Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 36

• 103 244
  • 1 402
  •   1
Отговори
# 720
Току що си записах час за д-р Леков за 23-ти този месец и се чудя дали е ок или е рано, защото последната менструация ми беше на 21-ви декември и реално трябваше да ми дойде на 16-ти и вече съм трети ден закъснение и направих три теста за всеки случай и всичките бяха положителни и се чудя дали не избързвам … дали не трябваше да пусна първо кръвен преди да отида на прегледа … извинявам се ако е глупаво, но ми е първа бременност и нямам идея как трябва да се случат в началото.. благодаря предварително!

Трябва да имаш ЧХГ над 1000 за да се види нещо . Пусни си кръвен и ако го надхвърляш е окей този час ,теста излиза в рамките на деня. Хубаво е след два ди да пуснеш пак за да водиш дали се удвоява правилно.  Честито!🫶🏼🍀

# 721
Трябва да имате поне 10-14 дни закъснение, за да се види нещо и да се чуе евентуално пулс. Преди това няма смисъл да ходите.

# 722
  • Sofia
И след една седмица закъснение може да се види плодно сакче (без ембрионална структура и без пулс). Не е нужно да се чака 14 дена закъснение за пулс примерно. Идеята на първия преглед е да се установи вътрематочна бременност, тоест че се е имплантирало, където трябва.

При мен (поне 3 пъти) в 5гс+0 се е виждало плодно сакче на ехограф.

# 723
Току що си записах час за д-р Леков за 23-ти този месец и се чудя дали е ок или е рано, защото последната менструация ми беше на 21-ви декември и реално трябваше да ми дойде на 16-ти и вече съм трети ден закъснение и направих три теста за всеки случай и всичките бяха положителни и се чудя дали не избързвам … дали не трябваше да пусна първо кръвен преди да отида на прегледа … извинявам се ако е глупаво, но ми е първа бременност и нямам идея как трябва да се случат в началото.. благодаря предварително!

Супер избор сте направили за доктор Леков. На първи преглед аз ходих 10 дни след положителен тест. След седмица ходих за пулс. Не знам дали толкова рано ще се види сакче.

# 724

Аз отидох на преглед на трети ден след положителен тест и след направени два кръвни теста - видя се само сакче. На следващата седмица видяхме ембрионче и жълтъчно мехурче, а на по-следващата чухме пулс. Иначе не пречи все пак преди 23-и да си пуснете един кръвен, даже имате време и за два през два дни, за да видите дали се увеличава ЧХГ. Успех!

# 725
Здравейте, дами 💖
Имаме ли вече актуалните цени за раждането?
Нали щяло да има промяна от януари ?

Това е от нашата тема:

Днес звънях в Токуда да питам за цени за здравно осигурени лица:

Раждане: 2000лв независимо дали е естествено или секцио
Неонаталогичен пакет бебе: 950лв
Избор на екип: 900лв
Престоях в двойна стая 190лв на вечер и за единична 310лв

Избор на екип не е ли включен към тези 2к?

К/п отговор, не съм звъняла аз, не съм разпитвала. Избор на екип навсякъде се плаща отделно, за всичко, не вярвам тук да е различно.

Каква е логиката тогава ,когато поисках лист с цени в него да не пише избор на екип ?

Не е вярно това. Избора на екип е включен в тези 2000 лв. Дори и да не избираш екип и да родиш при дежурен пак ще ги платиш тези 2000 лв.
Значи още по-хубаво, като влиза Simple Smile

# 726
Здравейте, дами 💖
Имаме ли вече актуалните цени за раждането?
Нали щяло да има промяна от януари ?

Това е от нашата тема:

Днес звънях в Токуда да питам за цени за здравно осигурени лица:

Раждане: 2000лв независимо дали е естествено или секцио
Неонаталогичен пакет бебе: 950лв
Избор на екип: 900лв
Престоях в двойна стая 190лв на вечер и за единична 310лв

Избор на екип не е ли включен към тези 2к?

К/п отговор, не съм звъняла аз, не съм разпитвала. Избор на екип навсякъде се плаща отделно, за всичко, не вярвам тук да е различно.

Каква е логиката тогава ,когато поисках лист с цени в него да не пише избор на екип ?

Не е вярно това. Избора на екип е включен в тези 2000 лв. Дори и да не избираш екип и да родиш при дежурен пак ще ги платиш тези 2000 лв.
Значи още по-хубаво, като влиза Simple Smile

Разбира се. Раждането не е толкова скъпо в Токуда колкото всички го изкарват.

# 727

Разбира се. Раждането не е толкова скъпо в Токуда колкото всички го изкарват.

То докато стигнеш до него си претръпнал така или иначе 😄

# 728
  • Sofia
Само пак казвам ако ползвате фонд си поискайте покриване на разходи директно от фонда -чака се становище 1 час понеже преди седмица имам отговор от фонд, че няма да ми признаят разходите за нощувки, понеже и издадена фактурата от второто дружество на Токуда, което е Токуда Сървисис а то не е регистрирано като лечебно заведение. Същите фондове одобряват нощувките ако заявката се направи в болницата.

# 729
  • Sofia
Само пак казвам ако ползвате фонд си поискайте покриване на разходи директно от фонда -чака се становище 1 час понеже преди седмица имам отговор от фонд, че няма да ми признаят разходите за нощувки, понеже и издадена фактурата от второто дружество на Токуда, което е Токуда Сървисис а то не е регистрирано като лечебно заведение. Същите фондове одобряват нощувките ако заявката се направи в болницата.
Същото се получи и при нас, макар и не за раждане.
Имаме две хоспитализации в Токуда с детето. Първият път поисках възстановяване на разходите с фактура - отказаха ми за нощувките. Втория път направихме запитване директно от болницата и нищо не платих.

# 730
Тоест на самото изписване и когато тръгнем да плащаме тогава да кажем, че сме с фонд и те да направят запитването дали ще ни се покрие някаква част от сумата ли?
При моят застраховател-Алианц, изплащат фиксирана сума за раждането, но би трябвало за престой в болницата да покриват някаква допълнителна сума..

# 731
Тоест на самото изписване и когато тръгнем да плащаме тогава да кажем, че сме с фонд и те да направят запитването дали ще ни се покрие някаква част от сумата ли?
При моят застраховател-Алианц, изплащат фиксирана сума за раждането, но би трябвало за престой в болницата да покриват някаква допълнителна сума..

При мен в Булстрад покриват 1500 за раждане като там влизат и нощувките. Не е отделно

# 732
Аз съм с Булстрад и с Токуда работят безкасово, като досега за прегледи не плащам, а минават безкасово. За раждането доколкото знам не може безкасово, а трябва с фактура задължително, нали?

# 733
Аз съм с Булстрад и с Токуда работят безкасово, като досега за прегледи не плащам, а минават безкасово. За раждането доколкото знам не може безкасово, а трябва с фактура задължително, нали?

Може безкасово. Аз при постъпване в болницата ще мина да оправя тези неща с Булстрад и да покрият каквото се полага

# 734
  • Sofia
Прегледите и при нас си минават безкасово. Но за по-големи суми (като при раждане, хоспитализация) фонда изисква да поискаме предварително одобрение (на място в болницата отнема наистина около 30 мин максимум).

При хоспитализация/раждане, нашият фонд няма изискване да е само с фактура.

Общи условия

Активация на акаунт