Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 47 507
  • 816
  •   1
Отговори
# 255
Не зная дали може през сайта да я добавя. ...
Всъщност не може. То няма и логика от компютър да "закачиш" карта към телефон.
Опитах да те убедя да напишеш как точно добавяш картата и от кой е блокирана, но не се получи.
Търси проблема първо в своите действия, после в телефона.
Защото хубаво ще смениш банката, но ако се окаже, че с телефона нещо не е наред, какво правиш? Сменяш банките до откат?

# 256
Нямам представа какво е блокирано. 100 пъти звънях на ОББ, всеки служител различно ми отговаряше. Писах мейли, подала съм и жалби. Нищо.

# 257
П@нди, а новия телефон има ли NFC?
И другото, за което се сещам - картата се добавя от приложението, не от Goggle Pay.
Има NFC. Първо го добавих с Гугъл Пей и от там дойде блокировката.
Какво ти изписва в Google Pay?

# 258
Че картата не може да бъде добавена, а през ооб Мобайл да си проверя интернет връзката.

# 259
Тези лафове на некомпетентни съпорти, че проблема е в техниката на клиента, единствено показват, че не знаят в какво точно е проблема, след като не могат да дефинират какъв точно е проблемът с нейния телефон.

Ето им компетентността
https://trud.bg/za-problem-s-dublirani-transakcii-preduprediha-ot-dsk/

Как пък един път не потече в обратната посока, да даде повече на клиента, а да отчете по-малко, грешките са им все в ущърб на клиента.

# 260
На първата жалба, че не мога да плащам с телефона си, защото не мога да добавя картата си през ОББ Мобайл, ми отговориха, че съм инсталирала приложението си на еди коя си дата и правя преводи. Света е пълен с малоумници, но, че и в ОББ са такива, не мислех.

# 261
Че картата не може да бъде добавена, а през ооб Мобайл да си проверя интернет връзката.

С какъв телефон си?

# 262
Ридми Нот 13 про

# 263
Инсталирай YASNAC, отвори го и натисни на "Run SafetyNet Attestation" и кажи или качи скрийншот с резултатите.

Трябва да е като в този пример:

# 264
С тези ОББ оператори, които трябва да помогат по телефона и аз нямам думи. Имам чуството, че не ме изслушват, а просто ми говорят, "по учебник" каквото са ги учили. А самият факт, че още в началото като звъннеш на телефонът им има опция: за еди какви си тип въпроси натиснете * и ще ви свържем към дигиталният ни асистент КЕЙТ!

Тази Дигитална Кейт, просто е от тези малоумни оператори, които ти отговарят автоматично на някои от основните въпроси.

Незнам, другите банки предлагат ли такъв дигитален оператор Кейт? Има ли го в мобилното приложение? Аз го бях изключила в приложението си, но от банката толкова го хвалят. Даже служителката (бях в банката, имах проблем с App-a) ми взе телефона и ми каза - " О, ма защо не сте я включили? Тя е много полезна" и ми го включи отново без да ме попита...

# 265
Извинявайте ако не съм проследила цялата дискусия, и не знам дали е възможно, просто се сещам как съм чела тук за подобен проблем с липсващи функции при покупка от по-малък търговец. Възможно ли е NFC-то да го има по спецификация, но да е някак неактивно за европейски пазар или по-точно вашият апарат да го няма / да не сработва. В GSMarena е отбелязано като "market dependent" и оттам ми хрумна.

# 266
Как да пробвам НФС-то като не мога да си добавя картата?

# 267
Виж къде е в менюто и дали е активирано. Не знам дали това има отношение към добавянето на карта или само към плащане, но е някакъв ориентир.

# 268
Дали е включено NFC няма отношение към добавяне на карта. Някои банки имат по-особени изисквания и искат да им се обадиш по телефона след добавяне на картата, за да я потвърдят за подобни плащания с телефона. Може да се пробва с добавяне на виртуална карта тип Револют или нещо подобно и ако с нея няма проблем, очевидно проблема е при ОББ. И ако не могат да съдействат - просто се сменя банката..

# 269
И ако с новата банка има същия проблем, се сменя с друга банка 😀
Трябва да се почне с телефона, да го отхвърли като проблем.
Просто е - да се опита да добави картата към друг телефон.
Колкото до Револют, предполагам, че няма, иначе досега да е направила сравнение. Или пък изобщо нямаше да опитва да добавя картата на ОББ

Общи условия

Активация на акаунт