Стани богат - тема 21

• 22 805
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
  • Другата България
Това идвах да пиша.
Въпросът е за телефонен жокер, перфектен въпрос за гугъл.
Два напразно изхабени жокера.

Пренавит си, Емо. Явно адреналинът си казва думата.
Но си със страхотна обща култура, ерудиран човек, интелигентен.
Чак мен ме е яд за двата жокера.

# 316
EmBrother, поздравления за достойното участие. Без лигавене, без глупости и кифленски пози.
Ето това очаквам от това предаване – не само да си пробвам знанията, но и да науча много нови и интересни неща.
Благодаря!
Докъдето и да стигнеш, наистина ще останеш като един от открояващите се участници.

# 317
  • София
Благодаря, че ме изтърпяхте. Утре още мъничко.
За върховете. Въпреки, че уж си бях намислил и някакво поведение - там доста от намисленото ти се изпарява. А и разговорите с Кън са още повече (и все пак, доста показаха) и някак "стратегиите" ти потъват за сметка на разговора... Самата фраза, че който пуши пред компютъра, а не ходи по планините май не я чух - но подобна имаше.  Трябваше просто да мигна за 4-5 сек. (отхвърлих Родопи, не говорих за Рила, бях се насочил към Пирин) и да поискам 50/50. Шансовете щяха да са повече.
Там - защо не тел.Ж? Добре че не го взех там, при незаключена сума изобщо. Следв.въпрос касаеше (според Уикито, както после се оказа) едно от 140 тракийски племена. И беше 200%-ов въпрос за тел жокера. Така заключих.
За тениската ми. Точно това е надписа - и си е мн.специална тениска (носи се само в спецслучаи - например като съм жури на рокфеста на Милена в Маймунарника). I may  be old but I got to see all the cool bands Hands Metal
За сканди трилърите. В тамошната тема ги има линковете, но ще ги дам и тук. Това е текст (2022 г.) - "гид" (сюжети и реалност)  и, момичета и момчета, има прилежни цитати от темата в "бг мама". Първата част е какво се чете/гледа. А втората - с много данни и статистики от интернета - кое как е наистина из тия държави...
Сканди-трилърите като гид в северния мрак (ЧАСТ ІІ)
или ловци на глави в капан отвъд моста (в Оффнюз, в 2 части - в началото на втората има линк към първата)
https://offnews.bg/nashite-avtori/skandi-trilarite-kato-gid-v-se … d0%86-776555.html
Пълният текст (нередактиран заради някакви си политкоректни опорки; впрочем и в ефира на СБ са махнали примера ми за Дания и хилядите стерилизирани жени-имигрантки през 60-те години)
https://www.academia.edu/79049954/%D0%A1%D0%9A%D0%90%D0%9D%D0%94 … 1%81%D1%82%D0%B0_
Аз пък ви се покланям. До утре.

# 318
EmBrother, радвам се че те "познавам" виртуално. Не разглеждам профилите на участниците във форума и за мен беше изненада, че си единият от авторите на Цветя от края на 80-те.
Страхотен труд!  Издирил си групи, които вероятно по - младите участници във форума не са и чували.  Бедствен Район е една от тях.

# 319
Brother, за стерилизираните жени /не само имигрантки/в Дания се говори в един от романите на Юси Адлер-Улсен. Хората си го признават и пишат за това. Каква политкоректност!

# 320
Em, много беше интересно представянето ти  според мен. Но мисля, че този приятелски разговор те разконцентрира. Да, приятен разговор, няколко сравнително по- леки въпроси и хоп- не можа да прецениш кой точно жокер да ползваш. Не съжалявай, достойно се представи.

# 321
Поздравления и от мен! Свалям ти шапка, и го казвам като човек, който вече е бил в студиото на СБ и го знам какво е напрежението. макар и ти като приятел с НК сигурно не си бил под чак такъв психологически натиск. Поздравления за чудесната ти игра! Това, че така си преценил да ползваш жокерите е емоционално решение и се взема на мига, всяка предварителна стратегия отива на кино.

# 322
Поздравления за играта, Емо, и за интелекта и знанията ти. Антологията съм я чел, даже съм я продавал навремето, като работех по книжарниците и книжните борси. Още веднъж респект за теб, интересите и постиженията ти.

# 323
  • София
Първо, линкът към днешното ми появяване на стола (излязъл е вече):
https://vid.btv.bg/btv/2024/03/28/Stan40_2_1711644669-1.mp4
Ако не ви е досадно, отговарям (и разсъждавам) по някои ваши питанки:
Скрит текст:
@Merri_An (#315) - сега, след време, но си е мое разсъждение, не толкова "пренавит" - доста увлечен в общите разговори, които ме изнесоха извън някои предварителни нагласи. (Сега да си кажа честно: отидох и за да кажа какво съм свършил за БГ рока, 2-то поколение, заради тях, и това трябва да се знае и да го има. И Кън ме предразположи съвсем искрено в тази тематика. И ще повторя, че говорихме още повече, това - може би - изигра недобра роля в чисто игровия момент.)
"Како", благодаря ти за думите! Те ме стоплят повече от всичко друго.
@pep_si - и на теб благодарности. Това е трудът на хобито и живота ми. Ако искаш няколко парчета на "Бедствен район", пиши ми на лични с мейл, ще ти ги пратя прикачени. И съм щастлив, че някой ги е чувал.
@Road N17 - ами, благодаря и на теб и от името на издателката ми. Останали са едни не повече от 300 бройки (от близо 2К) и след това ще стане антиква.
Тук можете да чуете признати и непризнати групи, които са на първите 3 места в Блек топ чарта ми м/у 1990 и 97-а год. Б.район, Н.Генерация... и такива, които не сте чували и няма и да чуете... https://youtu.be/GXIcx7xxW9I
@W - да де, ама в "официалната" публикация (и в примера в самото предаване) ги махнаха...
@chimaera - писах го по-горе. Мн.точна преценка, но после си дадох сметка за това.
Имайте предвид, все пак, че в деня на записа не бяхме гледали още нищо от "растартираната версия". Но и онова, което пиша в темата - че при 50/50 човек трябва да помисли съвсем мигновено и да го поиска - без лакърдии на глас, ми дойде след като си правих "разбора" у дома. Т.е. като препатил.
"Иване" - точно тъй е. А и бях си решил, че ЖЖ ще ми е пръв, или само за "новите музики", които не слушам - но можеха да ме хлъзнат в тях, заради работата ми. Ние с човека се познаваме от 87-а, но по конкретния повод се видяхме на паркинга пред залата. Преди началото на записа не знаех какво да очаквам от "приятелството с Кън" - бил съм му работодател в Дарик; нож с 2 остриета е.
Ха, благодаря и за статията за фестивала на "докторските рок групи", но е вече от 2022 и само 3 са от по-стари членове (а има и липси - напр. "Делта форс", после "Група Оффроуд" - призьори от Блек Топ класацията - 1990-97 и с хирург, оперирал баща ми приживе). Това е като с момичешките групи у нас в периода 1987/92-93 г. - точно и само 2: ученички от Разград ("Спектър") и едни от Ямбол ("Сома") - преди да се появят 1-2 на Нели Воева и приятелката й от Русе инцидентните гърл-банди. Не броим нищо от попмузиката (и естрадата).
Страхотни хора, съмишленици и приятели намерих тук. Безценно!

# 324
  • тук, на мястото си
Емо, чудесна игра до тук! Поздравления! Такива хора като тебе искам да виждам в тази игра. Не защото се знаем от тук, а защото се вижда, че си начетен човек.
Предполагам ролята на Кънчев е да обърква участниците, не да им помага.

# 325
EmBrother, вече Емо, поздравления!
Уверявам те, че мнението ми не е пристрастно, камо ли ласкателство – опазил ме Бог!
Възхитена съм от ерудицията и интелекта ти!
Различен си от всички участници до сега!
Ще ми се поне 1/4 да бяха като теб и тогава СБ щеше да бъде друга игра.

И... по традиция, не мога да не критикувам и да не се възмутя от „нещо си”...
Мисля, че поне 2 от въпросите ти не бяха за първо ниво (до 500). За „памфлет” и „делегиран бюджет” колко ли от предишните участници, щяха да отговорят без помощ, като си спомним за нивото им?!

Бъди здрав, Ем и се гордей с достойното представяне!
Чакам продължението и дано са те оставили да говориш повече извън въпросите!

Последна редакция: пт, 12 апр 2024, 01:42 от Ирини

# 326
Поздравления за многоуважаемия EmBrother(господин Братанов)!
Толкова емоции се преплетоха, получи се буквално своеобразен подкаст, удоволствие беше да се чуят толкова хубави и ценни неща свързани с българската музика и не само.
Ерудицията и високият морал бяха на висота!

Приятни въпроси в средната земя, поизпотиха го малко с върховете, но няма какво да се направи, важното е че дори и с цената на два жокера играта продължава.
И аз съм на мнение, че въпросът беше супер подходящ за жокер Обади се на приятел/Google-жокер, но щом господин Братанов спомена, че така и така решил, че първо ще използва ЖЖ - просто това е била стратегията.
Така или иначе чакаме с нетърпение продължението утре!

Дамата
Приятна жена, средноинтелигентна(но трудолюбива и съвестна ми изглежда, което е важно), плаха на моменти, много добре си използва жокерите и толкова. Можеше и да не рискува, но...

6 - 7 часа разлика, ясно.
7 - Спортен въпрос, Ипон(с нещо и биографията на Бойко Борисов да е полезна, хаха) ясно.
8 - Бях 30% Деймън и 70% Уолбърг, но вероятно щях да използвам жокер Google.
9 - Доберман е популярен факт като цяло, пък и останалите бяха ясни, че са географски обекти.
10 - Интересен въпрос за 5 К, за който си трябват повечко знания/обща култура.
В случая отговор А(имат два мандата) веднага отпада, защото знам че Картър има само един мандат.
Бях 80% за Нобелова награда за Мир(понеже знам че Обама, Рузвелт и Картър имат) и 20% за Имат само една съпруга(на база, че повечето президенти доколкото знам са със стабилни/дългогодишни бракове).
За родени в един и същи месец - изглеждаше доста наивно в случая, де юре възможно, но пред останалите опции направо абсурдно.

# 327
Не можах да гледам снощи, но сега ще изгледам епизода.

# 328
  • София
Жената:
Седем часа разлика ; Джудо ; Марк Уолбърг или известен като Марки Марк ; Доберман. Много добра игра без да блести. Хареса ми. Знаех отговорите. Не знаех за президентите. Но това президент на САЩ и нобелова награда за мир ми е оксиморон.
-
Наш Емо 🙂
Много ми харесаха коментарите ти, личи си когато човек с богата обща култура говори, а имаш и изказ и живец в себе си. Браво! Мисля, че и Ники Кънчев те хареса.
Имаше два гадни въпроси до 500 лв. а при този нов сезон с Кънчев такива почти няма...
Ами аз за Медикус не знаех за директен отговор ; СУ и Песен за огън и лед са ясни. Хей, да се заемеш с Колелото когато имаш време, като мен... 😀 Ех, как ме е яд, така треснах бюрото. Защо, защо не използва телефонен жокер за пустите върхове... Ама да, лесно е през ТВ-то...

# 329
Em,
И мен ме хвана яд, че Пирин те препъна така. Но пък такова ведро присъствие, че голяма работа!
Хубави въпроси иначе, приятна беседа успя да направиш с толкова неприятния Кънчев. Все едно ти водеше. Браво.

Общи условия

Активация на акаунт