. Според мен има нещо недоогледано при теб. И следващия път Пикси ако има мъжки фактор.

rose lily  още на първия мисед се правят изследвания. Извинението 3 пъти се чака в твоето положение не е ок. В Гърция например при консултация ми искаха 100 изследвания преди това. Избрах друга клиника,но ми направи впечатление че се застраховат предварително. Има съмнение за еднорога също трябва да се изключи напълно.  Плюс това ако едно не работи се пробва друго. Аз смея да твърдя че един опит на естесвен цикъл няма да е зле просто да видиш дали наистина качеството е проблем. Няма как да кажат качеството е зле, за определяне качеството няма метод. Ако ти кажат с кой метод и с кое изследване го потвърдиха ще ги почерпя. За качеството могат да кажат малко още при оплождането. Външни белези и цитоплазма. Но ако е толкова зле няма да се оплодят и стигнат до 5и ден. За ебрионите да има метод и това е пид,ама и той не е 100 %. Освен това стимулацията 1. скапва качество,2. не е гаранция за повече особенно с ИЯР. И преди трансфер много подценяват отговорът на тялото. Имунологията не е за подценяване. Скрити инфекции,скрита ендометриоза в начален стадий и още много.

Не би трябвало да е така,лекарите трябва да се сетят, но се разтършувайте прочетете какво може да се направи още. Понякога и лекарите не им идва на акъла и им трябва малко подсказка. Знам че плащаш и очакваш, но е факт че и най добрите не се сещат понякога.  Ако търсенето на проблема с твои усилия ще помогне действай. Дали консултация с  няколко лекари и клиники, дали с четене опитваш всичко. Винаги има недоогледано и недоиизследвано.

Имам позната с 5 миседи в 6 седмица в рамките на 6 години Инвитро. Забременя естевенно и роди. В кипър и откриха и потвърдиха мисля двурога или нещо подобно беше, оперираха я. 2 месеца след това забременя естесвено. Не знам какво направи точно, доста неща опитва, износването беше трудно с много лежане и лекарства,вливки на ИВИГ и тн. Но стана. Ето че може,и то естесвенно. Много се бори и сама чете докато не мина всичко от а до я и консултации с много лекари, единия казва едно, другия друго, трети в Бг и казваха даже че нямало бременност, четвърти че ще пометне и не може да се направи нищо и накрая успя ама обърна света.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 09:49 от varna2020

# 576
Аз този цикъл опитвам с летрозол, защото от кломифена много странични ефекти имах. Но нещо в последните два-три месеца на ехографа се вижда, че имам само по 2 фоликула на 3 ден. Та този месец пак така и в крайна сметка пак ще опитваме да вадим само един фоликул, който остана доминантен. Чудя се вече какво става. Хормоните уж са добре тоя месец, но...Октомври имах завидните 8 фоликула на 3 ден, но после нищо не успяха да извадят. От тогава много падна бройката на фоликулите. Аз се надявах поне 2 да имаме за вадене. Но може би причината е в това, че единия беше 12мм, а другия 8 и сега е останал само един 18мм, мойта логика е че този 8мм не е могъл да навакса. Има ли някой тук конкретно с летрозол да е бил така? Защото то излиза, че ако ще си е 1 фоликул то по-добре да си я карам на чист ЕЦ. Или всичко е до късмет и при два фоликула може да нарастнат и двата или да си остане един при прием на летрозол? То аз все търся математическа логика някаква, но май нещата са както стане.

# 577
Здравей Simple Smile На мен с Летрозол нищо не ставаше, имах само 2 и ми се отразяваше супер зле. Че и ми падаше естрадиола от него, което е супер странно, нали уж идеята е да помага, а на мен ми действаше точно обратно
Аз този цикъл опитвам с летрозол, защото от кломифена много странични ефекти имах. Но нещо в последните два-три месеца на ехографа се вижда, че имам само по 2 фоликула на 3 ден. Та този месец пак така и в крайна сметка пак ще опитваме да вадим само един фоликул, който остана доминантен. Чудя се вече какво става. Хормоните уж са добре тоя месец, но...Октомври имах завидните 8 фоликула на 3 ден, но после нищо не успяха да извадят. От тогава много падна бройката на фоликулите. Аз се надявах поне 2 да имаме за вадене. Но може би причината е в това, че единия беше 12мм, а другия 8 и сега е останал само един 18мм, мойта логика е че този 8мм не е могъл да навакса. Има ли някой тук конкретно с летрозол да е бил така? Защото то излиза, че ако ще си е 1 фоликул то по-добре да си я карам на чист ЕЦ. Или всичко е до късмет и при два фоликула може да нарастнат и двата или да си остане един при прием на летрозол? То аз все търся математическа логика някаква, но май нещата са както стане.

# 578
Джуди, Летрозола подтиска образуването на естрадиол.
Цитат
Летрозол намалява количеството на естрогените като блокира ензим (ароматаза), участващ в тяхното образуване.

# 579
Среднощно Слънце, много ще съм ти благодарна да ми обясниш защо са толкова зле докторите и ни го изписват, бях и аз сигурна че е от това че ми е паднал естрадиола и гинеколожката ми каза че не съм права, даже беше леко обидена защо изобщо подлагам под съмнение лечението което ми е дала. И точно заради спаднал естрадиол не ме допусна до пункция 😒 Аз, момичета, извинявайте че така от нищото пиша, редовно ви чета и съм се представяла преди време в различни групи Simple Smile На 36 години съм, имам дъщеричка на почти 5 години зачената с инсеминация. Амх ми падна много в последната година и най - сетне с мъжа ми сякаш се навихме за второ дете. Казвам навихме защото доста се борихме за първото си дете и аз бях тотално емоционално изтощена покрай това. С мъжки фактор сме и най - добрия ни шанс е инвитро

Цитат на: Среднощно Слънце ☀️
link=topic=1644040.msg49224515#msg49224515 date=1738070250
Джуди, Летрозола подтиска образуването на естрадиол.
Цитат
Летрозол намалява количеството на естрогените като блокира ензим (ароматаза), участващ в тяхното образуване.

# 580
Джуди, ами аз доколкото разбирам той Летрозола намалява естрогена, за да подлъже Лх и фсх да се покачат и да станат повече фоликули. Нещо такова. Но при мен явно не води задължително до повече фоликули. То и какво да очаквам при два антрални...

# 581
Lovely и при мен е така, изобщо не направих повече фоликули, уж имах 3 доминантни от които само 2 станаха достатъчно големи, но естрадиолът ми не беше достатъчно висок за пункция и на двата. Извинявай за въпроса може би си споменавала колко ти е Amx?
quote author=lovely link=topic=1644040.msg49224697#msg49224697 date=1738072293]
Джуди, ами аз доколкото разбирам той Летрозола намалява естрогена, за да подлъже Лх и фсх да се покачат и да станат повече фоликули. Нещо такова. Но при мен явно не води задължително до повече фоликули. То и какво да очаквам при два антрални...
[/quote]

# 582
Джуди, моята докторка е наясно, че блокира естрадиола и като ми излязоха хормоните ги коментирахме спрямо използването на Летрозол. И при мен за съжаление не сработи, имах 1 ДФ 19 мм и един 13 мм преди да сложа овитрела, извадихме 2 Я, но едната беше незряла. Сега при следващ опит не знам какво бихме направили.

# 583
Среднощно Слънце ☀️ а някаква по - силна стимулация? Аз когато правих инсеминации бях си на бая силни стимулации с инжекции. Заради нисът амx ли ни пазят?

# 584
Да, аз също имам по 2-3 фоликула и доколкото знам няма как със силна стимулация. Макар че в Турция пък само такива правели. Не знам.. още съм в началото на инвитро пътя.

Общи условия

Активация на акаунт