Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 36

• 103 208
  • 1 402
  •   1
Отговори
# 825
Май няма начин да откажеш участието на специализантите.
Не пречи да пита дали още е в болницата тази дама, за да и е спокойно.

# 826

До колкото знам, вече не е в болницата.

# 827

Не е толкова страшно участието на специализантите. На моята операция имаше едно момиче специализантка те асистират на доктора, но той си води операцията. Никой няма да остави специализант да ви прави операцията например

# 828
Ако оставят специализанта да зашива, а той е с качествата на тази дама... И на моето раждане имаше специализанти, никога не съм била против тях. Всеки се учи. Но доц. Нашар си направи всичко от-до.

Не е толкова страшно участието на специализантите. На моята операция имаше едно момиче специализантка те асистират на доктора, но той си води операцията. Никой няма да остави специализант да ви прави операцията например

# 829
Здравейте, тъй като ми предстои целия вълнуващ момент по следене на бремеността имам доста въпроси.
Избрах за сега  в началото да се следя при д-р Александрова в СитиКлиник Младост. После мисля да се прехвърля към доц Атанасова. Вие на кой епат започнахте да се следите при нея? Колко по-рано трябва да запиша час, за да се доредя до нея?
При кого в Токуда ходихте на ранна фетална? Иска ми се всичко да си е на едно място, но не знам към кого да се насоча, след прочетените мнения по-скоро не бих отишла при Богданова.
Тъй като доц. Атанасова преглежда само платено не ми става ясно трябва ли да се следя и някъде по НЗОК, за да имам всички нужни документи, като болнични, родоразрешение и други или и тя ги издава?
И последно, колко горе долу ви излезна проследяването и заслужава ли си пакет?

# 830
Атанасова записва часове за юни, така че по-добре си запишете отсега и започнете максимално рано при нея.
Фетална бих посъветвала в Марковс.
Пакетите не знам дали си струват, аз плащам на преглед и за изследвания, защото винаги пускам допълнителни, извън това което влиза по пакетите.
Нямаш задължения да се следиш по ЗК, но имаш право да го правиш. При някой друг ще трябва да е.

# 831
И аз да попитам нещо във връзка със следенето - смятам да се запиша за следене по касата, но понеже там се включват много малко неща, искам да си заплащам и да си правя всички допълнителни изследвания и прегледи, които е нужно. Трябва ли това изрично да го кажа на следящия лекар?  В смисъл, ако не й кажа нищо,  дали тя ще ми предложи допълнителни прегледи/изследвания, ако е препоръчително за случая ми, или ако си записан веднъж по НЗОК си те карат само по покритата клинична пътека?

# 832
И аз да попитам нещо във връзка със следенето - смятам да се запиша за следене по касата, но понеже там се включват много малко неща, искам да си заплащам и да си правя всички допълнителни изследвания и прегледи, които е нужно. Трябва ли това изрично да го кажа на следящия лекар?  В смисъл, ако не й кажа нищо,  дали тя ще ми предложи допълнителни прегледи/изследвания, ако е препоръчително за случая ми, или ако си записан веднъж по НЗОК си те карат само по покритата клинична пътека?

Можеш да си плащаш за каквито изследвания искаш, никой няма да те спре Simple Smile

# 833
Привет момичета, исках да попитам за тези от вас, които се следите при Леков дали сте влизали с мъжете си или не ви пискат с тях? Мъжа ми много иска да влезе и исках да ви питам как стоят нещата, че да не нахалствам излишно😀

# 834
Aз на първите прегледи бях с мъжа ми при д-р Леков, изрично попитах първия път и той потвърди, че няма проблем.

# 835
Здравейте, бъдещи и настоящи мами! Flowers Hibiscus

Бях на преглед при доц. Атанасова, просто съм възхитена, много е мила и обяснява всичко. За бъдещо следене обаче си мисля, да избера някой от колегите й, които работят по здравна каса. В този ред на миисли д-р Леков работи ли по НЗОК? Виждам тук доста позитивни мнения за него. Или ако някой знае кои специалисти работят тама по НЗОК. Не че касата покрива много неща, ама все пак.
Също така имате ли някоя дама тук, която да си е правила биохимичен скрининг в Токуда? Как мина? Колко струва?
Чета, че особено за жени над 35 г. е препоръчително, аз съм на 37, така че....

# 836
Здравейте, бъдещи и настоящи мами! Flowers Hibiscus

Бях на преглед при доц. Атанасова, просто съм възхитена, много е мила и обяснява всичко. За бъдещо следене обаче си мисля, да избера някой от колегите й, които работят по здравна каса. В този ред на миисли д-р Леков работи ли по НЗОК? Виждам тук доста позитивни мнения за него. Или ако някой знае кои специалисти работят тама по НЗОК. Не че касата покрива много неща, ама все пак.
Също така имате ли някоя дама тук, която да си е правила биохимичен скрининг в Токуда? Как мина? Колко струва?
Чета, че особено за жени над 35 г. е препоръчително, аз съм на 37, така че....

По каса следят Такова, Кирилова и Колева по спомен. Леков не

# 837
Биохимичния скрининг и феталната морфология се препоръчват за всички, не само за жени над 35. Да не кажа даже, че според мен трябва да са задължителни.
Аз бих препоръчала да се насочите към Марковс за тези прегледи, дори следящата лекарка от Токуда ме насочи натам и по-конкретно др Павлова.
Ако държите да ги правите в Токуда - Богданова и Василев извършват.

# 838
Здравейте! Ще съм много благодарна, ако споделите опит от естествено раждане в Токуда. Интересува ме задължително ли пускат система с окситоцин, имахте ли възможност да се движите, докато чакахте пълно разкритие, възможно ли е да се роди в поза различна от легнала по гръб? И въобще дадоха ли ви възможност нещата да се случат с вашето темпо или имаше усещане за бързане? Това ми е първа бременност и картинката да лежа на легло, вързана на системи и апарати без да мога да мръдна много ме стряска. Всеки споделен опит помага много. Благодаря!

# 839
Здравейте! Назад в темата съм споделяла за моето раждане, ако желаете можете да потърсите. Родих преди година и половина, но не смятам, че нещата са се променили кой знае колко. На мен ми пуснаха система, аз отидох в болницата с 3,5-4см разкритие около 5:30-6 сутринта и родих в 11ч. Преди да ми сложат упойката не съм ставала да обикалям, но след като ми я пуснаха, успях да дремна 20тина минути, тъй като бях спала буквално един час през нощта. Събудих се заредена с нови сили и станах да обикалям стаята, даже те акушеката и моята аг ме насърчиха за това. Не сме коментирали различна поза за раждането. Първоначално като почнаха напъните бях права и при всяка контракция кляках до леглото, за да напъвам, в момента в който казах, че вече ми е трудно така, защото започват да ми треперят краката и се качих на леглото за същинската част (тя продължи около 30тина минути по спомен).
Здравейте! Ще съм много благодарна, ако споделите опит от естествено раждане в Токуда. Интересува ме задължително ли пускат система с окситоцин, имахте ли възможност да се движите, докато чакахте пълно разкритие, възможно ли е да се роди в поза различна от легнала по гръб? И въобще дадоха ли ви възможност нещата да се случат с вашето темпо или имаше усещане за бързане? Това ми е първа бременност и картинката да лежа на легло, вързана на системи и апарати без да мога да мръдна много ме стряска. Всеки споделен опит помага много. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт