Отговори
# 90
Еееее, писах, писах и Камелия с едно натискане ми съсипа труда.

Здравейте! Няма оправдание за мойта липса тук, но да ви кажа, че по чудо ми се отвори сега сайта. Не ми се отварят никакви бг- сайтове. Нито АБВ-то, нито Джобс, нито Гювеч...
Може би затова не мога да си оправя и подписа. А така ми се искаше да се похваля с моите вече 52 кг, т.е. -6кг от 21.01. насам. Една седмица след операцията само съм била извън режима на Дюкан и съм яла супички, картофено пюре и сокове, но не си върнах нито кг. Сега пак съм в режима.
Върнах се на работа от четвъртък. Утре съм пак. Нямаше как. И без това трябва да връщам пари за февруари от взетия аванс, не можех да си позволя да не ходя и от 1.03. На нощната ми беше малко уморително само. Иначе колежките ме щадят и глезят.
Вожда ми има също здравословен проблем, но след утрешната му среща с хирурга ще ви разправям.
Нещо ми омръзнаха тия болести и простотии от Нова год. насам. Вече незнам къде да ходя, да паля свещи и да се кръстя. Май ще влезна в някоя джамия, ще се надупя на някое килимче и ще се помоля и на Аллах, пък може и да помогне. И без това не ям отдавна свинско, махам си всички косморляци, живея като ханъма, обичам баклава, мъжа до мен е вече почти евнух от скапания живот....

Рени, дано Ванката е добре и се е разминал с всичко.
Доре, дано и Викито да се е подобрил от инхалациите. Какво стана с този Вики? И той като Андреята- мъжка му работа, кекава.
Не им се ядосвайте много, ще ги израстнат болестите. А и вие за вторите дечковци, както е казала Аня, ще сте вече по- подготвени и няма да се шашкате толкова.

Креми, кога ти е термина? Как се казваше свекър ти? С мъжките имена май е по- сложно за измисляне, особено ако трябва да е обвързано с определена буква. Виктор не ти ли харесва?
За далаверката с бъбрека няма как да се засегна, знаеш че нося на майтап като муле. На пакистанец точно...надали, не са от изчезваща нация.
И като дойдеш есента в София, да ни издадеш къде ще отседнеш, за да спретнем една сбирка по женски.

Като казах сбирка, кога ще се сБИРАме? Не ни ли е време вече? Ще минат вече 3 мес. от предишната, децата са пораснали и променени, трябва малко да се разнообразим, не мислите ли? Има и нови мами, може и те да искат да дойдат. То докато се организираме и ще дойде Великден!

Вили, я си стой на новата работа, що въобще се чудиш? Не ми казвай, че ти се занимава с ученици- олигофрени. А и нали няма да пътуваш толкова много, познаваш се с колегите ти, имаш нормална работна атмосфера, това е мн. важно.

Драгановаааа, пак ли си би камшика, маааа?? Какво се моташ по цял ден не мога да разбера. Не ми казвай, че деня ти минава в чекнене с тае-бо???

Милички, не мога да пиша от тая моята мома. А и трябва да порина кочината. Дано на следващото ми сядане да ми се отвори сайта. Иначе ще трябва във вторник през нощта от работа да влизам тук (ако старшата не е активирала паролата).
Пожелавам ви само хубави работи, да не чета за болести, особено за децата. А за най- малките бебочета - целувки по розовите дупета!

# 91
Хей мЪ, нА, пак се включвам за малко и пиша избирателно, че не мога да следя темата редовно, пък и съм много назад с материала.  Embarassed  Grinning

Кали, кърменето при нас със Сияна е доста по-различно от първия път. С Мариелка беше ясно - през 2 часа, включително и нощем - тя сама си искаше така, режим не съм правила. Кърменето при нея бе всичко - и за ядене, и за пиене, и за приспиване, и болкоуспокояващо, и разсейващо...При Сияна не е така.

Първо - кърмим се безобразно безразборно.  Crazy Laughing Няма правило, нито логика. Суче лакомо 10 минути да речем и мисля, че ще спи поне час и половина - ама не, след 20 минути пак мрънкоти за ядене. След час - отново, и така...по цял ден.

Нощем обаче не суче.  Shocked Заспива към 23 часа сериозно - към 3 или към 5 часа сутринта може да се събуди да дриска  Laughing (почва да се пъне и охка, изстреля си залпа в памперса и аз използвам момента да й набутам гърдата в устата, че много ми се пълнят на такива големи паузи), сменяме памперс и откъртваме докъм 8-9 часа.  Flutter С едно полусънно кратко цоцкане към 7 часа да речем, но по-скоро я залъгвам да поспим още малко, колкото да се задоволи някакъв глад.

Има и рефлукс - постоянно връща мляко. И колики.  Tired Зверски. Нищо не я успокоява. Гърда не признава в такъв момент (а Мариела така се кротваше), нищо не признава всъщност. Рев и пищене. Люлеем на ръце, гушкаме, носим на рамо, пускаме сешоара, топлим и коремчето - нъц. Пробвахме със Саб Симплекс - не работи, сега съм купила Бейбинос - не мога да вдяна още помага ли... Tired Всеки ден е нещо различно. Една вечер реве с часове, на следващата е кротка и поспалива. До сега сутрините е поспалива и спокойна, но тази сутрин се събуди с рев в 6 часа, после пак - в 8 часа...А нощем спим.  Mr. Green

Четох, че рефлуксът правил бебетата по-неспокойни, явно им причинява болка. Иначе наддава добре - 1350 грама и 5,5 см е дръпнала първия месец.  Blush Ми с това безкрайно ядене.  Laughing

Аня е права, като пише колко по-лесно е с второ детенце. Особено ако и разликата е по-малка - всичко ти е "прясно" като навик, усещане; все още имаш отработени движения, набрал си инерция, както се казва.  Mr. Green Емоционално и психически майката е много по-стабилна, уверена, спокойна. С бебето нямам почти никакви притеснения, по-големи дертове е Мариелка с нейния бебешки пубертет.  Laughing
Иначе у дома се справяме самички почти цял ден. Понякога идва свекървата или майка ми за по 3-4 часа да помогнат с разходките навън и с приспиването на каката, но и сама съм се справяла. Вярно, че не е лесно, но се намират начини.

Слингът у дома примерно много ми помага, ако съм сама. Мога да домакинствам (да готвя за Мариела, да я храня и да чистя) и Сияна да е в слинга. Че и тя, като кака си, ни признава такова нещо като да си лежи кротко и да си съзерцава тавана.  Wink

Креми, имаш ли желание и мотивация, ще има и начини.  Grinning Бъди сигурна, че ще се справиш, веднъж си го правила.
А защо да се страхуваш от недохранване? На мен пък ми е много по-спокойно - не следя милилитри изпито мляко, колко пъти е яло детето, какъв грамаж и така нататък. Следиш само дали пишка и ака редовно, има ли бузки и розов тен- чудесно е. Щом наддава на килограми и сантиметри,  е ОК, важното е да не сваля грамчета. Храненето на поискване за мен е голямо улеснение, макар че наистина си вързан за детето и то за теб, но така е. Като поотрасне и детето си изгради някакъв режим, може да се оставя за по 2-3 часа на някого друг или за повечко - с изцедена кърма в шише за запас. Но аз винаги съм си ходила с Мариела - на гости, по заведения (не опушени, за летни заведения пиша), по магазини, само на кино не съм я водила. Кърменето много ме улесняваше, особено до годинката - знаех, че гладна няма да остане, където и да идем, че ако не желае определена храна, не е голяма беда или ако не яде определен грамаж пюрета/каши, защото кърменето до годинката бе приоритетно в менюто...

А иначе, дори и 5-6 месеца да кърмиш, е чудесен старт за детенцето!  Grinning

Бебето зове... Mr. Green

Поздрави на всички! Simple Smile

# 92
добро утро и добра седмица мамчета и дечица  Hug

дано болните да са вече оздравели и само приятни моменти да имат

при нас нищо ново под слънцето...показваме ХАРАКТЕР и сме страшно настоятеулни в желанията си..то не че не трябва да е така..но много е гадно когато желанията ни не се ПРИПОКРИВАт...  newsm78 най сме трудни с ТОАЛЕТИТЕ...не ще да облича какво и да е..трябва тя да си ИЗБЕРЕ дрешките...
я кажете какво се прави ако имаш ЕЧЕМИК на оченцето..че Диди от доста време я мъчи ЕДИН и даже мислехме че може да е нещо друго..щото от доста време само беше ЧЕРВЕНО на оченцето и но сега вече се видя че ще е ЕЧЕМИК..и ми е на мисъл да не се възпали..правят ли се някакви процедури, за да се изчисти по бързо и без проблемно...  Thinking

bouquet лека и ползотворна седмица

# 93
Изписва се мехлемче да мине по-бързо и капки за очи, да не се разнесе инфекцията, като се пукне ечемика. Нека я погледне офталмолог.

# 94
Здравейте, не съм писала няколко дни, но много неща при нас ...
Първо баба Марта мина и покрай нас, окичи ни с много мартеници, купона в яслата е бил страхотен просто, после леличките така ми хвалеха Никол, че поне 10 пъти ги попитах, дали са сигурни че за моето дете говорят ... в къщи е пълен обрат .. няма го въобще послушното дете, за което те ми говорят ... Както и да е .. По едно време облекли Никол и още някои деца в носии и ги водили да честитят 1-ви март на кмета, в старческия дом .. давали им лакомства, а те танцували, пеели ... Днес са излезли снимките им, но Никол не е на ясла и утре ще ходя да си ги взема ... Аз им бях оставила и моя апарат, та имам няколко снимки, но в носия са само 2, едната от които е супер размазана, другата става ..
Никол в 12:30 през ноща ми вдигна 38.7, но с 1 лъж. Нурофен я свали бързо ... До момента няма, но днес сутринта я заведох да я прегледа докторката  .. каза че й е леко зачервено гърлото, но тъй като тя е огромен противник на антибиотиците, ни предписа само Осцилококцинум и Вит.С и ако в сряда няма подобрение ще ги почнем, няма начин ... Сега ще ходя да тормозя Гугъла с някоя рецепта за гърло при малки деца ...
В събота сутринта пътувахме за Котел и снощи късно се прибрахме .. Изкарахме страхотно, направихме много снимки, времето беше готино .. Вчера щяхме да се качим до Царевец, но във Велико Търново беше такъв силен вятър и мрачно такова, чак никакво, та го отложихме за следв. път .. И така, снощи се прибрахме , къпахме се, подготвихме се за яслата, но уви ... Дано се оправи до четвъртък, че на 8 март ще правят празник с майките в яслата, а ако е болна няма да я водя ...
Това е при нас .. сега заспа и затова реших да ви осведомя за нас на бързичко ...
Ще кача снимки, но май няма да е днес, нямам настроение ...

Приятен ден на всички и до следв. път .. Peace

# 95
Привети, Момичета!

Иренката, много се радвам че вече си на линия, а леля водихте ли я с Вас на Котел, Вие май от бала не сте ходили там? Стискам Ви палци да сте здравички за четвъртък, защото Мама си заслужава това тържество. А ще носите ли букетчета за леличките и госпожите?
Мили, честит ти нов аватар!
Пимпа, 6кг са страхотно постижение, упорит човек си Ти, съвсем неподходящ аватар Си сложила, това е за заблуда на противника, нали?! И я ги стягай за нова срещичка, Миленката дори и клуб беше намерила преди време но нещо напоследък ни забравя.
Вили, дано по- бързо й премине на Дидката, защото сигурно й е доста неприятно и я дразни това на очето.
...направо си за възхита-майка-героиня...
Козлю, това пък как можа да го напишеш?! Аз кърмя повече заради себе си- защото така си спестявам тичането за топлене на шишетата, даването на лек- ва за сваляне на Т, за запушено носле или възпалени очета, успокояване при поява на зъбки, заспиването ако се събуди нощем, с една дума малко егоист съм. А за възхита си Ти- където имаш смелостта за втори път мама да ставаш и едновременно учиш, Вили и Пимпа- двойни мами и работещи при това, Аня и Волната Душица- кърмещи мами на по едно новородено/ Ади и Сияна/ и грижещи се за по една малка фурия вкъщи сами, Дорий- мама и с личен бизнес при това, Мили- имаща смелостта да поеме сама пътя на родителството и активната журналистика, Иренката- мама, страхотна домакиня, която намира време и воля и със спорт да се занимава, Ади и Мамарени- просто шапка им свалям как намират време за всичко, Биби, Мирка, Еленка, Миленка, Стели Мели, Пиленцето,...да не продължавам списъка че има и още.
Свободна душице, много Ти благодаря за разказа за кърменето на Сияна, дано да успееш да намериш начин за успокояване на коликите на на бебка. Да ти казвам че е период и трябва да се надрасне, Ти го знаеш по- добре от мен, затова само Ти стискам палци скоро да има успокоение на нервното стомахче.

Хубав нов ден Ви желая!

# 96
Момичета, ще празвате ли 8- ми март?

Стели Мели, как мина началото в яслата на Валю, доволен ли е?
Вили, мина ли очето на Дидката?
Мили, кога чакате подаръците от Берлин?
Иренка, нали не си забравила за снимките от красивият Котел, миналият път страхотна архитектура, къщи и природа беше показала?
Пимпа, как е работата, а Вожда оправи ли се, минаха ли кризите, нали писа че нещо май операция ще прави?
Аня, Волна Душице, а вторият път има ли пак следродилна депресия както първият или вече по- леко се кара?
Мамарени, как върви новата работа? Оздравяха ли мъжете вкъщи?
Козлю, как си Бременелке? А откога мислиш да пускаш Наталито на градинка, след 3год ли?

Момичета, а дечицата различват ли вече цветовете, кои и до каква степен?

Хубав нов ден Ви желая!

# 97
привет мамчета   bouquet

много сте се омързелили..и не влизате на ОТЧЕТ  newsm78
ние сме ДОБРЕ и окото ни даже върви към оздравяване  Hug а Диди е станала такава лудетина..вече се научи да прави КЪЛБО и е голяма радост..такова търкаляне става  Joy , другото ни любимо занимание е да се БЪРШЕМ с мокри кърпички..попадне ли и в ръцете може да УПОТРЕБИ цяло пакетче... като пистрастенеа е към тях  newsm78 не ми оставя никакви кърпички в чантата..даже и до раницата на кака си допарва... hahaha

Кали, цветове незнам дали познава...че не съм я учила аз ... а за яслата не съм сигурна че ги занимават точно с тях...май предимно ПЕСНИЧКИ пеят..че имаме доста песнички вече в репертоара ни... bowuu
Иренка, дай снимки от Котел..браво на вас , че си правите такива екскурзии, ако знаеш на мене как ми се ходи някъде, та дори и само за 1-2 дни...  Praynig
за 8 март, нищо още не съм подготвила за градината и училище..а каката си е поръчала, освен цвете и подарък за госпожата..та да видим как ще се ОРГАНИЗИРАм.... а иначе с приятелки по ЖЕНСКИ довечера отиваме на КРЪЧМА.... решихме , че точно на 8 ще е ЛУДНИЦА по заведенията и единодушно преценихме за да не се бутаме в навалицата да празнуваме ДНЕС..направихме си резервация за едно квартално кръчме и довечера сме КУПОНДЖИИ... Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 98
Здравейте мили мои,  Heart Eyes

Какво да ви кажа, толкова много напрежение и емоции ми се събраха тези дни, още в неделя, деня преди Вальо да тръгне на детска градина (не на ясла Кали), ме повикаха още в 9 сутринта на работа, така до 14ч. Тъкмо си мислех, че сме приключили и в 16 айде на ново към работа, двамата с половинката (нали сме и колеги...  Laughing) Викнахме баба му пак да го гледа, и така на работа до 19.30ч., че като се сетих... нищо не съм приготвила на детето за градината, хартии, салфетки, дрешки... нищо  ooooh! Хайде през един супер напазарувахме и бързо вкъщи... Сутринта с голямо желание моя човек отива при децата, едва успях да му събуя обувки и да му сваля якето... бърза, бърза!  Crazy Госпожата обаче, противно на моите намерения, ми каза че ще трябва да го взема понеделника и вторника на обед, защото децата репетирали за празника на мама (който мина вчера следобед) и да не им объркаме нещо явно и аз не разбрах много  Thinking А моя милост следобед пак ме викат на работа... та се мотах цялата сутрин навън, че ми беше криво да стоя сама вкъщи, и от обед започна "интересното"... Отивам да го прибера, а той реве и не иска да си тръгваме, рев голям!!! Shocked Едва го измъкнах... Прибираме се с триста мъки, не иска да влизаме вкъщи, искал при децата... Ужас! Както и да е, влязохме някак си, един час после не мога да го укротя да легне да спи... Беше много превъзбуден! След като заспа, баба му дойде и аз се измъкнах уж за малко до работа... Малко, малко ама пак превеждах до 16.30ч., документи едни, че втори, че трети... нямаше край този ден... Tired Вчера още от сутринта пък ревна от къщи, но беше много сънен като го събудих, носих го даже на ръце до градината, не иска да върви (а това изобщо не е в негов стил  Confused) Стиснал ме и не ме пуска... И там много плака, едва се разделихме...че като се прибрах като ревнах и аз... много ми стана жал, много! До обед ми беше притеснено, но само като го видях на обед, че е щастлив и всичко ми мина! Даже пак не искаше да си тръгва!  Laughing  Сутринта пак с желание отиде, но днес вече целия ден ще е там, да видим какво ще стане със спането на обед! абравих да ви кажа, че го сложиха във втора група при по-големите дечица (на около 4-5 са), има само едно мимиченце колкото него, но тя сега април ще стане на три! Директорката прецени, че там ще бъде по-добре, че децата повече ще го пазят като са по-големи! Така или иначе, в тази група ще бъде до 1 юни, когато ще сформират нова групичка мъничета, вече негови наборчета!
Дано всичко е на ред днес! Peace

Целувки за вас и ще пиша пак, като ми остане повече време свободно! Heart Eyes

Извинявайте за разбърканите ми думи, но и в главата ми все още е каша...!  Hug

# 99
Хайде и аз да се запиша  Wink

Здравейте, момичета   Heart Eyes
Нещо ме е налегнала пролетна умора ,ли - незнам, но много ме мързи да мисля  Whistling Но редовно ви чета  Wink

Утре е осми март и аз съм в треска, защото трябва да купя китки за 11 госпожи  Crossing Arms  Лошо ми става, като си помисля, че трябва да дам поне 30лв за цветя  #Crazy Аз не празнувам 8-ми март, не ми е празнично, някак на този ден  Whistling

Вчера с Рени, взимайки децата от яслата, им направих малко снимки

Голяма любов са  Heart Eyes

Трябва да стана, че имам малко работа, но пак ще ви пиша довечера   Wink
Хубав ден ви желая  Hug

# 100
Много са сладки,Миленка!Като някои пиленца са!
Рени,Ванката е добре?Размина се с варицелата?
Леле,30лв за цветя-голям масраф ooooh!!Тези хора по празници се озверяват с цените!
Такава пролет е навън,не ми се прибира по цял ден,но мъникът се изморява към 14ч и трябва да я прибирам.Такъв хайлъзлък с бузанка по цял ден,но това бебе като дойде ще ни развали рахатлъка.Като чета Светлето и Таня,леле какво ме чака ooooh!.Аз съм твърдо ЗА режима на хранене(и въобще във всичко) и това кърмене на поискване не ми звучи никак добре.Първият месец най-често на 2ч,после на 3ч.С бузанка беше така и нито колики,нито връщане на мляко.Може да ви звуча консервативно и не в крак с новите течения в кърменето,но си спомням от асистента по педиатрия,че именно често и безразборно предлагане на храна е в основата на стомашно-чревните неразположения на кърмачето.Сега съм курназ,ама каква ли песен ще запея по-нататък newsm78.
Вили,антибиотични капки ли ви изписа очния за ечемикът,спука ли се вече?
Стели,явно му е хубаво на Вальо с дечицата,успех и занататък.Аз засега не предвиждам градина поне докато не стане на 4-5год.
Марго,сигурно ще сме в Младост 1(дано не бъркам номера) в едни роднини,мес.октомври(основен курс по вътрешни болести в Александровска).Много ще се радвам да се запозная лично с всички Ви!Поздравления за кг,ще споделяш тънкости от режима!
За утре,къде ще празнувате?Мъжът ми е нощна,но на др.ден сигурно ще отскочим до някой ресторант(тъкмо по-малко навалица и цигарен дим),наблизо има един сръбски с превъзходна кухня!
Весело прекарване на всички мамчета! Heart Eyes
Пожелавам крупни подаръци!

Последна редакция: ср, 07 мар 2007, 15:20 от kozlyo

# 101
Честит 8-ми Март, Момичета!

На тези които го празнуват желая весели и приятни емоции, подаръци, много здраве и късмет!

# 102
  честит 8-ми март 

Heart EyesЧестит 8-ми март! Нека да Ви донесе много приятни емоции, радост и споделени мигове с най-близките на сърцето Ви хора!
Весел празник мили дами
  Heart Eyes

# 103
ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ МАМЧЕТА !!!

# 104
Мили осмомартенки,
бъдете живи и здрави, прекрасни майки и обичани и обичащи съпруги!

Общи условия

Активация на акаунт