Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 22

• 51 063
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, здравейте, цикълът след БХ ми мина, поне там няма нямаше изненади, само първите 3 дни беше обилен и понамаля...и аз мисля да пусна хормони  поне АМХ, но не искат без видима причина да назначават. Щях да се прибирам до Бг Септември, но отпадна, там всичко щях да пусна и да видя как са нещата....

# 136
  • Be realistic - plan for a miracle.
Много ми е странно това да не може човек в лаборатория да си пусне каквито изследвания иска срещу заплащане. За коя държава става дума?

# 137
За съжаление е така,
аз преди 2 години за едно чхг се обяснявах все едно искам да ми трансплантират костен мозък.
Не знам Ани къде е, но я разбирам. Може би в някой по-голям град може, но не всеки може да излезе от работа.

# 138
Здравейте ,момичета.Някой от вас правил ли е трансфер на ембриони без да им е правена ПИД ?А съм на 41г. ,с ендометриоза и нисък АМХ.Имам едно успешно инвитро през 2012г и сега решихме да имам трето дете .Но вторият ни опит завърши със спонтанен аборт.Имаше едно 5 дневно ембрионче ,на което правихме ПИД ,излезе ,че е балансиран и го трансферираха.Имплантира се ,плодният сак се видя ,нарастваше си нормално ,но в деня на очакваната менструация започна кафяво зацапване ,което продължи въпреки терапията.И всичко приключи.Сега ще започваме нов опит инвитро и се чудех дали да не опитам със СЕТ?Нямаме генерична обремененост и съм наясно с рисковете,но си мислех ,че ако евентуално се стигне до успешна бременност до направя  ,да направя ранна пренатална диагностика.Струва ми се по -надеждна от ПИД .

# 139
Аз съм правила 6 трансфера без ПИД. Броя само периода след 40 заради темата. Разбира се, не съм против, просто последните 4 са от донорски програми и там имах само по три ембриона, та нямаше особен смисъл според мен и според доктора. Личното ми усещане беше да дам шанс на ембрионите.

# 140
Имахме замразени тридневни и отказахме ПИД, защото трябваше да се замразят повторно. Даже решиха да ги транферират както са си на 3 ден, имаме успех с тях.

# 141
Момичета, при кой репродуктивен специалист сте?

# 142
И аз не съм правила ПИД. Мнението на ембриолозите ни беше да не се пипат ембрионите без наложителна причина. Даже за ИКСИ не бяха много съгласни, но се навиха да оплодят така половината яйцеклетки, понеже имах доста като бройка.

# 143
Момичета  здравейте,  след биохимичната не мога да засека въобще никаква овулация, лентичките си стоят с една черта,  нямам и грам цервикална вкус, а обикновено е много обилна. Ако месецът е без овулация,  цикълът ще закъснее ли.

# 144
Много е относително. При повечето закъснява, но пък при мене например  подранява доста, заради дефицита на прогестерон който се получава.

При мене също се случиха няколко ановулаторни цикъла след биохимична от инвитро и се наложи хормонална терапия за да се нормализират нещата.

# 145
Здравейте момичета, скоро не съм писала тук.. но ви чета.
Искам да попитам, дами с повече опит, докато получа някакъв отговор от моя лекар. На 41 г съм с ИЯР, нямам бременност до сега, правила не съм не един преглед при репродуктивни и почти всеки път отивам с доста високи нива на женски хормони, ЛХ(над 20), ФСХ-(стигало е до 50). Ясно е, че се опасявам от менопауза и опасенията ми са съвсем оправдани. При прегледите обаче винаги се вижда добра лигавица, или предстояща овулация (преди 2 месеца) и ме пращат да си ходя. Уж всичко е наред, еднократно е. Преди 2 месеца имах и кратка стимулация с летрозол, но така и не си засякох реална овулация. Идва ми всеки месец за сега, като само един имах дългъ МЦ (35 дни), тогава уж имах късна овулация.
Този месец пускам изследвания пак, като никога съм свалила ЛХ и ФСХ , съответно 6.5 и 8, което при мен никога не е било, но естрадиола ми беше 445 на 3ти ден. Притесних се за киста или задържан и веднага запазих час за преглед при първа възможност. Н него пак нишо обезпокоително уж не се видя, смята че съм имала овувлация (въпреки че усещах и аз нещо в левия яйчник, тестовете не показаха). Каза ми да си пусна на 21 ви ден прогестерон и пак контрола на естрадиола и да съм видела, че няма да е висок вече... Ами не само, че е ами е 1440 pmol/l, реф. лутеинова: 222-854, а също и прогестерона е по-висок: 73.3 pmol/l, по реф, е до 46.3.
За бременност се съмнявам да се случило, но се притесних за естрадиола.. Доста е завишен, а уж нямах киста или ЗФ. Някой има ли представа каква причина да търся, знам, че е не е ок да си дълго време със завишен?
Към момента не мога да се свържа с лекаря, доста е трудно с часове, защото има много бременни при нея..
Ако някой от вас е по наясно, трябва ли да се притеснявам за нещо?

# 146
Искам да попитам, дами с повече опит, докато получа някакъв отговор от моя лекар. На 41 г съм с ИЯР, нямам бременност до сега, правила не съм не един преглед при репродуктивни и почти всеки път отивам с доста високи нива на женски хормони, ЛХ(над 20), ФСХ-(стигало е до 50). Ясно е, че се опасявам от менопауза и опасенията ми са съвсем оправдани. При прегледите обаче винаги се вижда добра лигавица, или предстояща овулация (преди 2 месеца) и ме пращат да си ходя. Уж всичко е наред, еднократно е. Преди 2 месеца имах и кратка стимулация с летрозол, но така и не си засякох реална овулация. Идва ми всеки месец за сега, като само един имах дългъ МЦ (35 дни), тогава уж имах късна овулация.
Този месец пускам изследвания пак, като никога съм свалила ЛХ и ФСХ , съответно 6.5 и 8, което при мен никога не е било, но естрадиола ми беше 445 на 3ти ден. Притесних се за киста или задържан и веднага запазих час за преглед при първа възможност. Н него пак нишо обезпокоително уж не се видя, смята че съм имала овувлация (въпреки че усещах и аз нещо в левия яйчник, тестовете не показаха). Каза ми да си пусна на 21 ви ден прогестерон и пак контрола на естрадиола и да съм видела, че няма да е висок вече... Ами не само, че е ами е 1440 pmol/l, реф. лутеинова: 222-854, а също и прогестерона е по-висок: 73.3 pmol/l, по реф, е до 46.3.
За бременност се съмнявам да се случило, но се притесних за естрадиола.. Доста е завишен, а уж нямах киста или ЗФ. Някой има ли представа каква причина да търся, знам, че е не е ок да си дълго време със завишен?
Към момента не мога да се свържа с лекаря, доста е трудно с часове, защото има много бременни при нея..

Сменяй лекаря. лх и фсх ниски естрадиол висок си е задържан. Абсурд да е нямало нищо. на 21 ден пак така висок естрадиол за мен е задържан. Другия вариант да имаш късно тръгнали фоликули и трябва да са няколко ама и тях да не види значи не е ок лекаря. Прогестерона е висок да ако е имало овулация. Но в пременопаузата хормоните си правят каквото искат. Естрадиола може да е висок има естрогенова доминантност може да е нисък. Лъкатушат си което е типично. Може и бременност да има. Лекаря сменяй според мен защото с тези стойности на лх и фсх си е безпокоително вече. И без ултразвук картинката няма да е ясна защото той дава най ясна представа когато хормоните са объркани. ФСХ ако е високо не е чак толкова страшно но лх стане ли високо вече там е кофти. Другия вариант е летрозола да ги е качил, моите са така след кломифена. Някой хора за съжаление имат трайно последствие от тези медикаменти тоест високи хормони. Лигавицата щом е ок обаче. Щом ти идва и има овулация е ок. Но без ултразвук в твоя случай няма как да се разбере.

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 09:41 от varna2020

# 147
  • София
според мен много хаотично се пускат изследвания и се ходи по прегледи и изобщо не може да се разбере нищо.
хубаво е да се проследи един цикъл, че дори и повече, за да се види какво се случва.
преглед и хормони на 2-4 ден, после няколко прегледа , за да се види има ли овулация и чак тогава след нея прогестерон.
и лекар , който гледа и вижда, а не съчинява по цифри.

# 148

Сменяй лекаря. лх и фсх ниски естрадиол висок си е задържан. Абсурд да е нямало нищо. на 21 ден пак така висок естрадиол за мен е задържан. Другия вариант да имаш късно тръгнали фоликули и трябва да са няколко ама и тях да не види значи не е ок лекаря. Прогестерона е висок да ако е имало овулация. Но в пременопаузата хормоните си правят каквото искат. Естрадиола може да е висок има естрогенова доминантност може да е нисък. Лъкатушат си което е типично. Може и бременност да има. Лекаря сменяй според мен защото с тези стойности на лх и фсх си е безпокоително вече. И без ултразвук картинката няма да е ясна защото той дава най ясна представа когато хормоните са объркани. ФСХ ако е високо не е чак толкова страшно но лх стане ли високо вече там е кофти. Другия вариант е летрозола да ги е качил, моите са така след кломифена. Някой хора за съжаление имат трайно последствие от тези медикаменти тоест високи хормони. Лигавицата щом е ок обаче. Щом ти идва и има овулация е ок. Но без ултразвук в твоя случай няма как да се разбере.
Видя се на прегледа още един малък фоликул, който сега е възможно да е пораснал, но той може ли даде висок естрадил на 21 ден? ФСХ и ЛХ за пръв път този месец изглеждаха по-нормални (но може и да е изкуствено) и високия естрадиол да е снижил ФСХ..Летрозола ми го предписаха, след като бяха завишени, т.е. сега е след него и са ниски реално, но проблема със естардиола, не знам как да го тълкувам.
А възможно ли е да имам киста, а не ЗФ, която да не се види на прегледа? Нали на ултразвук ме е гледал..
Лигавицата до сега ми е била добре винаги. Този месец, обичайно си усещах когато е нараснал фолукул, винаги имам тъпа болка в единия или другия яйчник. Този месец имах такава, след това премина.

# 149
Joana85, и аз мисля, че е хубаво ако не да смениш лекаря, то поне да потърсиш второ мнение.
Също ако са те преглеждали не репродуктивни специалисти, а гинеколози, или пък млади, неопитни лекари от репродуктивни клиники, от опит знам, че те не виждат доста неща.
Мисля, че Varna2020 е права-такива хормони обикновено реферират към задържан фоликул.

Общи условия

Активация на акаунт