Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 36

• 103 190
  • 1 402
  •   4
Отговори
# 945
Момичета, д-р Леков ще почива от 5-ти юли. Аз имам нужда от съдействие от родилите естествено при него, много ще съм благодарна да ми пишете или тук да разкажете генерално отношението му по темата. На последния преглед засегнахме темата и той ми каза, че имам тесен таз… сега това не го приемам като реален аргумент за секцио, освен това и на ФМ ми казаха, че съм абсолютно ок към момента за естествено и да се пробвам. Просто много харесвам лекаря и съм спокойна по време на проследяването, но не спира да ме гложди това. Притеснявам се дали не му е по-лесно да ме вмести в графика си със секциото просто. При вас как е било? След 3 седм. се разбрахме да се уговорим финално, но на финала може да мис е наложи да търся друг израждащ и много се притеснявам!

Благодаря ви предварително, всяко инфо по темата ще ми е от полза❤

Попринцип доктор Леков е за естественото раждане. При мен той каза, че нямам предпоставки за секцио но  за него е важно аз да съм спокойна. В крайна сметка аз избрах секцио и той се съгласи с мен.
Директно му кажи, че искаш да пробваш естествено първо. Стига да няма някакви големи рискове той ще се съобрази с теб. Не е като повечето лекари да правят секцио за да те вмести в графика му

# 946
От 5 юли до кога знаете ли ?

# 947
Благодаря, Jakito999999! Моето впечатление досега също е, че доста се съобразява. Със сигурност ще разговарям с него и настоявам да пробваме естествено. Ти предполагам си доволна как протече секциото с него?

Не знам докога почива иначе.

# 948
Благодаря, Jakito999999! Моето впечатление досега също е, че доста се съобразява. Със сигурност ще разговарям с него и настоявам да пробваме естествено. Ти предполагам си доволна как протече секциото с него?

Не знам докога почива иначе.

Много съм доволна от доктора. След операцията редовно ме посещаваше в стаята да види как сме. Той спаси и бременноста ми, та общо взето дължа на него това че имаме бебче в момента. Иначе разреза е много тънък и фин, още същата вечер се раздвижих. Добре си свърши работата доктора

# 949
Момичета, д-р Леков ще почива от 5-ти юли. Аз имам нужда от съдействие от родилите естествено при него, много ще съм благодарна да ми пишете или тук да разкажете генерално отношението му по темата. На последния преглед засегнахме темата и той ми каза, че имам тесен таз… сега това не го приемам като реален аргумент за секцио, освен това и на ФМ ми казаха, че съм абсолютно ок към момента за естествено и да се пробвам. Просто много харесвам лекаря и съм спокойна по време на проследяването, но не спира да ме гложди това. Притеснявам се дали не му е по-лесно да ме вмести в графика си със секциото просто. При вас как е било? След 3 седм. се разбрахме да се уговорим финално, но на финала може да мис е наложи да търся друг израждащ и много се притеснявам!

Здравейте,

И аз ще раждам при доктор Леков, даже терминът ми е някъде около 3 юли. Не се знае докога ще почива.
Той е твърдо ЗА естествено раждане, вече го коментирах с него, няма нужда да се притеснявате. Даже ще коментирам с него и отложено клампиране. Другата седмица ще ми даде информация и кой ще го замества по време на отпуската му. Аз ще се доверя на неговата преценка, дори и да се наложи да раждам след 5 юли.
Ще ви каже изрично и доста ясно, ако според него е необходимо да направи цезарово. Simple Smile Имала съм две операции с него вече, спести ми максимално много касапница, ако мога така да се изразя. Против всякакви инвазивни методи е, ако може да минем без тях.

# 950

Здравейте,

И аз ще раждам при доктор Леков, даже терминът ми е някъде около 3 юли. Не се знае докога ще почива.
Той е твърдо ЗА естествено раждане, вече го коментирах с него, няма нужда да се притеснявате. Даже ще коментирам с него и отложено клампиране. Другата седмица ще ми даде информация и кой ще го замества по време на отпуската му. Аз ще се доверя на неговата преценка, дори и да се наложи да раждам след 5 юли.
Ще ви каже изрично и доста ясно, ако според него е необходимо да направи цезарово. Simple Smile Имала съм две операции с него вече, спести ми максимално много касапница, ако мога така да се изразя. Против всякакви инвазивни методи е, ако може да минем без тях.

Страхотен е наистина Heart лекар с голямо сърце

# 951
Благодаря ви, момичета! Определено ми помогнахте, особено като мина малко време и ми отшумя началната емоция, осъзнавам, че мога да му се доверя изцяло на база проследяването и комуникацията ни досега. Надявам се се съгласи да опитаме естествено, надявам се да успея при него да родя. Пък щом действително е ЗА естествено, но препоръча секцио, ще гледам не реагирам фанатично и да се вслушам (разбира се след някое второ/трето мнение Grinning). Ще ви държа в течение Simple Smile

# 952
Аз раждах при др Леков естествено преди около месец и съм много доволна. Както другите споменаха, той е за естественото раждане. Преносих, не ме е притискал за секцио, предложи предизвикване при налично разкритие, в крайна сметка раждането започна от само себе си 1 седмица след термина. По време на раждането беше спокоен, обясняваше ми какво предстои, изчакаха си ме, не претупа нищо (въпреки че беше през нощта, а беше дневна смяна на сутринта). След раждането идваше да провери как съм всеки път, когато е в болницата.

# 953
Аз раждах при др Леков естествено преди около месец и съм много доволна. Както другите споменаха, той е за естественото раждане. Преносих, не ме е притискал за секцио, предложи предизвикване при налично разкритие, в крайна сметка раждането започна от само себе си 1 седмица след термина. По време на раждането беше спокоен, обясняваше ми какво предстои, изчакаха си ме, не претупа нищо (въпреки че беше през нощта, а беше дневна смяна на сутринта). След раждането идваше да провери как съм всеки път, когато е в болницата.

Честито бебче! Бъдете здрави!
Носихте ли подаръци при изписването за него или за екипа?

Има ли някоя дама раждала в Токуда, която е коментирала за отложено клампиране или за контакт кожа до кожа и кърмене веднага след изваждане на бебето?

# 954
  • Sofia

Има ли някоя дама раждала в Токуда, която е коментирала за отложено клампиране или за контакт кожа до кожа и кърмене веднага след изваждане на бебето?

В Токуда май не им се занимава с отложено клампиране, а кърмене веднага още по-малко. Натискат за секцио понеже имат само 2 родилни зали и трябва да има налична зала винаги. Така че рядко лекарите са съгласни на естествено раждане.

# 955
  • Бургас
4 родилни зали и 2 за оперативно но добър опит за първо априлска шега.

# 956

Това май зависи от лекаря доста, аз имах контакт кожа в кожа с моето дете, за кърмене не бях попитала, защото генерално аз не се чувствах, че имам сили и енергия. Моята лекарка даже бих казала, че направи забележка на акушерката, че посяга да даде бебето на неонатоложката. Изчакаха че да им го подам, когато аз бях готова, не са ми го дърпали от ръце или нещо подобно. За отложеното клампиране е факт, че не практикуват, но според мен, ако обясните на лекаря ви, че ви е важно, може да се съгласи. За секцио не съм сигурна дали държат, защото при мен също имаше преносване, никой не ме е натискал да раждам секцио, въпреки че имаха и реална причина да го направят, аз бях с много ниски тромбоцити, моят следящ АГ ме изпрати в 9 месец на хематолог, с когото ежеседмично следихме нивата на тромбоцитите. При влизане за самото раждане отново бях с доста ниски тромбоцити, но и тогава не казаха нищо за секцио. До лекар си е! Blush

# 957

Благодаря! Успех на Вас!
Ние му взехме подарък (бутилка вино с мезенца и сиренца) и му го дадох преди изписването на едно от посещенията му. Познати са давали подарък на първата визитация. Също така свекърва ми беше подготвила почерпка за акушерките, която дадохме при изписването. Честно казано не мисля, че очакват почерпка. В случая с акушерката, тя подаде бебето и си тръгна бързо, аз след това звъннах в отделението за да им я дам.

# 958

Благодаря! Успех на Вас!
Ние му взехме подарък (бутилка вино с мезенца и сиренца) и му го дадох преди изписването на едно от посещенията му. Познати са давали подарък на първата визитация. Също така свекърва ми беше подготвила почерпка за акушерките, която дадохме при изписването. Честно казано не мисля, че очакват почерпка. В случая с акушерката, тя подаде бебето и си тръгна бързо, аз след това звъннах в отделението за да им я дам.

Аз също взех подарък за доктора и почерпка за неонатологията

# 959
Не е вярно това, че натискат за секцио в Токуда. Дори напротив. Моята АГ (д-р Апостолова) дума не даваше да стане за секцио, а имах доста предпоставки. Не бяхме и коментирали секцио, докато не се случи причина да я попитам дали не трябва. Имат повече от 2 родилни зали, то реално са страхотни стаи, като хотелски. В стаята си свободна да се движиш, както и да родиш в каквато искаш поза. Имаш свободата дали искаш упойка и т.н. Ние бяхме говорили за отложено клампиране и кожа в кожа, д-р Апостолова каза, че кожа в кожа си е практика по принцип. Щяхме да направим и двете, но бебче не изплака добре и веднага го пое екипът от неонатолози. Честно казано, ако не бяха те, не знам дали щяхме да го имаме и дали щеше да е здравичък. Светкавични реакции, за секунди и супер професионализъм. А интензивната неонатология е на световно ниво. Не мисля, че в България има болница с по-добри специалисти и неонатология, дори и МД.

Аз съм писала, но пак - Токуда и екипът на болницата направиха раждането и бременността ми, престоят в болницата, едно от най-хубавите преживявания в живота ми. Бих родила още 100 пъти там. А имах тежко раждане- голямо бебе, час и половина мъки с напъване. Лично за мен друга болница в България за раждане, няма хаха Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт