Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 45 740
  • 777
  •   1
Отговори
# 765
Направо ще му откажа. То остава и по 10-20 да ми ги даде. Аз повече от 20-30 лв. не нося в себе си, как ли не съм изтеглила торба с пари?!

# 766
Например в нашия град последният банкомат, който поставиха е до магазин. Не може от него да се тегли повече от 400лв.

Странно. Аз от банкомата на близкия Kaufland съм теглила и по 1000 лв. без проблем.

Трябваше да уточня, че става въпрос за магазин тип "квартален".
И на мен ми беше странно. А и магазинът е на оживено място, близо до центъра на града.

# 767
Здравейте! Имаме бг банкови карти. Рядко теглим суми в брой. Бях чела, че банковите такси за теглене от банкомат в България са отпаднали. Явно не са, защото за сумата от 2 Хил. € заплатих 3€, при теглене от банкомат на същата банка.  Нямам други тегления за месеца.

# 768
Естествено че не са отпаднали.. Таксата е според тарифата на съответната банка..

# 769
И в някои банки вече е процент от изтеглената сума.

# 770
  • Sofia
Зависи какви са условията, вписани в договора за откриването на сметката, към която е картата. Peace

Според някои планове, се тегли безплатно от банкомат на съответната банка.

# 771
Изпадаш в хипотези.
Няма безплатно теглене е правилният отговор в този случай.
"Бях чела, че банковите такси за теглене от банкомат в България са отпаднали."

# 772
  • Sofia
Аз тегля безплатно в момента, неограничено, но си промених плана. Peace Преди бях на друг, при който плащах точно процент от сумата на всяко теглене.
Така че, който иска да му е безплатно, да се свърже с банката си и да провери какви са опциите.

# 773
Не са и отпаднали като цяло за страната, както явно си е мислела дамата.
Зависи коя банка, какво е по съответния план, кои банкомати... Но не е безплатно по подразбиране за страната.

# 774
Безплатното теглене обикновено е включено в пакет с по-висока месечна такса. Общо взето, танто за кукуригу.
Въпрос на преценка е кое е по-изгодно. Аз, например, плащам почти всичко с карта и кеш не съм теглила поне от 3-4 години, но дори и да ми се наложи, съм измислила как да финтирам банката. Към момента ми е все тая колко е таксата за теглене, затова си стоя на една проста месечна такса. За съжаление, си закрих кредитната карта, с кешбека от която покривах банковите такси, но вече ми идва доста неизгодна.

# 775
...Изпадаш в хипотези.
Няма безплатно теглене е правилният отговор в този случай.
Поредната глупава дезинформация.
Разбира се, че има безплатно теглене и то от не една банка. Зависи от условията по сметката/пакета
Няма дезинформация. Не случайно съм цитирал какво е написала, за да е ясно на какво се отговаря, както и допълних "в този случай" разбирай питане.
Ти ми дай 5лв., а аз ще ти свърша услуга за 1лв. Нормална сметка 2.5лв./месец, а с "безплатно теглене" 5лв./месец. Това безплатно ли е??? Кардинално не е премахната таксата, каквото тя си мисли, че е.

# 776
Като плащаш месечна такса къде ти е безплатното теглене?
Безплатно има ТБИ - 2 пъти и Револют. Други безплатни не съм сигурна дали има.

# 777
  • Sofia
Безплатното теглене обикновено е включено в пакет с по-висока месечна такса.

Моят случай е точно обратният – преди имах 2 сметки (разплащателна и спестовна), като само за втората месечната ми такса за поддръжка беше 5 лв. Отделно, плащах такса за всяко теглене на банкомат, което при мен се случва 1-2 пъти на месец.
Та, като сложиш всички разходи покрай двете сметки, месечно давах над 10 лв.
Понеже се оказа, че непредвидено трябва да си изкарам нова дебитна карта, минах на един план, който ми предлага създаването на безплатна дигитална спестовна сметка, в добавка към разплащателната. Тегленето от банкомати на банката също е безплатно.
Нямам никаква такса и за разплащателната, но доколкото разбрах, това ще е само за първите 6 месеца (да не подведа някого неволно).
Та, специално в моя случай офертата е супер изгодна, защото ми пести пари всеки месец, съобразно моите конкретни нужди. Peace
Затова посъветвах всеки да си проучи какви са условията, предлагани от неговата / нейната банка.

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 00:03 от Blаck Cat

Общи условия

Активация на акаунт