Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 45 747
  • 777
  •   1
Отговори
# 750
SEPA Instant. А ако получателят пък има регистрация в Blink p2p - може и такъв да се пусне, в момента са без такса.

# 751
Може ли да ми кажете кои банкомати дават повече от 400 на теглене? Че хич не съм наясно, не тегля по принцип, а брокера ме изненада с искане за плащане в брой на неговата комисионна? Отказах му, но да имам резервен вариант все пак.

# 752
Може ли да ми кажете кои банкомати дават повече от 400 на теглене? Че хич не съм наясно, не тегля по принцип, а брокера ме изненада с искане за плащане в брой на неговата комисионна? Отказах му, но да имам резервен вариант все пак.
Всички по-нови, ама сега заради липсата на евро, не е сигурно къде ще има.

Днес теглих от банкомат на EasyPay и ги пусна по 50 евро банкноти, а другите банкомаи по 10 и 20 евро.

# 753
Със сигурност тези банкомати, които са до или в банки.
Например в нашия град последният банкомат, който поставиха е до магазин. Не може от него да се тегли повече от 400лв. От другите бснкомати, които са на входовете на банков клон, може да се тегли колкото е лимита. Ако ти трябва по-голяма сума, виж дали не можеш еднократно да увеличиш сумата, но имай предвид, че е за определено време.

# 754
И аз за големи суми предпочитам банкомат в банков клон. Последно 1000 лв. от такъв на ОББ.

# 755
И моите от EasyPay банкомат бяха по 50€. Иначе DEVA, опитай новоизглеждащ банкомат на ЦКБ. Имаше едни по - стари, не мога да ти опиша как се познава, но например да има опция за безконтактна идентификация. На мен такъв банкомат на ЦКБ с EasyPay карта ми е пускал 2000 лв. съответно смятай в €.

# 756
  • Sofia
Например в нашия град последният банкомат, който поставиха е до магазин. Не може от него да се тегли повече от 400лв.

Странно. Аз от банкомата на близкия Kaufland съм теглила и по 1000 лв. без проблем.

# 757
DeVa®, банкоматите на Уникредит дават възможност за теглене по 2000 лв. Ако става дума за карта Неон, обаче, на Уникредит не можах да изтегля повече от 400 лв наведнъж. С такава карта теглех на банкомати на ОББ - по 800 лв. максимум на теглене.

# 758
Да, за Неон става дума.
А в евро пак ли същите цифри ще са, 800/1000? Или наполовина?

# 759
За съжаление, не мога да отговоря на въпроса, но през декември теглих 300 евро на банкомат в Германия с Неон - нямаше проблем. Но и аз миналата година с проба/грешка видях в коя банка по колко наведнъж мога да тегля. И още нещо, не знам дали ще има промяна - преди беше до две безплатни тегления на месец.

# 760
В тарифата им на сайта са посочени лимити - 400 евро на транзакция, 1000 евро за 24 часа. Това за България, на банкомат.

# 761
Можете ли да си променяте тези лимити по картите?

# 762
  • София
Може, през онлайн/мобилно банкиране или посещение в офис.

# 763
Всички банкомати пускат над 400лв, мин 600-800, но трябва да вкарате картата в четеца, а не само да се сканира чипа

# 764
Банкомат в офис на ДСК, на който по принцип можеш да изтеглиш 2000 лв в една транзакция ми отхвърляше тегленето докато не пусках по 800 лв. Трябваше да изтегля 5000, съответно 7 тегления със съпътстваща такса за всяко едно. Ако щеш. Банкнотите бяха по 20 лева.

Общи условия

Активация на акаунт