Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 46 509
  • 790
  •   1
Отговори
# 120
Чревоугодник на всички банкомати ли можеш да внасяш по сметката си на И карт и Изипей? Имам сметки там но внасям с преводи

На EASYPAY банкоматите са показани ТУК. На тях се внася безплатно кеш по сметка в еPay.
Благодаря много. Не знаех

Чревеугодника ме поправи - само до 5000 лв. е безплатно внасянето (за деня).
МЕСЕЦ

# 121
  • волно калдъръмче
Говорейки за сигурност, ако е подходящо тук да попитам- по стечение на обстоятелствата съм клиент на ДСК с депозит, който имам там, с идеята да е  максимално защитен докато го вкарам в приложение. Няколко месеца след като го открих, закриха депозитите като продукт и се превърна в разплащателна сметка, за поддръжката на която си плащам месечна такса. Междувременно доста се промениха цените и не успявам да си постигна "инвестицията", която целя и тези ми спестявания престояват доста време и де факто освен от инфлацията си намаляват и с месечните такси. Ходих да попитам банковите служители няма ли пак да пуснат депозитни продукти, но не предлагат такива, освен някакъв, който пак беше с такси и неизгоден. Питам се сега - виждам, че част от банките, макар и не масово,  почнаха да пускат депозити, дори и да са с пренебрежимо малки лихви. Не ми се ще да местя спестяванията, важно ми е да са на сигурно място, та въпросът ми е - само аз ли все още се прецквам с това да си плащам за  депозит (превърнат от банката в сметка), който не манипулирам по никакъв начин и има ли други клиенти на ДСК в такава позиция? След като банката съсредоточава толкова депозити вероятно някой друг е в подобна ситуация и как я е избегнал?
Аз също имах подобни приключения с ДСК, когато трябваше да премина от Сосиате към тях. Също ме дразнеше това, че уж имам спестовна сметка, но тя никога не е кръгло число заради въпросните месечни такси. Винаги трябваше да помня колко точно ми е месечната такса и да я предвидя при трансфера. Много затормозяващо и дразнещо, че все пак е спестовна, но ДСК бърка без проблем в нея. Спестовна сметка означава лихва и се очаква банката да налее там, а не да удържа. Когато обясних на служителката това и казах, че ако нямат друго предложение, ще се наложи да се разделим и да си търся друга банка, тя ми предложи да направи спестовна компонента към сметката ми. Още на същия ден я откриха и парите ми бяха там, но... неприятното беше, че спестовната остана празна уж без такси на този етап. Банките имат лошите навици да си променят условията по договорите и не са длъжни да те уведомяват. Три месеца водих борба да я закрият и все по един и същи сценарий: не искам тази сметка - е, какво толкова ви пречи, нямате такси по нея; един ден ще имам - ама нали сега всичко е наред, защо да я закриваме, когато тя вече е открита и един ден може да решите да я ползвате; няма да реша да я ползвам, защото вече имам открита спестовна компонента към сметката си и тази се обезсмисля - добре, ще я закрием тогава. Едно и също три месеца. Бях в усилено търсене на нова банка, но след като накрая стана на моята, размислих и си останах при тях. Използвам основно приложението и профила си в сайта, със служителите нямам никакви допирни точки, таксите са минимални.

# 122
Колко е лихвата на тази спестовна компонента?

# 123
Близка до 0 е, а като си спомня преди доста годинки каква хубава лихва имаха по нея... За по-големи суми даже я предпочитах пред депозит, то в някакъв период по-изгодно излизаше. И нямам предвид като сега, това беше преди поне 10тина години и депозитите също си имаха нормални лихви.

# 124
Не съм сигурна къде да пиша, затова тук - потребителите на ДСК да имат предвид, че транзакции от вчера и днес са осчетоводявани двойно на повечето клиенти, да не се изненада някой, че сметката му е на -. Уж до края на деня ще оправят проблема.

# 125
Моята дублирана транзакция е от 12- ти, та е добре всеки да се огледа.

# 126
Да, да, не съм се изразила правилно, всички транзакции, които са били 'освободени' за осчетоводяване вчера и днес.

# 127
До утре сутрин би трябвало да са оправили проблема - https://dskbank.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-% … D1%86%D0%B8%D0%B8

# 128
Коя банка е с най - ниски такси за откриване ,закриване и поддръжка на сметка с карта /въпреки че май всички са еднакви / .На сайта на дск се вижда ,че mastercard и visa са без такса за издаване ,каква е такса за  закриване и поддръжка    .

# 129
ТБИ, без такси.

# 130
iCard, но зависи банка ли искаш или финансова институция. В ДСК плащам 2,60 - 3 лв., скоро не съм засичала колко точно. Таксата при закриване май е около 10 лева, ама след 6 месеца без движение по сметката ти навсякъде можеш да я закриеш с един имейл.

# 131
Коя банка е с най - ниски такси за откриване ,закриване и поддръжка на сметка с карта /въпреки че май всички са еднакви / .На сайта на дск се вижда ,че mastercard и visa са без такса за издаване ,каква е такса за  закриване и поддръжка    .
tbi . но обслужването куца

# 132
От обслужване за съжаление взеха всички да пестят... То стана голям късмет ако имаш проблем да ти го разрешат бързо, направо тръгваш да се хвалиш после Grinning
Такса за закриване само аз ли не бях чувала че има някъде? Не че си закривам сметки през ден де, последно закривах разплащателна с дебитна карта в ДСК, преди 2 години беше, нищо не са ми взели за това удоволствие. Просто си изтеглих парите и попълних една бланка и това беше, от тогава в техен офис не съм стъпвала. Единствено се искаше да няма движение поне един ден за да могат да я закрият но това е нормално.

# 133
  • София
В Пощенска банка закривах сметка преди няколко месеца. Не ми начислиха такса.

# 134
А има ли опция за автоматично прекратяване, без да се налага да се ходи в офис? И при празна сметка, колко време се начисляват такси, ако няма движение по сметката?

Общи условия

Активация на акаунт