Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 22

• 51 151
  • 733
  •   1
Отговори
# 285
Ох, не знам какво да кажа. Вече почнах да чета темата за опити с ДЯ. Cry
И аз съм я закъсала и не знам накъде....
Аз последно в Селена- 4Я и нито един ембрион до 5-ти ден. Не знам накъде да продължа.....

# 286
Патенце , аз чакам за ДЯ . Три месеца минаха, предстоят оплождания, дай Боже, трансфери и гаранция пак няма, а времето тече и финансите също. Каквото и да си говорим, едно време на 40- 45 са раждали без проблем, а сега и на 35 вече сме с репродуктивни повечето. Бабата на моя мъж е родила последното си по ред дете на 45+.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 20:18 от •MERA•

# 287
  • София
Препоръчвам ви да заложите на свежи Я от Бг донорки, дори и да изчакате малко повече.
Аз ползвах и български свежи и замразени от испанска банка. Разликата е в това, че ако заложите на Бг донорка и платите пълната сума - всички Я са само за вас /срещу по-малка сума може да подерите с друга жена/, докато от Испания /Овобанк/ замразени получавате само 6 бр. Я. При мен от Бг донорката имаше извадени 10, оплодени 6 Я и до 5ти ден останаха 3 Е, докато от замразените се оплодиха само 3 и накрая на 5ти ден имаше 1 Е. Резултата от тези опити беше 0.
Ако при мен не се беше получило в Турция, мислех за последно да опитаме с ДЯ в Украйна - там има доста висока успеваемост, защото ползват млади донорки.

# 288
  • Be realistic - plan for a miracle.
Момичета, след опит на ЕЦ съм, без медикаменти, само таймираща.
Чакам цикъл около 2 ноември и ще отида на преглед, за да видим всичко чисто ли е след последната пункция.
Следващото, което Сенкова ми предлага е стимулация с Перговерис по 75 мг.
Аз не се чувствам готова и знам колко зле реагирам към всякаква стимулация цялостно като организъм, та...
Ще го мисля и ще реша, но исках да питам някой от тук, който е с НЯР дали е имал такъв тип стимулация и как му е повлияла.

# 289
Момичета, след опит на ЕЦ съм, без медикаменти, само таймираща.
Чакам цикъл около 2 ноември и ще отида на преглед, за да видим всичко чисто ли е след последната пункция.
Следващото, което Сенкова ми предлага е стимулация с Перговерис по 75 мг.
Аз не се чувствам готова и знам колко зле реагирам към всякаква стимулация цялостно като организъм, та...
Ще го мисля и ще реша, но исках да питам някой от тук, който е с НЯР дали е имал такъв тип стимулация и как му е повлияла.

От 8-те ми стимулации само една стигна до ембрион и тя беше с  Перговерис. Ембриона не се имплантира , но преди тази стимулация не бях стигала до ембрион.

Дончева, обикновено зависи доктора и клиниката с какви банки работят. Аз нямах опция с българки донорки, например. Не исках да ходя в друга клиника и да започвам от нула с нов доктор, затова подадохме документи за банката, с която работи.

# 290
Прего, моята приятелка с Перговерис 150+ Гонал 225 извадиха 3Я. Оплодиха само 1Я като ембрионът не достигна до 5-ти ден.  Всичко е много индивидуално. Тя също не е доволна от стимулацията, която бе в Турция...., смята че има нещо сбъркано. Според нея е приемът за Кломифен цитрад 2х1т. за 5 дни (първите дни от стимулацията, ведно с инжекциите).

# 291
Кломифена и Летрозола за естроген блокъри. На жени около и над 40 обикновено естрогена им е по-нисък в сравнение с 20-30 годишните , та аз не виждам никакъв смисъл от стимулации с тях. И аз имам такива стимулации и никога не са имали желания ефект.

# 292
  • София
В Турция имам 3 опита, два с ковбинация от Перговерис +Гонал, третия само с Перговерис. Първите два имах по 5-6 Я и до 5ти ден оставаха 1-2-3Е, но след ПИД нямаше здрави. От третия имах 5 Я, всички се оплодиха и до ПИД стигнаха 4Е, 2 бяха здрави, в момента на 46г. съм бременна с единия от тях. При мен варианта само с Перговерис проработи.
Според мен е строго инсивидуално.

# 293
  • Be realistic - plan for a miracle.
Благодаря, момичета.

# 294
Честито ,Дончева ! Леки бременност и раждане .

Имам позната на 42г. И тя е бременна в момента от стимулация с Перговерис.

# 295
Здравейте и от мен. На 42 години съм и щях още миналата година да почвам опити, докато АМХ беше 1,1, но ми откриха автоимунно заболяване и ходих по мъките 1 година и даже още не съм си разрешила там проблемите. В крайна сметка в някаква тотална паника реших, че почвам сега от септември, за да замразим ембриони. За жалост АМХ беше паднало на 0,4, направо се беше срутило, но имаше антрални 7-8 някъде на 3 ден от цикъла. Да, обаче имунолозите не дадоха зелена светлина да почна силна стимулация, а ми дават да опитвам или с лека стимулация (мини инвитро) или естествен цикъл. Опитахме един път с Кломифен и имаше 4 фоликула три дена преди пункция, като един беше 18, а другите между 15 и 12. Да, но при събуждането от пункцията ми се обясни, че нямам нито една извадена яйцеклетка. Не ми обясниха защо така е станало. Бях още упоена и неадекватна. Казаха ми също следващ опит на естествен цикъл и си мисли за донорска яйцеклетка. Това ми дойде като кофа със студена вода в този момент. Сега съм в голяма дилема изобщо какво да правя. Мисля пак и да се срещна с имунолозите, защото те хем казаха в момента няма активност на автоимунния процес, хем не ми дадоха да направя по-силна стимулация. А и самата лекарка като го чу това я усетих, че не й се занимава много с моя случай. Сега ще опитам на естествен цикъл, но вероятно ще искам после смяна на лекаря. Търся и мнения за други леки стимулации, които са възможни ако не дават силна стимулация. Искам да съм максимално информирана.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 12:16 от lovely

# 296
От последните статии, които наша съфорумка беше пуснала, този Кломифен въобще не се препоръчва при жени с ниско АМХ.
Върни някоя страничка назад в темата и сама прочети.
В коя клиника прави опита и при кой лекар, ако не е тайна?!

# 297
От последните статии, които наша съфорумка беше пуснала, този Кломифен въобще не се препоръчва при жени с ниско АМХ.
Върни някоя страничка назад в темата и сама прочети.
В коя клиника прави опита и при кой лекар, ако не е тайна?!
Да, видях мнението за Кломифена и се ядосах, че док не е обсъдила с мен други варианти, а само този ми го даде и директно оттам иска естествен цикъл. Освен всичко друго самия кломифен ми даваше странични ефекти и очите не ги усещах като хората и още не ги. И си викам браво - накрая ще изляза от тази история с един бонус - влошено зрение.
Ще споделя малко по-нататък кой лекар и клиника ако нямате против, че сега ме е страх буквално да не прочете някой нещо тук и да се присети за мен, защото съм малко по-специфичен случай (може и да е смешно опасението ми, но вече не знам какво да си мисля, много съм стресирана). На лично бих споделила.

# 298
Може да проверите т.нар. "progestin primed ovarian stimulation" (PPOS) - сравнително нов вид стимулация (2015 някакъв лекар в Китай я беше приложил за пръв път) в която се приема прогестерон и по-лек микс от гонадотропини (FSH и LH и евентуално hCG). Води се лека и се препоръчва при poor responders което включва в дефиницията си нашата възрастова група и/или ниско АМХ и разни други. Ползва се медроксипрогестеронов ацетат (Medroxyprogesterone acetate - MPA) който мисля че имаше някакъв добър ефект за стимулации при автоиммунните заболявания, но аз нямам опит с такива и не мога да се изкажа.

Има малко проучвания но всичко сочи, че PPOS е поне толкова успешна колкото стандартните методологии на стимулация (напр FSH + гонадотропин агонист) даже има индикации, че се постига по-високо качество на Я.
Ако има някой с опит с такава, моля да сподели, защото иначе научната информация е оскъдна..

А това за лекарите, че масово не се обсъждат с нас курсове на лечение е факт. В България е на особени висоти, въпреки, че и в Турция си е горе долу така. Там поне спокойно ти отговарят на въпросите, до като тук направо все едно ги удряш в сърцето като им поставиш под съмнение надрасканите рецепти.

# 299
Lovely,
Много съжалявам , че сте минали през това. Един от най-лошите спомени в живота ми беше да се събудя след пункция с нито една извадена яйцеклетка. Броя на антралните  фоликули може да е нормален за годините ви , но гаранция че фоликулите съдържат яйцеклетки няма. Количеството на фоликули няма общо с качеството на яйцеклетките ,също. С мъжки фактор ли сте ?

Общи условия

Активация на акаунт