Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 36

• 109 237
  • 1 402
  •   1
Отговори
# 315
Tова е кортикостероидната терапия,за да развият дробовете на бебенцето,нали така?
Да,аз бях така с първата ми бременност.Лежах май 3 дни в отделението,поставяха ми ги два пъти дневно.После ме изписаха и не след дълго наистина родих и детето ми дишаше само и беше напълно здраво.

Да, точно същото ми обясниха, че е за дробовете на бебето. Обаче аз сега съм 32ра и се притеснявам да не тръгне по-рано. Навсякъде пише, че се прави непосредствено преди раждането, а аз имам още 5 седмици..
Нормално е всичко,моето дете се роди в 36+4, а бях на терапията може би 10 дни преди това.Не се притеснявайте.
При кой лекар сте?

# 316
Здравейте,

Може ли повече информация за тези кортикостероиди Дексаметазон? Имам направен серклаж в 18та седмица и шийка към момент 18мм. Ще го махнат в 37 г.с и се очаква да настъпи раждане (хипотетично).
Има вероятност да ме приемат в понеделник за въпросните инжекции. Има ли някоя, която е лежала за такова нещо-по колко са на ден, как се бият, има ли възможност да ходя само да ги бият и да си почивам у дома или задължително трябва да лежа там.
Благодаря!
Здравей, аз лежах за същото края на миналия месец, тогава бях 29 седмица, сега съм 34. Медикаментът се казва Флостерон. Два пъти на ден се бие в 6 и в 18 часа, два пъти се следят и тоновете на бебето, защото стават лениви и спят повече. В повечето болници ги бият и си тръгваш,но е много по-добре, че тук държат да си под наблюдение

# 317
Здравейте, има ли някой раждал естесвено при доц. Атанасова? Моля да разкажете как преминава раждането при нея, с упойка по-леко ли минават нещата? Аз се следя при нея и живот и здраве ще раждам при нея.
Имам кошмарно първо раждане преди години, което ми остави жестока травма. Сега съм в дилема дали да не родя секцио или да опитам с упойка нормално раждане и събирам информация.
Благодаря предварително!

# 318
Tова е кортикостероидната терапия,за да развият дробовете на бебенцето,нали така?
Да,аз бях така с първата ми бременност.Лежах май 3 дни в отделението,поставяха ми ги два пъти дневно.После ме изписаха и не след дълго наистина родих и детето ми дишаше само и беше напълно здраво.

Да, точно същото ми обясниха, че е за дробовете на бебето. Обаче аз сега съм 32ра и се притеснявам да не тръгне по-рано. Навсякъде пише, че се прави непосредствено преди раждането, а аз имам още 5 седмици..
Нормално е всичко,моето дете се роди в 36+4, а бях на терапията може би 10 дни преди това.Не се притеснявайте.
При кой лекар сте?

Благодаря за отговора. При доц.Атанасова съм. Надявам се и при нея да родя, че с това естествено раждане не съм изобщо наясно как може да стане ако например я няма или е в операция и тн.
Също тя ми каза, че ще махнем серклажа в 37ма и ще чакаме да тръгне раждане. Да ама то може да тръгне и в 38ма и 39та. И все още недоумявам терапията с кортикостероидите. Единствено, че са за по-добра адаптация на бебчето и за белите дробове.
Може да звуча хаотично, но около мен такава терапия е прилагана на мои приятелки, при които е установена необходимост в по-ранна седмица и притеснение за преждевременно раждане.
На мен ми бе обяснено, че такова няма да има и това е.
На жените, които раждат секцио две седмици преди термина (поне мои приятелки) не им е правена такава терапия.
Абе като цяло се налага да си търся информацията и да си съчинявам сама, защото нищо не ми се обясни.

# 319
  • Sofia
Здравейте, има ли някъде информация за цени за престой на бебе в кувиоз в неонатологията?

# 320
Здравейте! Може ли някой да даде координати на доктор Весела Маркова, искам да ѝ изпратя направени изследвания..телефон за връзка или имейл?! Благодаря предварително!

# 321
Здравейте, телефонът за записване на часове за платена ЖК все още е 024034928, нали? Не успявам да се свържа и се чудя дали има друг трик/номер за контакт 😅

# 322
Здравейте, телефонът за записване на часове за платена ЖК все още е 024034928, нали? Не успявам да се свържа и се чудя дали има друг трик/номер за контакт 😅

Това е АГ регистратура, да.

# 323
Аз също се следя в Токуда и не успявам да се свържа с АГ регистратурата. Звъня на Централната (02 403 4000) и от там ги моля за час. Може би не е правилно да ги натоварвам тях, но горе не ми вдигат. А на централната - от първия път, любезни са и записват час.
Иначе вече като си тръгвам записвам час на място за следващ преглед. Но за първия преглед и веднъж исках да променя часа - ами така и не успях да се свържа с АГ регистратурата.

# 324
Здравейте,
Предстои ми раждане в Токуда. Бихте ли ми дали малко актуална информация. Разбрах, че се качвам на 5тия етаж и после какво? На регистратурата ли отивам, има някаква администрация - там ли? Някоя дама, която е раждала планово скоро там би ли ми начертала карта 😅 къде точно се ходи за прием. Документи, които трябва да нося видях, но другата част не ми е ясна.

# 325
  • Sofia
Здравейте,
Предстои ми раждане в Токуда. Бихте ли ми дали малко актуална информация. Разбрах, че се качвам на 5тия етаж и после какво? На регистратурата ли отивам, има някаква администрация - там ли? Някоя дама, която е раждала планово скоро там би ли ми начертала карта 😅 къде точно се ходи за прием. Документи, които трябва да нося видях, но другата част не ми е ясна.

В болницата ли се следите? Би следвало лекуващия лекар да Ви обясни.

# 326
Здравейте,
Здравей. Първо отиваш на регистратура и после до административния офис, който е на етажа (стъклената врата с-у кафе автомата). Оттам те ще те опътят в кой сектор да отидеш.

# 327
Здравейте,
Здравей. Първо отиваш на регистратура и после до административния офис, който е на етажа (стъклената врата с-у кафе автомата). Оттам те ще те опътят в кой сектор да отидеш.

Ако е в почивен ден е през спешното и оттам на 5тия етаж те посреща дежурен лекар Simple Smile

# 328
Здравейте. Има ли някой с тежко първо естествено раждане в друга болница и после положителен втори опит в Токуда? Как протича естественото раждане там? Епидуралната упойка до колко обезболява? До колкото знам накрая спират упойката. Напълно ли я спират или все пак има леко обезболяване? Аз имам много лош опит с първото раждане без упойка и с голямо бебе, доста се измъчих и се надявам втория път да премине малко по-леко. Благодаря!

# 329
  • Стара Загора
Здравейте,
Налага ми се да направя цветна снимка, но качествена. Повечето снимки от Бг в Турция не се признават, неясни били и некачествени. В Токуда как стоят нещата, някой запознат ли е, към кой лекар да се обърна, приспиват ли те, въобще всякаква информация би ми била полезна. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт