Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 22

• 49 712
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, били ли сте при лекар, който е съгласен да пробва инвитро със собствени яйцеклетки ако жената е над 45 г. ?

Аз съм на 47 г., от 4 години правим опити. Имам 4 спонтанни|мисед (естествено заченати), 2та миналата година и 2 през 2022г. Пробвах инвитро със стимулация миналата година при д-р Владимиров – при пункцията имах 2 фоликула, но не извадиха яйцеклетка. Лекарят не е много словоохотлив, но каза че проблемът бил във възрастта ми и ми препоръча донорска яйцеклетка.

Имам по 4-5 антрални, половите хормони са в норма, THS беше 3,8 и за това от 3 години пия Акутироск (нямам Хашимото), АМХ е ниско, но то на тези години няма как да е – от 0,4 до 0,06 някъде варира. Спермограмата е ОК, имам и всички изследвания при спонтанни – имунологични, тромбофилия (имам лека форма тромбофилия, хомозиготна, но въпреки терапията няма успех).

Иска ми се преди да се откажа да пробвам на естесвен цикъл, но не знам към кой лекар да се насоча. Най-малкото да извадят някаква яйцеклетка и да кажат че не е качествена, защото еди си какви показатели има. 😊 Общо взето от около 12те гинеколога с които съм общувала за 4г, тяхното мнение е „къде си тръгнал да разждаш след 40“, а ми се иска лекарят поне мааалко да вярва че има смисъл и да се старае. Ако има някоя от вас с подобна ситуация моля да ми пише. Благодаря и успех!

Аз съм инвитро бременна и преди малко попаднах на публикацията на една дама на 47 години с АМХ 0,01 бременна,но инвитрото е в Турция,ако нещо решите,ще се опитам да ви свържа.

# 556
Аз съм инвитро бременна и преди малко попаднах на публикацията на една дама на 47 години с АМХ 0,01 бременна,но инвитрото е в Турция,ако нещо решите,ще се опитам да ви свържа.
[/quote]

Tова като информация, ще бъде полезно за всички....

# 557
Черно коте, аз мога да ти препоръчам да разговаряш с психолог. Моите черни мисли само тя може да ги овладее. Книги съм чела много, но както разговор с психолог друго не ми помага.
Имам един списък с няколко репродуктивни ако искаш мога да ти го пратя. Или естествено ако някой друг го иска ще го споделя.

Момичета, аз писах в една обща тема, но понеже сме в тази от доста време вече и се " познаваме " с някои, искам да попитам имате ли книга или четиво, което ви помага да се справяте с емоционалния стрес, с негативните мисли, с тревожността, а понякога и с паник атаките ако имате такива ?
Аз малко го закъсах емоционално, та си търся изход от това, но и за мой близък също ми трябва.
Хайде хубав ден и Честита нова година на всички, с пожелания за това, което си искате да стане именно тази година !

# 558
Можеш да го споделиш, мисля че ще е полезен за всички. Аз си записах час при Стела Хараламбова, но трябва да видя дали ще си паснем.

# 559
Моя опит за Турция показва друго. Според мен всичко е много индивидуално. Аз бях в 7 клиники за първичен преглед и имам един опит в Мемориал. В Турция много често изписват високи дози, които "пържат" така или иначе малкото останали при нас Я. Аз съм при Сенкова и съм много по-доволна отколкото в Турция или в Германия, където също съм била.

Здравейте, били ли сте при лекар, който е съгласен да пробва инвитро със собствени яйцеклетки ако жената е над 45 г. ?

Аз бих Ви препоръчала да не губите време в България, а директно да се насочите към Турция, а вече в коя клиника и при кой лекар, Вие сама трябва да си решите. Най-добре е да направите консултации в различни клиники и да си изберете тази, която решите, че е най-подходяща за Вас. Успех! 🤗

# 560
Ivinas, би ли споделила повече за твоя случай и опит.

# 561
Можеш да го споделиш, мисля че ще е полезен за всички. Аз си записах час при Стела Хараламбова, но трябва да видя дали ще си паснем.
Аз работих с нея след загубата. Много ми помогна. След това имах регулярни консултации по време на успешната бременност, определено успяваше да тушира тревогите ми. На мен тя много ми допадна и бих я препоръчала

# 562
Какво точно те интересува Съни?
След няколко гинекологични операции ми падна много АМХ, 0,14 е. Първи опит в Германия по ултра дълъг протокол, втори в Мемориал по къс, 3 при Сенкова с леки стимулации. До тук нямаме успех. Съпътстващи ИР и наднормено тегло.
Питай какво точно те интересува
Ivinas, би ли споделила повече за твоя случай и опит.

# 563
Петя, честито и лека и безпроблемна да е до финала. HugFlowers Bouquet

# 564
Идвам да се оплача, момичета. Моят замразен ембрион цял месец отне, за да го изследват и в крайна сметка ми казаха че е небалансиран и решихме да го унищожим. Начина по който ни казаха и после цялата документация с резултата и подписване беше безумен. Много съм недоволна. Аз трябваше да изцеждам информация едвам едвам. Чак след това установих в документите, че дори не пише какъв вид небалансиран е ембриона и разбрах, че има небалансирани, които стават и не е нужно да се унищожават. Те даже не възнамеряваха да ни дадат резултата, чак след изрично искане го дадоха. Изключително съм разочарована как не се дават никакви обяснения за нищо, отново. И ако ти е за първи път...ами, успех, едва ли не...оправяй се. Е, ясно че те като не става ембриона няма какво да направят, но...знам ли. И без това е тежко, поне малко по-адекватно да подходят като отношение. Отделно в началото на януари и изпуснахме една яйцеклетка, защото като легнах за пункция беше овулирала. От днес пак опит този път с летрозол. Абе, беше доста тъп ден.

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 14:42 от lovely

# 565
Много съжалявам за това което се в случило. Има значение кое не е  балансирано на ембриона. Дали не е нещо наследствено примерно. Така е било писано, не се измъчвай. Следващият път ще знаеш по-добре какво да питаш. Успех.

Идвам да се оплача, момичета. Моят замразен ембрион цял месец отне, за да го изследват и в крайна сметка ми казаха че е небалансиран и решихме да го унищожим. Начина по който ни казаха и после цялата документация с резултата и подписване беше безумен. Много съм недоволна. Аз трябваше да изцеждам информация едвам едвам. Чак след това установих в документите, че дори не пише какъв вид небалансиран е ембриона и разбрах, че има небалансирани, които стават и не е нужно да се унищожават. Те даже не възнамеряваха да ни дадат резултата, чак след изрично искане го дадоха. Изключително съм разочарована как не се дават никакви обяснения за нищо, отново. И ако ти е за първи път...ами, успех, едва ли не...оправяй се. Е, ясно че те като не става ембриона няма какво да направят, но...знам ли. И без това е тежко, поне малко по-адекватно да подходят като отношение. Отделно в началото на януари и изпуснахме една яйцеклетка, защото като легнах за пункция беше овулирала. От днес пак опит този път с летрозол. Абе, беше доста тъп ден.

# 566
И аз да се оплача и да потърся съвет. Приключих с третата стимулция- неуспешна. Лекарите казаха, че на тази възраст има много такива цикли и ме питат как искам да продължа.
В началото планът беше двойна стимулация, съответно две пункции и ПИД на 4 ембриона. Да, ама не...
Първата стимулация беше ноември- 3 чудни фоликула, недобър тайминг, овулация преди пункцията и в крайна сметка - нищо.
На втората стимулация  декамври - 2 фоликула, 2 ембриона.
Третата януари - един фоликул- не се разви.
Сега не знам дали да опитам още една стимулация, или да изследвам двете ембриончета и ако са здрави да опитам трансфер. Страх ме е, че ако не са здрави ще се обезкуража и депресирам. И ако изобщо не мога да дам годна яйцеклетка няма смисъл да се блъскам с хормони, които се отразяват зле на психиката, физическото ми състояние и джоба. Ако пък са здрави и ги трансферирам и не дай Боже не се получат нещата се отидат отново няколко месеца, а аз няма да съм по-млада и плодовита. Направо ще се побъркам...всъщност вече съм побъркана Sad
Вие, какво бихте направили, момичета - кокичета?

# 567
Да имаш яйцеклетки или ембриони в дълбокия фризер си е голямо успокоение. Аз прехвърлих що имах от клиниката, която знаех, че ще сменям. Сега ми е останал един ембрион в друга клиника и него ще трансферирам и пак ще пробвам, но в друга клиника. Та ако си доволна от клиниката си и отношението може да опитваш да събереш колкото се може повече материал. При мен от 8 стимулации не се стигна до бебе и вече съм се насочила към ДЯ. Нямам повече сили, нерви и надежда да стане с мои.

# 568
И аз да се оплача и да потърся съвет. Приключих с третата стимулция- неуспешна. Лекарите казаха, че на тази възраст има много такива цикли и ме питат как искам да продължа.
В началото планът беше двойна стимулация, съответно две пункции и ПИД на 4 ембриона. Да, ама не...
Първата стимулация беше ноември- 3 чудни фоликула, недобър тайминг, овулация преди пункцията и в крайна сметка - нищо.
На втората стимулация  декамври - 2 фоликула, 2 ембриона.
Третата януари - един фоликул- не се разви.
Сега не знам дали да опитам още една стимулация, или да изследвам двете ембриончета и ако са здрави да опитам трансфер. Страх ме е, че ако не са здрави ще се обезкуража и депресирам. И ако изобщо не мога да дам годна яйцеклетка няма смисъл да се блъскам с хормони, които се отразяват зле на психиката, физическото ми състояние и джоба. Ако пък са здрави и ги трансферирам и не дай Боже не се получат нещата се отидат отново няколко месеца, а аз няма да съм по-млада и плодовита. Направо ще се побъркам...всъщност вече съм побъркана Sad
Вие, какво бихте направили, момичета - кокичета?
Мило момиче Yellow Heart Желая ти сила и вяра! Ти вече силата я имаш! Не знам на колко години си и защо си отписваш яйцеклетките. Аз съм на 41 и ако имам 2 ембриона бих ги изследвала и действала, но не в същия месец. Поне 1-2 месеца да се възстанови организма от поредните стимулации. И след имай вяра, че ще се случи Yellow Heart

# 569
rose.lily, до колкото си спомням вие сте в Испанска клиника и сте на 42-43г с няколко миседа в 7-8 г.с и АМХ под 1 но все пак ок?
Това съвсем не е нещо критично като ситуация, въпреки че вероятно така ви се струва в момента от вашето място.

На първо място разбра ли се причината за миседите, защото ако причината не е само генетиката на ембрионите и да имате здрав, пак може да не се получи. т.е. изследван ли е абортивен материал, проверявани ли са други проблеми с ендометриум, имунологични, хематологични и т.н.? Аз съм стигала то трансфер на еуплоиден Е но като другите неща не са ок и всичко приключи с БХ.

За замразените ембриончета, ако се тестват, да разбирам ли, че ще преминат през още един цикъл на размразяване-замразяване? Какво казват от болницата за рисковете от това? ПИД обикновено се прави на 5-6 ден на развитието на Е преди той да се замрази. Освен в Испания да имат някакви новости да минимизират риска?

Също колко стимулации имате до сега? Трябва малко повече информация за да ви се отговори адекватно на въпроса на къде да поемете, защото факторите са много? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт