Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 36

• 103 190
  • 1 402
  •   4
Отговори
# 780
До тези които са раждали а какво е отношението от сестрите,акушерките в самата болница? Грижат ли се добре за бебетата? Сам ли си сменяш памперси и може ли бебето да го оставяш вечер?

Мега яки са.

Реално докато лежиш в болницата, след раждането, има 2 екипа, които ви обгрижват:
- единият е от Неонатологията, или т.н. сестри за бебето, те се грижат изцяло за него: сменят памперси; носят ти бебето през деня; носят ти АМ ако е необходимо; оставяш го вечер при тях, за да се наспиш; къпят го сутрин и съответно ти показват как се прави; водят го на прегледи и т.н.
- вторият екип са акушерките, които се грижат за теб: те ти помагат да кърмиш; дават ти обезболяващи ако имаш нужда; ако нещо не ти е ОК им казваш и те ти помагат.

При мен се паднаха мега яки екипи, бяха много дружелюбно настроени и си говорихме на ти. Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 11:40 от Анонимен

# 781
  • Sofia
Аз от неонатологията съм изключително доволна. Тъй като родих в края на 8 месец и бебето трябваше да седи в неонатологията мен ме върнаха във високорискова и бях там до изписването. Персонала е Ок и там. Дори и от жените които носят храната и почистват съм доволна -доста човечни има. От някой от лекарите не съм доволна.

# 782
Аз още не съм стигнала до отделението, но всеки ден съм на запис на тонове сега. Всички тук са страхотни. Сестрите на самите лекари също, затова мисля и че в отделенията ще е така. Изобщо толкова се радвам, че избрах Токуда. Вярвам и че раждането ще мине много добре. Аз съм при д-р Апостолова и е страхотна. Имам и пълно доверие. Отношението и е прекрасно.

Аз искам да помоля тук и в тази тема - момичетата, които си водят мъжете с тях на запис на тонове/прегледи - моля ви, нека мъжете ви не заемат място на столовете пред кабинетите. Трети ден подред чакам права пред кабинета, много бременна (и не само аз, направо днес бяхме опашка от бременни), докато на столовете бяха седнали поне 4 мъже. Ужасно невъзпитано е!

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 12:56 от KPP

# 783
Аз още не съм стигнала до отделението, но всеки ден съм на запис на тонове сега. Всички тук са страхотни. Сестрите на самите лекари също, затова мисля и че в отделенията ще е така. Изобщо толкова се радвам, че избрах Токуда. Вярвам и че раждането ще мине много добре. Аз съм при д-р Апостолова и е страхотна. Имам и пълно доверие. Отношението и е прекрасно.

Аз искам да помоля тук и в тази тема - момичетата, които си водят мъжете с тях на запис на тонове/прегледи - моля ви, нека мъжете ви не заемат място на столовете пред кабинетите. Трети ден подред чакам права пред кабинета, много бременна (и не само аз, направо днес бяхме опашка от бременни), докато на столовете бяха седнали поне 4 мъже. Ужасно невъзпитано е!

Това не може да е сериозно! За градския транспорт го преживях, че е пълен крах, но мъж на бременна жена да е седнал, докато има прави бременни около него, това отказвам да го вярвам 🫣🤬

# 784
  • Sofia
Като не се сещат да станат тези мъже си кажете че трябва да седнете. Явно има доста несъобразителни.

# 785
Трети ден подред чакам права пред кабинета, много бременна (и не само аз, направо днес бяхме опашка от бременни), докато на столовете бяха седнали поне 4 мъже. Ужасно невъзпитано е!
Шокиращо! Аз нямаше да си замълча -  да стават тия търтеи!

# 786
Съжалявам за това, което сте преживяли! Наистина е ужасно! 😔
Искам само да се включа, като неин пациент, че това с подаръците не е така. Родих при нея и не и подарих нищо след това, а отношението и към мен не се е променило. Налагало ми се е да и пиша, няколко пъти след раждането (в рамките на година) и винаги отношението е било на ниво. Сега отново е така на прегледите!

Знам, че има доста лоши коментари по неин адрес, аз също ги бях прочела и продължавам да попадам на тях, но тъй като не съм видяла нищо лошо, за това и съветвам момичетата, които са я избрали или пък се чудят за нея, просто да си запишат час, за да се запознаят и да я усетят.

Абсолютно никога няма да вляза в спор с дамите, които имат лошо мнение за лекар, който аз харесвам, защото ми е пределно ясно, че за всеки специалист има доволни и недоволни. За това е най-добре, човек сам да си изгради мнение.

Здравейте, какви са ви впечатленията от Д-р Анна Богданова? - преглед, наблюдение, израждане и тн.
Мерси предварително!

При първата ми бременност исках да се следя при нея, т.к. ми беше препоръчана от приятелка. Отидох в края на втори месец, за да констатира бременност, не по-рано по нейни нареждания. Съответно бях с кухо яйце, отношението й беше много гадно, съобщи ми го все едно е нещо нормално, а за мен беше първа и чакана бременност. Не знаех какво да правя, каза ми да отида в Токуда, за да ми дадат хапчета за аборт в къщи, случи се коренно различно нещо, уж бях нейна пациентка, а я видях точно веднъж. А бе беше ужасно, не искам да си спомням даже, но винаги ще я свързвам с този случай.

След това, като разпитвах за нея ми казаха, че се е взела много насериозно и се държи зле с пациентите, след раждане винаги чакала подаръци, това разбира се може да са абсолютни клюки, но от това което аз видях от нея, вярвам и не бих се насочила към нея. Още повече като видях и тази статия...

Има много хубави специалисти в Токуда, вярвам, че ще намерите своя. Simple Smile

# 787
Здравейте, какви са ви впечатленията от Д-р Анна Богданова? - преглед, наблюдение, израждане и тн.
Мерси предварително!

Има различно отношение с всеки.
Работила съм преди с нея.
Мъжът й също работи в Токуда.
Оплаквания имаше доста, но ръководството замита каквото може. Не само конкретно за нея. Има доста “проблемни” кадри, но тъй като болницата е търговско дружество, парите са над нещата.
 Отидете на преглед, ако ви допадне държанието й, си се следете при нея.
 На мен ми е арогантна и не ми е приятна. Трудно е да се работи с такъв човек.
 Негласно е да се занесе подарък попринцип. Няма да ви го върне, няма и да ви каже в прав текст искам еди какво си. Отгоре се следят тези неща попринцип. Пускат се и “тайни пациенти”.
Тъй като преди имаше лекари от конкретно звено, които искаха вътре в самия кабинет разни неща.
А плащането както знаете става на регистратура или в административен офис, където има камери.

# 788

Това не може да е сериозно! За градския транспорт го преживях, че е пълен крах, но мъж на бременна жена да е седнал, докато има прави бременни около него, това отказвам да го вярвам 🫣🤬
За съжаление е напълно сериозно. Пререждат и на опашките на регистратура. Като цяло, аз не мога да разбера в грипен сезон защо изобщо трябва да идват и мъжете, при условие, че основно бременните сме на запис на тонове, а мъжете стоят само отвън и заемат място. И без това е супер навалица.

Иначе, разбира се че си казвам, че искам да седна, но това не изключва колко възмущаваща е ситуацията и че се налага едва ли не да не молим на мъж за място на стол на етаж за бременни. И честно казано, що за мъж си, като виждаш как 4 бременни стоят прави, а ти седиш и не се сещаш да станеш.
Както и да е, наистина - мъжете ви като не се сещат, подсещайте ги или направо не ги водете най-добре: грипен сезон е Simple Smile

# 789
  • Sofia
Доколкото зная има и жени, които идват от други градове за прегледи и мъжете ги водят и връщат. Има си и стандартно придружители и без причина разбира се, даже и баби съм виждала. Неприятно е понеже столовете са малко, а чакането е много.

# 790
Не беше ли забранено мъжете да влизат на прегледите и на раждането? Поне така съм чела в темата, аз като раждах можеше да влизат, но това беше преди Ковид.

# 791
Съпругът ми с мен на всички прегледи. Намирам това за най-нормалното нещо. Никога обаче не заема стол, освен ако не да празни повечето, което ни се случи при преглед в 8 часа сутринта

# 792
Здравейте Дами! Предстои ми скоро раждане и бих се радвала, ако някой сподели как става изписването. Има ли специално място, колко души е нормално да дойдат, трябва ли да взема почерпка и колко време се отделя на всяко семейство? Какви подаръци или почерпка е удачно да се вземе за екипа в болницата?

# 793
Здравейте Дами! Предстои ми скоро раждане и бих се радвала, ако някой сподели как става изписването. Има ли специално място, колко души е нормално да дойдат, трябва ли да взема почерпка и колко време се отделя на всяко семейство? Какви подаръци или почерпка е удачно да се вземе за екипа в болницата?

На етажа където са диванчетата има стая за снимки за изписване. Колко души да дойдат е твой избор. Ние взехме кошница със сладки неща и солена торта. Солените неща ги предпочитат. За неонатологията ги взехме тези неща.

# 794
Здравейте, момичета!

Бихте ли ми препоръчали лекар/и за първи преглед и съответно следене на бременността?

Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт