Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 22

• 49 692
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
Стискам ти палци 🙏❤️ Извинявай сигурно си казвала, но ти къде правиш инвитро процедурите?

# 586
Джуди моето амх последно беше 0,4. Никак не е цветущо. Преди правех повече антрални фоликули, но паднаха до около 2 на месец.

# 587
Lovely, не е зле, аз имам приятелки с 0.15 са успявали Simple Smile Ти къде минаваш инвитро процедурите?

# 588
Аз съм с 0,1-0,2. При Сенкова в Неовитро.

# 589
Летрозола, кломифена понякога работят,но естрогена пада. А естрогена е важен да зрее яйцеклетката. Когато лх и фсх се дигнат естрогена пада. Яйцеклетката не зрее. Лх и фсх с летрозола и кломифена трябва да изкарат повече фоликули но с НЯР или ИЯР не винаги помага макар да се води лека.При по млади под 40 и с добри хормони и амх над 0,5 може да работи повече, но не винаги. Има си така наречената негативна обратна връзка от яйчника към хипоталамуса и обратното. Когато се прекъсне като например с летрозола, естрогена пада и лх и фсх скачат което не е ок понякога.Лигавицата изтънява също защото се образува с помощта на естрогена. А всъщност естрогена е много важен. Това форсиране на лх и фсх да скочат също не е ок в късна възраст. Някъде имаше линк с обяснения защо. Виж публикациите ми.

# 590
И аз съм правила неуспешна лека стимулация с летрозол и нищо.. 2 фоликула си имах, не станаха повече. Летрозола е лекарство за раковоболни и точно това му е функцията, да свали излишения естроген от клетките, коойто често е причината да се развиват тези ракови образования. Лигавицата също изтънява.
И аз съм с ИЯР и съм на 41.
Само ми се объркаха хормоните още повече от него. Започнах да правя ЗФ всеки месец, а в момента със с киста и съм на Регулон. Разбира се, не обвинявам летрозола, но индивидуално при мен започна след това да става така.
А аз съм по принцип с висок естрадиол и доста високи ФСХ и ЛХ.
За мен съм си решила, че е безсмислено да се подлагам на тежки стимулации, няма да има ефект.

# 591
Момичета, аз писах в една обща тема, но понеже сме в тази от доста време вече и се " познаваме " с някои, искам да попитам имате ли книга или четиво, което ви помага да се справяте с емоционалния стрес, с негативните мисли, с тревожността, а понякога и с паник атаките ако имате такива ?
Аз малко го закъсах емоционално, та си търся изход от това, но и за мой близък също ми трябва.
Хайде хубав ден и Честита нова година на всички, с пожелания за това, което си искате да стане именно тази година !

Здравейте, четенето на статии и книги не ми помогат особено с депресията, защото те препоъчват краткосрочни решения, като, не се тревожи, практикувай спорт и масажи примерно. На мен емоционално ми помагат разговорите с други жени минали през процеса, роднини, приятели, психолог - хора на които имам доверие и им се слуша за моите терзания.
Надявам се сте добре, всички емоции през които минаваме са нормални!

# 592
Joana85 , аз също започнах да задържам фоликули след прием на летрозол февруари 2024 год . От тогава до ден днешен нямам овулация , защото фоликулите ми не се пукат . Ние така или иначе правим инвитро , даже съм пред трансфер вече , но е много гадно това ежемесечно задържане не фоликули . Аз си ги усещам и ме боли доста . Докторите отричат причината да е летрозола , обаме аз преди него никога не съм имала подобен проблем .

# 593
Благодаря ти много за уточненията. Аз направо се шашнах какво става с естрогена ми, толкова ли е зле положението вече. Аз съм на 36 и тогава бях с amx 0,615 и явно за това докторката си е помислила, че може да ми влияе добре но нее, за съжаление многоо неприятно се разви ситуацията. А за amx направо момичета, не мога да хвана вече какво става, преди 2 седмици си го пуснах пак и за шок на мен се беше качил на 0.750 😯 и сега се чудя тва да не е само временно преди да падне бързо надолу пак. Защото нали уж не може да се качва amx? Казват че ако вит Д ти е зле и вземаш добавки може да ти се качи но в моя случаи определено не беше вит Д-то защото още е в норма. Споделете моля, вашия опит, момичета ❤️❤️❤️ благодаря. Sunshine, може ли моля те да споделиш къде правиш инвитро процедурите?

Летрозола, кломифена понякога работят,но естрогена пада. А естрогена е важен да зрее яйцеклетката. Когато лх и фсх се дигнат естрогена пада. Яйцеклетката не зрее. Лх и фсх с летрозола и кломифена трябва да изкарат повече фоликули но с НЯР или ИЯР не винаги помага макар да се води лека.При по млади под 40 и с добри хормони и амх над 0,5 може да работи повече, но не винаги. Има си така наречената негативна обратна връзка от яйчника към хипоталамуса и обратното. Когато се прекъсне като например с летрозола, естрогена пада и лх и фсх скачат което не е ок понякога.Лигавицата изтънява също защото се образува с помощта на естрогена. А всъщност естрогена е много важен. Това форсиране на лх и фсх да скочат също не е ок в късна възраст. Някъде имаше линк с обяснения защо. Виж публикациите ми.

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 15:00 от ДжудиМ

# 594
Когато пусках АМХ покрай инвитрото забелязах, че беше по-високо преди цикъл и съответно по-ниско след. Тогава лекуващия каза, че това е нормална вариация. Не знам дали е прав, но поне при мен беше така. Относно Вит Д - също според мен е от значение, когато е под нормата и ако е в норма

Коригирам се- преди овулация, не цикъл

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 21:03 от Celeste_10

# 595
Благодаря ти много, Celeste ❤️
Когато пусках АМХ покрай инвитрото забелязах, че беше по-високо преди цикъл и съответно по-ниско след. Тогава лекуващия каза, че това е нормална вариация. Не знам дали е прав, но поне при мен беше така. Относно Вит Д - също според мен е от значение, когато е под нормата и ако е в норма

# 596
И аз съм правила неуспешна лека стимулация с летрозол и нищо.. 2 фоликула си имах, не станаха повече. Летрозола е лекарство за раковоболни и точно това му е функцията, да свали излишения естроген от клетките, коойто често е причината да се развиват тези ракови образования. Лигавицата също изтънява.
И аз съм с ИЯР и съм на 41.
Само ми се объркаха хормоните още повече от него. Започнах да правя ЗФ всеки месец, а в момента със с киста и съм на Регулон. Разбира се, не обвинявам летрозола, но индивидуално при мен започна след това да става така.
А аз съм по принцип с висок естрадиол и доста високи ФСХ и ЛХ.
За мен съм си решила, че е безсмислено да се подлагам на тежки стимулации, няма да има ефект.

Виж дали DIM  ще ти е от полза. Добавка за естроген висок. Но трябва да си сигурна че е висок. С високи фсх и лх няма логика да е висок ама всичко е възможно.

АМХ се дига и качва защото показва колко фоликула ще излязат. Рецепторите за амх са на фоликулите. Ако тоя месец са 2  е 0,1 примерно, ако другия са 3 е 0,15 нещо такова.Колкото по малко фоликули толкова по нисък. С 1 например е 0,0...С 2 0,1 и така. Той верно поазва намаление защото например ако има повече останали ще излизат повече и амх ще е по висок. Ако е намален ще има по малко и ще е по нисък. Но варира на база фоликули.

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 18:50 от varna2020

# 597
Тоест от казаното от теб, varna2020, си оставам с усещането, че моя амх вероятно пак е паднал много, защото октомври беше 0,4, но от тогава падна броя на антрални фоликули на 2 на месец и не ми се мисли колко е зле амх сега. А като си помисля, че година по-рано беше 1,1. Много бързо пада вече в тия години явно.

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 21:05 от lovely

# 598
  • Пловдив
Бях го писала, но по повод рязкото падане пак ще кажа: от 0.40 през юни падна на 0.02 през декември Амх при мен. През цялата тази година съм си на 41 години. Ще кажат: възрастта. Какво точно се случва на 39 години, че "след 39 медицината ни счита за стари"??

# 599
За жалост след 40, не е рядкост АМХ да падне рязко. Редица мои близки влязоха много набързо в менопауза, при други - процесът продължи с години. Има достатъчно данни да се твърди, че това е една гранична възраст, в която в общия случай настъпват и съществени промени в репродуктивните възможности. В нета има редица статии с подробно обяснение за причините.
Старост - нерадост. Второто ми раждане на 40 ми се отрази изключително зле - какво ли не отключих неврологични проблеми, спад в имунитета и тн. Това е положението - стареем си, нормалния ход на нещата

Общи условия

Активация на акаунт