Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 45 742
  • 777
  •   1
Отговори
# 735
Всяка банка сама си определя таксите за теглене от банкомат.
Има тарифа на таксите. Влезте и си проверете в сайта на ваша банка - респективно ТБИ, ДСК, ЦКБ какви са таксите при теглене с дебитна/кредитна карта от банкомат в чужбина.

# 736
Здравейте,
Не знам дали въпросът ми е точно за тази тема, но не знам къде да попитам, споделя проблемът си:

Днес отворих електронният си ваучер up tombou , за да видя какво става там със сумата ми, дали са ги превалутирали вече (във ФБ страницата се хвалеха, че е готова за ползване вече ) - НО - сумата ми двойно по-малка, а зад нея стои BGN.
Утре може да тествам да закупя нещо малко от магазина за проба, но първо исках да попитам някой, който ползва тези ваучери дали има същият проблем.
Надявам се да е просто "малък пропуск", а не да съм била един вид ограбена по погрешка по време на превалутирането.

# 737
При мен има сумата в евро и под нея- в лева.
Изтрийте приложението и си го свалете отново.

# 738
Здравейте, знаете ли какви са таксите при теглене на евро от банкомат в Италия?
Имам карти на ТБИ, Дск и ЦКБ.
И досега тегленето с картата на ТБИ беше без такси на банкомати в Европа - теглила съм в Италия, Германия и Португалия последните месеци - по официалния курс на еврото беше, без никакви такси. Спазвах до 2 тегления на месец, така както е и в България. Предполагам и сега ще е така, но все пак вижте на сайта на банката дали има някакви промени.
С дебитна карта на Уникредит също е възможно без такса на банкомати на банката в Европа за определени планове.

# 739
Обединяването на спестовна сметка в евро в ДСК към досегашна разплащателна сметка в лева в ДСК без такса ли ще е?
За да стане само една сметката. Досега ми удържаха месечна такса за две сметки. Сега искам естествено да е обща сметката.
Не разбрах в Такси и тарифи на ДСК кое да гледам.
 В офис ако отида да закрия спестовната сметка има такса минимум 12 лв. за прехвърляне, в ред "Кредитен превод Bisera" така е написано.

# 740
  • Sofia
Защо просто не си прехвърлиш парите през онлайн банкирането, преди да ходиш да закриваш сметката в офис?

И не е ли рисковано всичките ти средства да седят в разплащателна сметка?! Flushed

Аз затова имам поне 2 налични сметки (че даже и повече, но по други причини).

# 741
Разплащателната сметка в лева имаше спестовна компонента, не знам сега в евро дали това продължава

# 742
Да, има си я превалутирана спестовна компонента в ДСК.

# 743
Здравейте. Превод ми се наложи спешно да направя обикновено ползвам Блинк, сега нещо се омотах заради еврото и натиснах превод в eвро. Каква е тая система Sepa, парите си седят само осчетоводени. Май не е бърз превод това и подведох човека...

# 744
Стандартният SEPA отнема до 1 работен ден. Незабавният се обработва за секунди (SEPA Instant). Системата е за извършване на плащания в евро между сметки в Европа.

# 745
В Цкб имаха проблем с незабавни превод в чужбина и ме посъветваха нормален(бавен) превод в Сепа да направя.

# 746
Нормалната Sepa.  Нареден превод в 11ч в Пощенска дойде към 15ч в друга банка

# 747
Вчера направих два превода SEPA Instant от Revolut към TBI Bank и ОББ. Преводите минаха без проблем и веднага бяха получени.

# 748
При превод към българска сметка ПИБ дава избор само между SEPA instant, SEPA и Target. Може би Blink вече не важи след преминаване към евро.. Blink p2p го има като опция.

# 749
  • София
Като правя преводи от ПИБ кое от всичките трябва да избера?

Общи условия

Активация на акаунт