Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 22

• 49 736
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, аз писах в една обща тема, но понеже сме в тази от доста време вече и се " познаваме " с някои, искам да попитам имате ли книга или четиво, което ви помага да се справяте с емоционалния стрес, с негативните мисли, с тревожността, а понякога и с паник атаките ако имате такива ?
Аз малко го закъсах емоционално, та си търся изход от това, но и за мой близък също ми трябва.
Хайде хубав ден и Честита нова година на всички, с пожелания за това, което си искате да стане именно тази година !

# 541
BlackCat, в момента чета Ваксина против стрес на някакъв руски доктор. Бива я, но за тези неща рядко върши работа да прочетеш едно нещо и да ти мине. Аз лично имам час и при репродуктивен психолог другата седмица.
А някой вадил ли е яйцеклетки от два доминантни фоликула (без стимулация). Чудя се какъв е шансът да са читави.

# 542
Black cat, на мен в такива моменти ми помагаше спорта и чистенето из къщи. Така се откъсвах от лошите мисли и после от умората пък успявах да имам пълноценен сън

# 543
kara2, в България почти не остана лекар който да не праща за донорски при утежняващи възраст и/или АМХ. До като имате яйцеклетки има и шанс! В Турция знам за пациентки в няколко клиники които са над 45 и/или ниско АМХ които се борят за дете. Има и не малко успехи. На ваше място бих си направила пълни изследвания и бих се консултирала с няколко клиники в Турция плюс евентуално др Сенкова в България (и аз не съм чувала за други лекари с достойно отношение към нашата група в България) за да изберете къде и как да продължите. Успех!

# 544
  • София

А някой вадил ли е яйцеклетки от два доминантни фоликула (без стимулация). Чудя се какъв е шансът да са читави.
да, и ембриони си станаха.

# 545
  • Пловдив
АМХ е ниско, но то на тези години няма как да е – от 0,4 до 0,06 някъде варира.

Като казвате, че варира, имате предвид слиза и после се качва, и пак слиза, така ли?
По-точно - случва ли се да се "качва"?

Иначе тези стойности на АМХ за 47 години са си добре!
Аз съм на 41 с 0.02.

# 546
  • Be realistic - plan for a miracle.
Случва се да се качва, в случай че е причинено от дефицит на вит. Д след определени месеци прием и наваксване на дефицита АМХ се покачва.

# 547
Здравейте, били ли сте при лекар, който е съгласен да пробва инвитро със собствени яйцеклетки ако жената е над 45 г. ?

Аз бих Ви препоръчала да не губите време в България, а директно да се насочите към Турция, а вече в коя клиника и при кой лекар, Вие сама трябва да си решите. Най-добре е да направите консултации в различни клиники и да си изберете тази, която решите, че е най-подходяща за Вас. Успех! 🤗

# 548
Здравейте, били ли сте при лекар, който е съгласен да пробва инвитро със собствени яйцеклетки ако жената е над 45 г. ?

Аз съм на 47 г., от 4 години правим опити. Имам 4 спонтанни|мисед (естествено заченати), 2та миналата година и 2 през 2022г. Пробвах инвитро със стимулация миналата година при д-р Владимиров – при пункцията имах 2 фоликула, но не извадиха яйцеклетка. Лекарят не е много словоохотлив, но каза че проблемът бил във възрастта ми и ми препоръча донорска яйцеклетка.

Имам по 4-5 антрални, половите хормони са в норма, THS беше 3,8 и за това от 3 години пия Акутироск (нямам Хашимото), АМХ е ниско, но то на тези години няма как да е – от 0,4 до 0,06 някъде варира. Спермограмата е ОК, имам и всички изследвания при спонтанни – имунологични, тромбофилия (имам лека форма тромбофилия, хомозиготна, но въпреки терапията няма успех).

Иска ми се преди да се откажа да пробвам на естесвен цикъл, но не знам към кой лекар да се насоча. Най-малкото да извадят някаква яйцеклетка и да кажат че не е качествена, защото еди си какви показатели има. 😊 Общо взето от около 12те гинеколога с които съм общувала за 4г, тяхното мнение е „къде си тръгнал да разждаш след 40“, а ми се иска лекарят поне мааалко да вярва че има смисъл и да се старае. Ако има някоя от вас с подобна ситуация моля да ми пише. Благодаря и успех!
А какво е мнението на лекарите за причината за абортите? Качество на яйцеклетките? Да не е удобно оправдание, защото не са намерили причината? Относно инвитро на ЕЦ, може да направите консултация с д-р Цветков, който в момента е във Вита (беше в Надежда). С повтарящи се загуби се занимава Сигридов. Не мога да го препоръчам, защото лично не го познавам, но въпреки противоречивите мнения, мисля че една консултация не е излишна.

# 549
  • Be realistic - plan for a miracle.
Д-р Цветков не насочваше ли доста бързо също към донорска яйцеклетка? Извинявам се, ако бъркам лекаря.

# 550
Д-р Цветков не насочваше ли доста бързо също към донорска яйцеклетка? Извинявам се, ако бъркам лекаря.
Мен не ме насочи, а съм с АМХ 0,04. А и отидох при него, заради добри отзиви. Не е напрягащ или вулгарен.

# 551
Аз бях пациентка на Цветков , когато беше част от екипа на Надежда . Със силно намален резерв съм и никога не е споменавал дори ДЯ . От самото начало обаче ми каза , че с такъв резерв нещата ще стават трудно и бавно , но има надежда . Едно от балансираните ми ембриончета е благодарение  на него .

# 552
И аз бях при Цветков, бори се с мен две години и не спомена ДЯ. Аз сама го предложих и поисках. Тъкмо щях да го препоръчам, защото определено не се отказва и не веднъж ме е надъхвал въпреки неуспехите, но пък се сетих че отиде във Вита, а за ембриологията там не знам нищо.

# 553
Аз съм при д-р Сенкова с НЯР, но не съм 40+. Целият екип е изключиелно мил, личи си, че това им е призванието.

Какво ще кажете за тези хормони:

2 фоликула в десен яйчник 16 и 17 мм. Гласях се за инсеминация, защото този месец ми дойде на НГ и нямаше как да направим стимулация, а и имах не много добри изследвания на 2 ден. Но при 2 естествени фоликула е срамота да не ги пунктираме.

Edit: говорих със Сенкова, според нея естрадиола отговаря на един фоликул, така че оставаме на инсе.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 17:51 от Среднощно Слънце ☀️

# 554
svetlana manoleva, AMH пада, 2021,2022 и 2023 беше почти еднакво - 0,458 в Бодимед.... 2024 беше 0,05 в Геника. Имаше доста голям спад изведнъж, което ме усъмни, но може и да е заради различната лаборатория.

Hanna, нямам друга изтъкната причина освен Възрастта. Нещо от сорта "Ами то на тези години е така...", напреднала репродуктивна и така. Понеже се случват рано около 8-9 седмица аз предполагам че е от качеството на яйцеклетките, но лекарско становище нямам, защото няма изледване за качество на яйцеклетки.

Благодаря много за отговорите. Не знаех за д-р Сенкова, но сигурно ще направя консултация с нея предвид препоръките. Може и с някоя турска клиника с офис в София, мисля че до Парадайс мол имаше една. За Цветков не знам - мисля че преди много време бях чела че не харесва фактор възраст Simple Smile, за ниско АМХ може.

Общи условия

Активация на акаунт