Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 36

• 103 212
  • 1 402
  •   1
Отговори
# 840
Здравейте! Ще съм много благодарна, ако споделите опит от естествено раждане в Токуда. Интересува ме задължително ли пускат система с окситоцин, имахте ли възможност да се движите, докато чакахте пълно разкритие, възможно ли е да се роди в поза различна от легнала по гръб? И въобще дадоха ли ви възможност нещата да се случат с вашето темпо или имаше усещане за бързане? Това ми е първа бременност и картинката да лежа на легло, вързана на системи и апарати без да мога да мръдна много ме стряска. Всеки споделен опит помага много. Благодаря!

Здравейте, включвам се и аз с напълно естестевно раждане в Токуда.
Родих през септември 2023, отидох в болницата на финалната права чак, при приемането ме вече бях с 8.5-9 сантиметра разкритие, това беше нашето решение с таткото до последно да останем вкъщи. Когато ме приеха общо взето имаха време за реакция само да извикат лекаря ми да ме изроди, нищо не ми включваха, защото нямаше нужда и не са ми слагали упойка, защото нямаше за кога. Преди това бях коментирала с моята лекарка темата за окситоцина и тя ме беше уверила, че ако откажа, няма да ми включат освен в краен случай, ако нещата не тръгнат. Най-добре е да изговорите нещата със следящият ви лекар, защото мисля, че имат различен подход, колкото и да се доближават един до друг.

Аз се включвам с друго питане, предполагам нещата не са се променили, но чували се отново да разрешат бащата да присъства на раждането? Знам, че преди пандемията за естествено раждане са позволявали, но след това явно забравиха за тази практика и през 2023 все още не позволяваха.

# 841
Аз раждах на 10.02. Не мога да изкажа колко съм благодарна и щастлива, че избрах Токуда. Чувствах се като в хотел, обгрижвана, спокойна, персоналът е страхотен, толкова много ми помогнаха и с лекции за бебето, демонстрации, кърмене и разбира се - спокойствието, че съм в най-добрите АГ отделения и неонатология. Цялото ми преживяване в болницата ми помогна за успешното кърмене и създаване веднага на врэвка с бебчо. Тръгнах си уверена, че знам как да се грижа за него - научиха ме на всичко.
Раждането беше страхотно преживяване. В стая, подобна на хотелска си, всеки си е сам. Окситоцин на мен ми пуснаха, но правихме предизвикване, защото пренасях много. Ряждах при д-р Апостолова, но всички гинеколози са страхотни професионалисти и подкрепят естественото раждане и процеси. Никой не ме е притискал нещата да се случват по-бързо, имах си собствено темпо. Не са ме натискали и за упойка. Д-р Апостолова ми разясни предимствата да си поставя. Мислех да съм без, защото ме беше страх. Обаче на 5 см разкритие започнаха зверски болки и то през 1 мин. Д-р Апостолова каза, че без упойката може и още 4 часа да раждам. Нямаше как да издържа, невъзможно беше просто. Дойде анестезиолог, супер внимателна постави ми упоъката, изобщо не ме боля от поставянето. Веднага усетих как си отива надолу, без да ходи към главата (това ми беше едно от притесненията, че го има като вариант, ако нещо анестезиологът не е много ок). Веднага взе да действа и то от двете страни. За няма и 30 мин станах на 7 см и тогава легнах да поспя малко. Спах 40 мин и д-р Апостолова ме събуди вече да ме прегледа - 10 см. Общо взето, с упоъката от 5 до 10 см за 1 час, докато спя Grin
В стаята имах топка, можех да ставам, да гледам телевизия, да съм в банята - каквото поискам. Системата беше на тези закачалките с колелца.
На 10 см започнахме да чакаме вече напъните. Упойка не сме добавяли, за да усещам напъните. Вече като започнаха, д-р Апостолова ми показа как да напъвам. Това беше трудната част, час и половина напъвах. Мислех, че няма да успея, но д-р Апостолова беше неотлъчно до мен. Напъвах както реша - клекнала, права, над тоалетната, но накрая от преумора предпочитах легнала. Екипите за секунди се организираха, като излезе главичката. После ме зашиха - имам само епизиотомия, което ме спаси от разкъсвания. Полежах с още 1 система окситоцин и глюкоза, после ми донесоха да ям и след час станах и ходех.

# 842
Някой следил ли се е при д-р Мария Такова? Тя води ли раждания? Срещнах се с нея като дежурен лекар при медикаментозен аборт който трябваше да направя и съм с много добри впечатления, много внимателна. Но сега ме интересува за следене на бременност и раждане, моля споделете ако сте водили при нея бременност или имали раждане. Благодаря!

# 843
Честито! Здравички и щастливи да сте! Станахте ми симпатична с разсъжденията си назад в страниците. 😊Та имахте ло време за смяна на екипчета и кафенце? 🫣😜
Аз раждах на 10.02. Не мога да изкажа колко съм благодарна и щастлива, че избрах Токуда. Чувствах се като в хотел, обгрижвана, спокойна, персоналът е страхотен, толкова много ми помогнаха и с лекции за бебето, демонстрации, кърмене и разбира се - спокойствието, че съм в най-добрите АГ отделения и неонатология. Цялото ми преживяване в болницата ми помогна за успешното кърмене и създаване веднага на врэвка с бебчо. Тръгнах си уверена, че знам как да се грижа за него - научиха ме на всичко.
Раждането беше страхотно преживяване. В стая, подобна на хотелска си, всеки си е сам. Окситоцин на мен ми пуснаха, но правихме предизвикване, защото пренасях много. Ряждах при д-р Апостолова, но всички гинеколози са страхотни професионалисти и подкрепят естественото раждане и процеси. Никой не ме е притискал нещата да се случват по-бързо, имах си собствено темпо. Не са ме натискали и за упойка. Д-р Апостолова ми разясни предимствата да си поставя. Мислех да съм без, защото ме беше страх. Обаче на 5 см разкритие започнаха зверски болки и то през 1 мин. Д-р Апостолова каза, че без упойката може и още 4 часа да раждам. Нямаше как да издържа, невъзможно беше просто. Дойде анестезиолог, супер внимателна постави ми упоъката, изобщо не ме боля от поставянето. Веднага усетих как си отива надолу, без да ходи към главата (това ми беше едно от притесненията, че го има като вариант, ако нещо анестезиологът не е много ок). Веднага взе да действа и то от двете страни. За няма и 30 мин станах на 7 см и тогава легнах да поспя малко. Спах 40 мин и д-р Апостолова ме събуди вече да ме прегледа - 10 см. Общо взето, с упоъката от 5 до 10 см за 1 час, докато спя Grin
В стаята имах топка, можех да ставам, да гледам телевизия, да съм в банята - каквото поискам. Системата беше на тези закачалките с колелца.
На 10 см започнахме да чакаме вече напъните. Упойка не сме добавяли, за да усещам напъните. Вече като започнаха, д-р Апостолова ми показа как да напъвам. Това беше трудната част, час и половина напъвах. Мислех, че няма да успея, но д-р Апостолова беше неотлъчно до мен. Напъвах както реша - клекнала, права, над тоалетната, но накрая от преумора предпочитах легнала. Екипите за секунди се организираха, като излезе главичката. После ме зашиха - имам само епизиотомия, което ме спаси от разкъсвания. Полежах с още 1 система окситоцин и глюкоза, после ми донесоха да ям и след час станах и ходех.

# 844
Много благодаря! Още от ден 2 бях с лек грим и сресана, измита и изкъпана. Имах време и за кафе, ходих веднъж горе, обаче още не бях напълно ок и ми причерня леко и си слязох. Бебчо почти през цялото време си беше при мен, но ако исках да излизам, го давах при неонатолозите. За изписването даже си измих косата, изправих си я, гримирах се.
Но, аз и в 5 сутринта, когато отидох да раждам, сложих пак лек грим. Исках това да е приятно събитие за мен, най-хубавото в живота ми и отидох към него в подобаващо външен вид, за рождения ден на сина ми Heart

Под грим имам предвид малко коректор под очите и на някое петънце по кожата, малко спирала и ружче и балсам за устни с цвят. Да не си представяте фдт и разни други тежки гримове.
Но аз съм си кокона и винаги съм била такава, така че може би не съм типичен случай хаха

# 845
Честито! Здравички и щастливи да сте! Станахте ми симпатична с разсъжденията си назад в страниците. 😊Та имахте ло време за смяна на екипчета и кафенце? 🫣😜

Аз раждах секцио и истината е че още на следващия ден се изкъпах, изправих косата и гримирах, та не виждам странно в това. В болницата имах време. Вкъщи е по различно обаче Grinning

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 02:00 от Jakito999999

# 846
И вкъщи си измъквам Grin

# 847
И вкъщи си измъквам Grin

При мен е невъзможно. Мъжа ми е на работа през деня, а малкия докато спи гледам да изчистя малко и да сготвя нещо набързо хаха.

# 848
Здравейте!
Записах си час за ранната фетална и биохимичния в Оскар Клиник  / Леков там ме прати/ и исках да питам някоя от вас правила ли ги е там и ако да - останахте ли доволни ?

# 849
Здравейте!
Записах си час за ранната фетална и биохимичния в Оскар Клиник  / Леков там ме прати/ и исках да питам някоя от вас правила ли ги е там и ако да - останахте ли доволни ?

Аз, и двете при Стратиева. Доволна с м

# 850
  • Sofia
Препоръчвам да я направите в МЦ Марковс при д-р Ивелина Димитрова.

# 851
И мен Леков там ме прати, но не останах доволна. Само на първата (с БХС) бях там при Стратиева, но ме гледа специализант, която беше много мила, но самата Стратиева, за която платих, буквално дойде за 2 минути и нищо не ми каза, дори нямах време за въпроси. А самите Оскар после чаках 10 дни за р-ти, които от 6-тия твърдяха, че са ми готови, но не изпращаха и трябваше да им звъня за подсещане.
Та за втората ФМ избрах д-р Павлова в Марковс и останах очарована, много детайлно ме прегледа и обясни всичко. 3-тата също при нея ще направя.

# 852
Аз съм изключително доволна от Фемина.

# 853
Здравейте!

Аз също ще се включа с негативен опит от Оскар, самата организация там е покъртителна и съм доста недоволна, чакахме над 2 часа при запазен час и всеки път ми се струваше, че има хора, които влизат преди нас, а са дошли след нас, защото са само за болничен. Тъй като запазих часа си преди да обсъдя със следящата ме АГ, като й сопделих, че там съм запазила час само извъртя очите, по принцип не си позволява такива неща и едоста сдържана в това отношение. За втора и трета морфология ходих в Марковс и останах много доволна, първо не беше пренаселено от хора пред кабинета и изчакването беше не повече от 10-15 минути, което даже не го броя. Аз ходих при проф. Марков, когото перпоръчвам, защото видя проблем, който ми сподели и обясни, че до първия месец след раждането ще се оправи, нещо което кардиологът прегледал детето в неонатология не ми сподели и ако не знаех предварително щях като прясна майка да съм откачила.

# 854
Здравейте! Както с първата бременност, така и сега се следа в МЦ Оскар Клиник при др Богданова. Правила съм всички ФМ + БХС. Аз лично съм доволна както от моята лекарка, така и от самата клиника. Първия път резултатите получих още в края на деня, а сега втория път след 2 дни. Сега с втората ми бременност в началото на прегледите д-р Богданова дава на специализантката да ме прегледа, но после тя си прави прегледа така както трябва да си е.
Здравейте!

Общи условия

Активация на акаунт