Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 47 566
  • 816
  •   1
Отговори
# 270
Как най-евтино мога да преведа пари от ОББ онлайн банкиране към Револют сметка?

# 271
Аз си превеждам с епъл пей. Няма такси по този начин.

# 272
Въпреки, че бях сложила Сим картата си в новия телефон, все още можех да плащам със стария телефон. Мислех, че проблема е там и не може да е активна от 2 телефона едновременно. Излязох и деактивирах приложението на стария телефон, но не успях да добавя картата на новия телефон.
Револют нямам.

# 273
Като добавиш картата на ОББ в  приложението на Revolut и с нея захраниш Revolut. Така е безплатно.

# 274
Като добавиш картата на ОББ в  приложението на Revolut и с нея захраниш Revolut. Така е безплатно.
Може ли да питам това за всички банки ли важи като принцип на ррволют? Или зависи от банката?

# 275
За всички банки.
Само имайте предвид, че Пощенска и Алианц имат такси за зареждане на Револют.

# 276
Някой има ли проблем с плащания онлайн?
От вчера не мога да платя, по-точно, не мога да получа смс с динамичен код.
Звъних в банката и всичко с картата е наред. Прехвърлиха ме към Борика, които казаха, че имат проблем, но ми се струва абсурдно толкова време да не е отстранен.

# 277
Към коя банка сте? ДСК са имали някакъв проблем.

# 278
ПИБ е банката, но проблемът е с Борика.

# 279
Аз преди час плащах през Борика с карта на ПИБ и нямаше проблем.
Този път не искаха потвърждение на транзакцията, но ако искат такова, получавам нотификация в мобилното приложение на ПИБ и там потвърждавам транзакцията.

# 280
Нямам приложение аз. Самият търговец ме препраща към страницата за потвърждение и като натисна "Изпрати СМС", ме изхвърля и изписва, че плащането е неуспешно.
Пратих си СМС от друго устройство, получих го, така че и това не е.
Картата е активна, досега не е имала засечки.

# 281
  • от Луната
Благодаря за отговора waynubg, но не става Револют. Както е казала metal.vixen ми трябва за превод на заплата в българска банка, тъй като тийна започна работа и искат сметка. Та ще бъда благодарна ако имате сметка на непълнолетно лице в някоя банка и сте доволни да я споделите. Аз имам сметки в ЦКБ, Инвест и Револют, но нещо не ме кефят българските и обмислям и аз смяната им

# 282
Виктоалиа Т Аз съм за ОББ

# 283
  • In the land of Never Never
Здравейте, имам един въпрос, не знам дали тази е подходящата тема, или да отворя нова тема с този въпрос. Интересува ме има ли начин да подам жалба в някакъв надзорен орган за действията на банка?
Случаят е следния, изтеглих една сума в долари,  наброиха ми ги на каса в стодоларови банкноти. Обмених ги в левове в чейндж, но ми отказаха да вземат една, която имаше леко розов отенък.
Опитах се да я върна в банката, като посочих, че могат да видят и записа от камерите, че имаше такава,защото те ги пускаха два пъти в брояча, даже една от техните банкноти броячът не я прие, и я отделиха. Другите ми ги дадоха, между тях беше и тази розовата, и аз ги броих също на гишето. Не боравя с долари постоянно, и тъй като постоянно измислят някакви защити, не съм се усъмнила, че може да има нещо нередовно. Те вероятно имат запис какво се случва на гишето, посочих им точното време, според разписката, която ми дадоха, и могат да проверят, че подобна различаваща се банкнота ми е била дадена.
Писах им имейл, отговориха, че не могат да я приемат обратно, но по въпроса за записа нямаше коментар. Писах втори път, че моля именно да проверят записа, където ще се види това вероятно.  На втория имейл не ми отговориха изобщо.
Така че, банката ме ощетява с едни 180 лева, и това че не иска да прави проверка, за мен е съмнително.
Моля за съвет дали има възможност да подам жалба в надзорен орган, за да се изиска от банката извърши щателна проверка на случая.

# 284
Защо отказаха да я приемат в чейндж бюрото, фалшива ли е?
В банката също ли ти казват, че е фалшива? Ако не, тогава просто я внеси пак в сметката.

Иначе за фалшива банкнота, предполагам, трябва да подадеш сигнал в МВР. Със сигурност ще обясняваш как си се сдобила с нея.

Банките не си ли описват банкнотите във валута по серийни номера?

Общи условия

Активация на акаунт