Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 22

• 51 118
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
Изчакайте 3-4 месеца след стимулацията за реален резултат. АМХ се отделя само от антралните и пре-антралните фоликули, които е нормално да са активирани по време на стимулацията. АМХ не мери колко яйцеклетки има в яйчника.

# 226
Благодаря за подкрепата, мили дами, и куража!
Sahara, права си за годините, след 40 много динамично се променя картината…аз започнах на 40 с опитите и в Б-я ме забавиха, загубих 4 години в “нали забременяваш, ще стане”, в Турция правих инвитрото и там доктора ми даде 8% шанс за успех на 44, а вече на 45 само 1-2%. Затова предложи донорска. Иначе правя по 4-5 фоликула, но не се развиха.
Help_. Това с генетиката е така, от една страна може да избегнеш едно, но пък не знаеш какво друго получаваш…
Pippiii каква ти е нагласата за донорска, как го приемаш? Не знам дали ще се реша, но имам нужда да чуя гледната точка на някой взел това решение.

# 227
Относно АМХ-то, на мен също ми падна стремглаво. И дори бях писала за това. Някои твърдят, включително и лекарите, че не било възможно, а идвало с напредването на възрастта, но при мен ставаше въпрос за 7-8 месеца разлика между изследванията.
При вас, за 2 месеца, абсурдно ми се струва.
Съвет - в никакъв случай изследвания сега. Чакате няколко месеца, до декември - януари още по-добре и тогава АМХ, да се види къде е истината.Това са 3-4 месеца разлика само.

# 228
Съни, при мен стана абсолютно спонтанно след като месеци наред дебнехме за читава яйцеклетка. Към онзи момент и финансово не беше толкова скъпо. Аз имам опити с три програми, та ясно е, че нямам никакви притеснения за донорската яйцеклетка. Аз и за осиновяване нямам, съпротивите ми там са срещу системата, но това е друга тема. Да добавя, че си имам едно дете с моя яйцеклетка отново инвитро.

# 229
Одри, BlackCat12, благодаря ви за успокоението и съветите, от които имах нужда!
Подготвям по-пресни изследвания за евентуален нов опит на ново място и затова ги направих сега, на 2 цикъла отстояние от пункцията. Странно ми е в такъв случай, че лекарката беше готова да започне повторна стимулация веднага, реално само седмица след манипулацията. Аз поисках почивка. И си помислих, че е минало достатъчно време от забъркването на хормоните.

# 230
Момичета, ето ми резултатите
Пролактин _356
FSH -11
Progesterone-26
TSH 2.45
FT4 12
TSH малко се е вдигнало, незнам поради каква причина. На терапия съм

# 231
Благодаря за подкрепата, мили дами, и куража!
Sahara, права си за годините, след 40 много динамично се променя картината…аз започнах на 40 с опитите и в Б-я ме забавиха, загубих 4 години в “нали забременяваш, ще стане”, в Турция правих инвитрото и там доктора ми даде 8% шанс за успех на 44, а вече на 45 само 1-2%. Затова предложи донорска. Иначе правя по 4-5 фоликула, но не се развиха.
Help_. Това с генетиката е така, от една страна може да избегнеш едно, но пък не знаеш какво друго получаваш…
Pippiii каква ти е нагласата за донорска, как го приемаш? Не знам дали ще се реша, но имам нужда да чуя гледната точка на някой взел това решение.

Има тема тук на мамите, които са преминали и преминават през инвитро с ДЯ. На мен много ми помогна да чета и от скоро пиша в нея. Аз 5 години  се мъчих да забременя с моя Я, но не се получи . Имам над 7 стимулации в три различни държави и бебе още няма. Не ми се губи повече време и не издържам вече психически на неуспехите , затова платихме за пакет от 8 ДЯ и сега чакаме. Аз съм с ИЯР от 32 годишна. Вероятно ако спра хормоно заместителната терапия ще ми спре и цикъла ( менопауза). В другата тема има точно такъв случай като моя и две успешни бременности с ДЯ .

# 232
Има тема тук на мамите, които са преминали и преминават през инвитро с ДЯ. На мен много ми помогна да чета и от скоро пиша в нея. Аз 5 години  се мъчих да забременя с моя Я, но не се получи . Имам над 7 стимулации в три различни държави и бебе още няма. Не ми се губи повече време и не издържам вече психически на неуспехите , затова платихме за пакет от 8 ДЯ и сега чакаме. . В другата тема има точно такъв случай като моя и две успешни бременности с ДЯ .

Може ли линк към другата тема ? Аз все още не съм узряла за ДЯ, но натам вървя. И при мен  нищо не се получава, по-скоро се получва, но при ген изследване има аномалии и препоръки да не се трансферират бластоцистите. Така, че и аз съм до никъде. И от доста месеци в застой и донякъде " в дупка " и отчаяна. Работя " върху себе си ". Чак и по семейни констелации тръгнах, изкуках централно ( а съм учен !!!!!! ), но се чудя как да променя нещата и в крайна сметка да си взема най-накрая решението за ДЯ, за което все още не съм на 100 % готова....

# 233
Има тема тук на мамите, които са преминали и преминават през инвитро с ДЯ. На мен много ми помогна да чета и от скоро пиша в нея. Аз 5 години  се мъчих да забременя с моя Я, но не се получи . Имам над 7 стимулации в три различни държави и бебе още няма. Не ми се губи повече време и не издържам вече психически на неуспехите , затова платихме за пакет от 8 ДЯ и сега чакаме. . В другата тема има точно такъв случай като моя и две успешни бременности с ДЯ .

Може ли линк към другата тема ? Аз все още не съм узряла за ДЯ, но натам вървя. И при мен  нищо не се получава, по-скоро се получва, но при ген изследване има аномалии и препоръки да не се трансферират бластоцистите. Така, че и аз съм до никъде. И от доста месеци в застой и донякъде " в дупка " и отчаяна. Работя " върху себе си ". Чак и по семейни констелации тръгнах, изкуках централно ( а съм учен !!!!!! ), но се чудя как да променя нещата и в крайна сметка да си взема най-накрая решението за ДЯ, за което все още не съм на 100 % готова....

Ето линка : https://bg-mam.ma/t/827920

На мен ми отне доста време докато узрея за ДЯ, ще стане от само себе си като му дойде времето за такова решение. Изкукването си е част от процеса , аз пък похарчих доста пари по астролози . Имай предвид, че и с ДЯ няма 100 процента гаранция и в повечето случаи се чака месеци за ограничен пакет Я. След последния неуспешен ЗЕТ знаех, че няма да мога да продължа с опитите с моя Я.

# 234
Здравейте!
Тази седмица направих профилактичен преглед при АГ и ме сюрпризира, че вижда 1 см миомен възел. Това ми е трети преглед в рамките на 2.5 месеца след пункция, все при различни АГ (опитвам да си намеря "мой") и досега никой не е съобщил за такъв. Възможно ли е това да е резултат от стимулацията? Прави ли ли сте опити с такъв възел, без да е оперативно отстранен преди/след стимулация или преди трансфер? Скоро ставам на 44 и не съм сигурна има ли смисъл и най-вече време да действаме с нов опит с това ново усложнение.

# 235
Зависи къде е разположен миомният възел. Лекар трябва да прецени дали ще пречи или не. Много жени забременяват и износват здрави бебета с миомни възли.
Освен това отстраняването на миоми и миомни възли по време на раждане със секцио става все по-често срещано, стига ситуацията да позволява.

Здравейте!
Тази седмица направих профилактичен преглед при АГ и ме сюрпризира, че вижда 1 см миомен възел. Това ми е трети преглед в рамките на 2.5 месеца след пункция, все при различни АГ (опитвам да си намеря "мой") и досега никой не е съобщил за такъв. Възможно ли е това да е резултат от стимулацията? Прави ли ли сте опити с такъв възел, без да е оперативно отстранен преди/след стимулация или преди трансфер? Скоро ставам на 44 и не съм сигурна има ли смисъл и най-вече време да действаме с нов опит с това ново усложнение.

# 236
  • Be realistic - plan for a miracle.
weisbird, аз съм с миомен възел и също минавам през инвитро с него, както и трансфер планираме. Не е в кухината, няма досег с лигавицата и дотук вече 5 лекари ми казват, че не пречи.
Трябва да отбележа обаче, че при мен инвитрото е на ЕЦ и нямам силни стимулиращи препарати в протокола, а от тях като цяло понякога растат, макар че всеки организъм е различен.
Мисълта ми е, че щом лекарят не е препоръчал махане най-вероятно не пречи за нищо.

# 237
Благодаря ти, Preggo за включването!
Все още инвитро специалист не е видял миомния възел, каза ми го обикновено АГ и бях толкова шокирана, че само попитах дали би нараснал при стимулация, защото предполагам че се е появил именно следствие на нея. Срещнах случаи за увеличаване на броя им при стимулация, както и увеличаване на размерите им. Изобщо не знам къде е все още, какъв вид е, нищо. Изглежда трябва най-напред тези неща да разбера.

# 238
  • Be realistic - plan for a miracle.
Да, случва се след стимулации да се появяват/растат, защото и при мен се появи след последната ми силна стимулация преди 5 г. Оттогава не я пипаме и само следя дали расте.

# 239
  • София
Имам миома 2 см. и съм минала през 11 стимулации. Не е нараствала в следствие на лекарствата. В момента съм бременна в 25г.с. и миомата не създава проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт