Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 47 588
  • 816
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
Да, точно – от този разказ не се разбира основното, а именно: фалшива ли е банкнотата?

# 286
Виктоалиа Т Аз съм за ОББ

За непълнолетни има един голян минус картата на ОББ - няма ел./моб. банкиране. Дърпат такса на сина ми, като си провери салдото. Има опция да ти идва на мейл информация при постъпване на пари, но не и да си следиш ежедневно баланса. Аз съм им казала и те си знаят тази недомислица и може би ще загубят един клиент по тази причина.

# 287
  • In the land of Never Never
Защо отказаха да я приемат в чейндж бюрото, фалшива ли е?
В банката също ли ти казват, че е фалшива? Ако не, тогава просто я внеси пак в сметката.

Иначе за фалшива банкнота, предполагам, трябва да подадеш сигнал в МВР. Със сигурност ще обясняваш как си се сдобила с нея.

Банките не си ли описват банкнотите във валута по серийни номера?
Не, не би трябвало да е фалшива, защото те я пуснаха през брояча, а доколкото знам,  в него има устройство за определяне на фалшивите банкноти. Като броиха банкнотите, една от тях, броячът не я прие, и те я сложиха настрана, не ми я дадоха, добавиха друга.
Всички останали минаха. Тази просто е с някакъв розов отенък, като че ли е била изпрана с дрехи, които са пуснали. В чейнджа отказаха по същата причина, че има розов отенък, не са казали, че е фалшива.
Банките не описват номерата, по-рано го правеха, но сега не. Би трябвало при тях всичко да е предварително проверено, и за това никога не съм имала съмнения, че от банка ще ми пробутат нещо, което не може да бъде обменено. Аз не им давам долари, те ми дават.
Но явно навсякъде може да те лъжат, и в банките може да работят мошеници, наркодилъри и каквото се сетиш.
Въпросът ми е има ли някакъв контрол над банките, надзорен орган, към който може да се отправят жалби?

# 288
БНБ не могат ли да я заменят тази банкнота?

# 289
Освен в БНБ всяка банка е длъжна да приеме повредена банкнота, има наредба на БНБ, в която пише при какви повреди каква сума се изплаща и кога се конфискува.

Пробвай в друг чейндж, някой оборотен. На мен ми се случвало да ми откажат да ми вземат банкнота защото на сгъвката по средата 2 мл е леко скъсано, отидох в друг чейндж и си ми я взеха без никакъв коментар.
А банката не я взема обратно защото някоя кака евентуално трябва да пише нещо, затова ги пробутват на клиентите, а не ги бракуват като попаднат в тях.

# 290
Мисля, че БНБ заменя само български банкноти. За долари не знам, би трябвало банката, която ви е дала ‘розовата’ банкнота, или бъркам нещо.  Фалшива ли излезе или нещо друго.
Оплачете се в банката на по високо ниво

# 291
  • In the land of Never Never
Благодаря за съветите. Сигурно никой няма да иска да си създава проблем и да взема банкнота, която може да не приемат при по-нататъшен обмен.
Аз не разбирам особено от долари, последно съм била в щатите през 2006. Няма как да знам, че ми дават нещо нередовно, даже си помислих, че има някаква серия със защита, която е с по-различен цвят.
Според мен, занимават се с мръсни пари, които получават от някакви наркодилъри или нещо подобно. На касата беше една хубавица с огромни обърнати силиконови бърни, и а друга по-възрастна стои зад нея, и гледа какво прави. Явно на тази с бърните й няма доверие, или е просто тъпачка, която някоя мутра я назначила в банката и трябва някой по-опитен да стои до нея да и върши работата.
Такова е нивото на една банка, която се води за много престижна. Не че ще свърши света за 100 долара. Просто е гадно да те лъжат в банка. Ще гледам да сведа отношенията си с тази банка до минимум. Имам и друга, която е по-нормална.

# 292
Коя е банката?

# 293
Банките имат записи от камерите. Не бих оставила нещата така. Не сте ли пробвали да депозирате банкнотата в същата банка

# 294
  • Sofia
Ама и обясненията на потребителката са един път... Grinning

# 295
Не че ще свърши света за 100 долара. Просто е гадно да те лъжат в банка.
С какво те излъгаха?

# 296
Здравейте,
Извинявам се, ако вече е комнтирано. Навсякъде ми излиза като реклама депозит с 3,5% лихва то БигБанк, банката няма клонове. Някой има ли опит с тази банка? Как ви звучи?
Аз имам опит. Всичко става онлайн, подписва се договор през приложението на Евротръст. На падежа автоматично превеждат сумата на депозита с натрупаната лихва.
Регистрирана си е банката в БНБ като клон на чуждестранна банка. Депозитите са гарантирани от техния фонд в Естония.
Този месец пуснаха и спестовна сметка с 2% лихва. Явно се надцакват с ТБИ кой ще предложи по-високи лихви..
martibb, еднократен ли е опитът ти (за проба Wink ), или си я ползваш?
Сайтът им е много добър, смятам че място за притеснение няма, но се опитвам да се информирам максимално
Главно ме интересува трябва ли да се декларира  доходът от лихвите пред НАП.
Предвид, че е банка регистрирана в ЕС, данък не се дължи, но не съм наясно с декларирането

# 297
Ползвам си я. Само спестовната им сметка в момента. За декларирането ще видим догодина - ако не се попълнят автоматично данните в декларацията с техните лихви, тогава ще се ровя да чета.

# 298
Странна ситуация. Повечето броячи не засичат фалшиви банкноти, в последствие вече ги разбират тия неща. Най-вероятно банкнотата е в лошо състояние, случвало ми се е да спорим, когато съм внасяла повече пари във фирмени сметки, за някакви повредени, които не искат. В общо линии, ако не стане на едно гише, на друго ще стане.

# 299
Ползвам си я. Само спестовната им сметка в момента. За декларирането ще видим догодина - ако не се попълнят автоматично данните в декларацията с техните лихви, тогава ще се ровя да чета.
Благодаря ти!
Представа нямам, обаче, от данъчни декларации, само знам, че съществуват такива и ги подават самоосигуряващи се хора (вероятно и това не е точно така).  
Та в тая връзка - как се попълват автоматично? Влизаш някъде онлайн с ЕГН и декларацията е "вързана" с теб ли? И означава ли, че е автоматично подадена към НАП, ако (примерно) лицето Х има депозит в някоя банка и е получило някаква лихва?
Извинявам се за може би глупавите въпроси. Не съм запозната как работи това.

Общи условия

Активация на акаунт