Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 22

• 49 632
  • 733
  •   1
Отговори
# 720
Пред нервна криза съм да чакам резултати от ПИД Animal See No Evil Иначе последната стимулация в Мемориал беше прекрасна. Аз бях в добра кондиция, след като сама си открих тежък дефицит на Витамин Д и месец изкарах на ударни дози от 20,000 единици (въпреки, че от две години влача изследванията ми по куп лекари). Акупунктурата ми повлия също много добре. В Мемориал настоях да съм при др Юджел и изключително внимателно ми проследи всичко, Ф вървяха добре и равни, за пръв път не се подувам и не ме боли нищо, от пункцията се възстанових бързо без никакви странични ефекти. Анестезиолога също уважи молбата ми да ме приспива само с Пропофол (от Золамида последният път ми беше замаяно 2 седмици).
Говорихме много и с главният ембриолог в Мемориал за ПИДа, защото всяка лаборатория е различна и исках да знам за тяхната практика. Той твърди, че са си правили експеримент преди години да вземат биопсирани анеуплоидни Е и да ги тестват изцяло, с вътреклетъчна маса и всички клетки и резултатите са били категорични, че ако е анеуплоиден в трофектодерма, е анеуплоиден и във вътреклетъчната маса. Та се съгласих да тестваме въпреки, че чета всевъзможни алтернативни научни статии. Включае в Щатите тече процес срещу ПИДа като процедура, който евентуално ще го деприоритизира в много клиники. Не знам вече и аз какво да мисля...
Само ме притеснява, че много Е загинаха на 5ти ден. Почти всички Е се развиха до ден 5 и изведнъж окапаха. Знам, че някаква част е заради генетични аномалии но ме притеснява дали има друг фактор който погива и здрави Е (митохондрии, ДНК фрагментация в сперматозоидите)?

# 721
Пред нервна криза съм да чакам резултати от ПИД Animal See No Evil Иначе последната стимулация в Мемориал беше прекрасна. Аз бях в добра кондиция, след като сама си открих тежък дефицит на Витамин Д и месец изкарах на ударни дози от 20,000 единици (въпреки, че от две години влача изследванията ми по куп лекари). Акупунктурата ми повлия също много добре. В Мемориал настоях да съм при др Юджел и изключително внимателно ми проследи всичко, Ф вървяха добре и равни, за пръв път не се подувам и не ме боли нищо, от пункцията се възстанових бързо без никакви странични ефекти. Анестезиолога също уважи молбата ми да ме приспива само с Пропофол (от Золамида последният път ми беше замаяно 2 седмици).
Говорихме много и с главният ембриолог в Мемориал за ПИДа, защото всяка лаборатория е различна и исках да знам за тяхната практика. Той твърди, че са си правили експеримент преди години да вземат биопсирани анеуплоидни Е и да ги тестват изцяло, с вътреклетъчна маса и всички клетки и резултатите са били категорични, че ако е анеуплоиден в трофектодерма, е анеуплоиден и във вътреклетъчната маса. Та се съгласих да тестваме въпреки, че чета всевъзможни алтернативни научни статии. Включае в Щатите тече процес срещу ПИДа като процедура, който евентуално ще го деприоритизира в много клиники. Не знам вече и аз какво да мисля...
Само ме притеснява, че много Е загинаха на 5ти ден. Почти всички Е се развиха до ден 5 и изведнъж окапаха. Знам, че някаква част е заради генетични аномалии но ме притеснява дали има друг фактор който погива и здрави Е (митохондрии, ДНК фрагментация в сперматозоидите)?
Колко ембриончета изследвахте на ПИД?

# 722
Sahara_2087, petiapetrova1965, благодаря ви за съвета, сърдечно оценявам! На този етап съм решила, че Турция не е вариант за мен. Там не практикуват процедури на ЕЦ. Чела съм и отзиви на жени в моята ситуации, които буквално наричат стимулациите там "изпържване на последните останали яйцеклетки", от което аз желая да се предпазя. Имам чувството, че и там успеваемостта след 40 не е ударила в небесата. Имам вяра на д-р Станулов като казва, че силна стимулация ще е в моя вреда предвид на почти изчерпания резерв. Засега оставам при него. Съгласна съм, че качеството, а не количеството Я са определящи. Времето (макар че нямам никакво) ще покаже дали изборът е бил прав или погрешен.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 14:46 от Grateful

# 723
Sahara_2087, petiapetrova1965, благодаря ви за съвета, сърдечно оценявам! На този етап съм решила, че Турция не е вариант за мен. Там не практикуват процедури на ЕЦ. Чела съм и отзиви на жени в моята ситуации, които буквално наричат стимулациите там "изпържване на последните останали яйцеклетки", от което аз желая да се предпазя. Имам чувството, че и там успеваемостта след 40 не е ударила в небесата. Имам вяра на д-р Станулов като казва, че силна стимулация ще е в моя вреда предвид на почти изчерпания резерв. Засега оставам при него. Съгласна съм, че качеството, а не количеството Я са определящи. Времето (макар че нямам никакво) ще покаже дали изборът е бил прав или погрешен.
Моя близка е в Турция, с изчерпан резерв е като мен, 0.08. и е на 40 г. Прави стимулация, но мисля че доста по-лека. Извадиха 5 и се оплодиха 3. За съжаление първия и опит беше неуспешен, но смятам, че доста добре дозират стимулациите, там където ходи тя.

# 724

Изумена съм от това,което казвате.Стимулацията ми беше с изключително ниски дози,говорила съм с доста познати на стимулация в България,които бяха на 4,5 пъти по високи дози от мен.Ваше право разбира се е да прецените къде имате доверие и къде искате да се лекувате,желая ви искрено да се случат нещата бързо и лесно!

# 725
  • Be realistic - plan for a miracle.
Всичко зависи къде ще попаднеш, явно. Множеството турски лекари си знаят мощна стимулация и това е, но това не означава че и там няма специалисти по ЕЦ.

# 726
Моя близка е в Турция, с изчерпан резерв е като мен, 0.08. и е на 40 г. Прави стимулация, но мисля че доста по-лека. Извадиха 5 и се оплодиха 3. За съжаление първия и опит беше неуспешен, но смятам, че доста добре дозират стимулациите, там където ходи тя.

Знаете ли с какви препарат и доза са я стимулирали?

# 727
Здравейте,

да се отчета, но като гледам резултатите (не че много разбирам) не е това което се иска май.

Стимулация с Летрозол и Гонал Ф  досега 5 дена от 2ри ден на цикъла - сега е 7ми.
Имах 5 антрални, днес два са изостанали и има три с 11, 15 и 19 мм - не са слушали хич.

Биха ми Оргалутран след обяд и сега чакам обаждане.
Мижав ми се струва естрогена и от тия 3 фоликули единия някак си се беше залепил за другия. Аз съм крива и цял ден в срещи с програмисти, но се опитвам да не ми личи.

Ето резултати:

Това е от мен. Ще си кривея тая вечер май

Поздрави

# 728
Petya, доколкото знам естрогена е нисък при стимулация с Летрозол и се калкулира по друг начин. Моят при стимулацията беше 440 при подобни фоликули. Един 19 мм, един 15 и един 13 мисля че бяха. Годна яйцеклетка имаше само в този 19 мм, извадиха още 1 недоурзяла, а най-малкия тотално беше изчезнал до пункцията.

# 729
Petya, доколкото знам естрогена е нисък при стимулация с Летрозол и се калкулира по друг начин. Моят при стимулацията беше 440 при подобни фоликули. Един 19 мм, един 15 и един 13 мисля че бяха. Годна яйцеклетка имаше само в този 19 мм, извадиха още 1 недоурзяла, а най-малкия тотално беше изчезнал до пункцията.

Моите са абсолютно същите размери, ха. Защо тогава дават летрозол, нещо не схващам.

# 730
Понеже утре може да не мога да я пусна
НОВА ТЕМА

# 731
Благодаря ти ДжудиМ. При мен явно фактора години ще е основното препани камъче, защото вадим яйцеклетки, но в повечето случай оплождане няма...
Което ми е странно, защото на последната пункция ми казаха, че са извадили 4 яйцеклетки, 2 от тях ми казаха директно, че не са годни, но другите две уж били хубави.
Така и не се оплодиха и те.
Мъжа ми е със Major Oligoteratozoospermia.
За друга болница в България не съм мислила, защото навсякъде чувам, че не са щастливи от пациенти на моите години. Отделно вече се убеждавам, че освен лекаря, са много важни и ембриолозите...
Дай боже всички ни да успеем да сбъднем мечтите си Flowers Four Leaf Clover

Soulface, щом хормоните са ти добре и имаш такова амх на 42 години шансовете са ти големи. То аз на 36 съм вече с такова амх. Каква ви е диагнозата за мъжкия фактор? Аз за Турция не мога да те посъветвам, защото нашия успех стана във Франция тогава там живеехме, честно казано и аз съм объркана накъде да поема в България за опити за второ детенце ❤️ Пожелавам ти от сърце съвсем скоро да сбъднете мечтата си. А защо не пробваш друга болница преди да опитате с Турция?
quote author=Soulface link=topic=1644040.msg49291818#msg49291818 date=1739204139]
Момичета,
за момента само ви четях, но в крайна сметка реших, че е време и аз да се включа в клуба.
След 3 месеца навършвам 42 години а започнах борбата от края на 39.
С ниско амх съм 0,69, останалите хормони са ми ок.
За период от две години, преминах през незнайно колко процедури на естествен цикъл и две процедури стимулиран такъв. Всичко в болица Надежда при д-р Стаменов.
Резултата от естетствения цикъл ми бяха 2 тридневни ембриона, трансферирани и завършили с мисед 6-та седмица. Правих изследване на абортивния материал. Хромозомна аномалия.
За съжаление от двата стимулирани цикъла извадихме общо 7 яйцеклетки, 3, негодни, 4 годни, които изобщо не се оплодиха.
Имаме и мъжки фактор за разкош.
Чудя се накъде да поема. Да търся ли опция за Турция, да гледам ли към ДЯ вече.
Пия какви ли не добавки, на специален режим съм за хранене, спортувам, общо взето всичко възможно. Да резултат има, защото ако до преди една година се виждаха само по 2-3 фоликула,  в момента антралните са 5-6/бр., но само това е промяната. Оплождането не се получава, което не знам дали е от моите яйцеклетки или от сперматозоидите на мъжа ми.
Знам, че по объркана и по сама не съм била в живота ми...
Споделете къде в Турция е добре да се отиде. Имат ли някакви статистики за успех на нашата възраст. Знам, че всичко е Божа работа, но все пак...
[/quote]

# 732
Понеже утре може да не мога да я пусна
НОВА ТЕМА

Ще пусна да заключат тази

# 733

Моите са абсолютно същите размери, ха. Защо тогава дават летрозол, нещо не схващам.
Летрозола спира естрогена.Дълга е, но е нормално. За това е по нисък. Варианта е малкия 15 да стане 18. Ако има възможност да я сложат в среда за доузряване ако преценят ембриолозите че малко трябва. Но една ще има съсъ сигурност. Така или иначе до 10 мм се водят в момент на селекция и вероятността от 5 примерно да останат на 5и ден 3 е голяма даже и по малко. Получава се и конкуренция и с растежа подтискат растежа на по малките.

Общи условия

Активация на акаунт